Datum: 15.8.2012
Kdo vezl NaKolík: bara2
Trasa odkud kam: z Náměšti nad Oslavou do Kralic
Délka etapy: 31 km
Počasí: skoro jasno, v lese příjemně, něco přes dvacet
Komentář: Dnes pojedu krátkou trasu, vyrážím až kolem jedenácté z Náměšti, pěkně po asfaltě, terénu si užiju dost. Kolem nových…
Díky. Já jsem vlastně v Náměšti ještě nebyla... Asi budu muset tohle bílé místo vyplnit.
Hele, jen mi není nějak jasný ten letopočet u Anny. Fakt je tam 1882 - 84?!? To jsou přece 2 roky?!? Její věk to tedy asi nebude, když tamtudy chodila za šamstrem, tak nemáš potuchy, co ty letopočty značí?!?
Doba výstavby. Jinak ta šlechtična pořádala pijatiky na své jmeniny tak dlouho a důkladně, že místní kostel začal slavit na svatou Annu svou hlavní pouť :-D (Ona dáma tenkráte vždy nechala vyvalit sudy ze svého pivovaru a ožrala Náměšť.) Ta hlavní pout se v místním kostele začala slavit na svého svatého Jana Křtitele až na popud nás přistěhovalců někdy po roce 2004. Místní začali nosit šolny na tuto staronovou hlavní pouť až v roce 2009.
A ještě k blogu, ta zmíněná vyhlídka před glorietem poskytuje výhled jak ze slovenských hor. Naprosto famózní! Vodím tam každou dobrou návštěvu, která k nám přijede autem :-)
Teskně jsem zavzpomínal, jak jsem kdysi jezdíval s brňákama na Oslavku na vandry. Tehdy tam bývalo několik srubů, dnes už vím jen o třech. Kdeže ty loňské sněhy jsou...
Hodně lehly popelem, popř. jsou v troskách, znám jen 5 použitelných a používaných. Na Umírajdu jezdíme na kolech opékat špekáčky, tedy jezdili, protože musím ještě vyřešit tažení 16" kola za mým 20" ECO kolem :-)