Chodíte rádi blízko vody? Dám vám tip na výlet.
Na sever k moři na kole se odmítla moje holka se mnou vydat a já chtěla, abychom se samy spolu užily aspoň někde na kratším výletě. Věděla jsem, že ona touží podívat se k nejfotografovanější borovici, koukla jsem do mapy a hned byla před námi…
Našla jsem ve svém díle 1 chybu - místo Y I :)
Do rozboru češtiny se zde pouštět nebudu, jen pochválím výběr místa a doplním foto těch zvědavých krav u Teletína (i když při naší návštěvě je zjevně zajímalo něco jiného) a ještě jednu borovici. Je jich tam víc a tak nevím, která je ta nejfotografovanější. A níže doplním Radce ještě pár obrázků, neb do jedné odpovědi mohu dát jen tři.
Ten pěkně vymalovaný pokojíček je vlaková zastávka?
Borovice, řekla bych, souhlasí. Jen si nejsem jistá, jestli tu nedochází k omylu - Smetanova vyhlídka to není ta s borovicí.
Ano, ten pokojíček je u kolejí a pod nimi teče Sázava, od které jsme se přestěhovali kvůli rose. Ráno jsem koukala, co je to nasprejováno nade mnou, pavouk to naštěstí nebyl.
Vlastně nesouhlasí, to je asi nějaká její sousedka.
Určitě je to nějaká její starší, větry pokroucená sousedka. A je na vyhlídce Máj, která je Smetanově sice podobná, ale je o dva zákruty výše proti proudu. Pod Májem je to skalnatější a naproti je výrazná louka.
Nádherný úlovek se podařil člověku na odkazu níže. V tu dobu tam být, to bych byl blahem bez sebe.
http://petrpazour.blogspot.cz/2010/07/kdyz-mlha...
A noční Posázavské Pendolino vás nebudilo? Na fotce to vypadá jak hnízdo squaterů.
Tak Smetanovu vyhlídku mám ve svých plánech zařazenou rovněž. Už jsem o ní dost četla.
A Svatojánské proudy jsou zajímavým tipem.
Díky :o)))
No, jezdíme po Rakousku a doma to nějak nestíháme, že :)
Asi víš, že Svatojánské proudy jsou vhodné jen pro pěší. A před Smetanovou vyhlídkou ať neodradí cedule o soukromém pozemku.
Moc hezké :-)
Stezku podél Svatojánských proudů ze Slap do Štěchovic jsme jeli - ovšem zatímco ostatní si to dost užívali, já - při mé bojácnosti - jsem raději celkově cca 400 m kolo vedl, přece jenom se mám dost rád.
Ale zas na druhou stranu ostatní to projeli, já kousek prošel pomalu a tak mi neutekla třeba nahá holka, kerá se opalovala na motorovém člunu :-)