Ahojte, dneska při mém cyklo výletě se vyskytl technický problém s přehazování mého kola. Obvykle jsem přehazoval na vyšší talíř ( převodník ) a nějak se mi dostala do divné polohy přehazovačka ( jako kdyby směrem k vrchní straně řetězu ) tak jsem rychle podřadil zpátky na střed a od té doby mi dřou vyšší převody přehazovačky (6,7,8) o přesmikáč, zkoušel jsem tedy pootáčet trochu z šroubkama na přesmikáči a rozladil jsem si i přeskakování talířu. Zajímalo by mě co v mém případě dělat, nějakou návnadu které se chytit, děkuju !!! :)
ne moc srozumitelne napsano, tak by to chtelo spis nafotit nebo popsat lip, nevim treba co si predstavit pod pojmem: "prehazovacka do divne polohy... jakoby k vrchni strane retezu..."
sroubkama na presmykaci nastavujes jen krajni polohy smyku, aby retez nepadal pres velky nebo pod maly talir, to se da lehce napravit zpatky... a nema to vliv na razeni vzadu, proste jen muze spadnout retez nebo naopak nezaradis vpredu vubec...
celkovy pohyb smyku se ladi "sroubkem" na radici pacce...
co se stalo vzadu z toho popisu nechapu, snad az priblizis/nafotis podrobneji (neco ohnuteho? - treba patka? nebo voditko kladek? a proc?)
muze se stat ze pri extremnim krizeni retezu (napr. velka-velka) retez sjede mimo kladku, zahakne se za voditko kladek a diky zaberu nohama se muze voditko az ohnout, uz jsem to videl, tak to jedine me snad napada...
pootáčej šroubkama...
Hoď to do jedné krajní polohy a pootáčej šroubkama takby to nedřelo. Jeden šroubek posunuje na jednu a druhej na druhou stranu, to ndeš.
No a pak napřehazuj do druhý rajní polohy a srovnej to šoubkama a je to...
Doufám, že jem to popsal bře. Líp by to předvedlo a už jsmo taky dlouho ndělal. Přehazvačku na kole nemám už roky, ale občas jí ladím někomu jinýu....
Zkus to podle tohoto: http://www.bajk.cz/data/clanek.asp?id_clanek=494