Termín: 08.09.2012
Místo: Vizovice
Je to orienťák
http://www.bike-orientexpress.cz/
Pro nás už trošku z ruky. Ale na začátku srpna jedeme na Transkras, obdoba z téže ligy.
http://www.transkras.cz/
No, ale, dvoudenní a Vizovické vrchy, zase tak daleko to není :-)
Rikala jsem si, ze bych nejaky MTBO dvojic nekdy zkusila, ale na zacatku srpna nemuzu a zari je zatim daleko. :-)
http://shocartliga.cz/
Vpravo jsou vypsaný ty závody.
Zatím se chystáme na Bedřichovskou pětihodinovku, Transkras a Pytlákovu schovanku. No a teď ten pokušitel s Vizovicema...
Vy jste teda akcni!
Na Schovance a Transkrasu jsme byli už i minulý rok. Poprvé jsme sbírali zkušenosti a podle toho to dopadlo (ale stejně to nemělo chybku), podruhý to dopadlo nadočekávání dobře (jen nad naše očekávání ! :-)
Perfektní je, že nejedeš ve štrůdlu, ale vymejšlíš si trasu sama, od kontroly ke kontrole a sbíráš body za objevené. Pořadí a počet si volíš sama. Domácí mají samozřejmě výhodu, ale my si tam zase perfektně zabloudíme :-)
Nemám dvojicu...
A co Tvoja draha polovica?
A navíc, jak se tak dívám do "rozpisu", tak ten týden jsem rodič... Že by teda s mladým? :) Jednu dvě kontroly bychom snad dali...
Bez problému i víc kontrol.
Jela tam i tahle dvojce :-)
Tak jsme se s rondou ukecali a došli jsme k závěru, že když to tam vůbec neznáme, tak nejlepši na poznávání bude vyrazit tam na ligový orientační závod :-)
Tak jsem přemejšlel, jestli to dát do "Jaký to dneska bylo", ale sem se to asi víc hodí.
Po minulé sobotě v Bedřichově v Jizerkách jsme byli tenhle víkend na dvoudenní jízdě u Macochy. I když na Moravě, přesto jsme dopadli jak sedláci u Chlumce. Ale s tímhle ambiciózním cílem jsme tam už jeli. Takže jsme splnili téměř na sto procent... :-)
Poježděníčko ale jedna báseň. Kontroly byly na moc pěkných místech, kam by člověka kolikrát normálně ani nenapadlo jet, a nebo by dál nepokračoval takovýma nábližkama. O kráse tamní krajiny je asi zbytečný psát. prostě labůžo.
Míň labůžo už bylo, že jsem první den, dost daleko od cíle koupil do přední brzdy kamínek a ten mi načnul deku a zkroutil pérko. Kromě blbý ztráty času jsem taky zjistil, že náhradní desky mám vzorně uložené doma ve stole a tak jsem celý zbytek dojížděl víceméně na zadní brzdu. Přední teda trochu šla, ale cukala a ramplovala. Spolehlivě teda přibržďovala cestou do kopce. Nechápu, ale čím prudší kopec, tím víc drhnula...
No a v kopcích jsem si v sobotu pořídil taky prvotřídní křeče do stehen. To jsem teda ještě nežral. Pozdě jsem seskočil a jak jsem natáhnul nohy, tak se mi do nich křeče zařízly a já to málem ani neustál. Takže jsem zbytek 12% stoupání vykráčel jak podesratý. Naštěstí se to po chvíli rozhejbalo.
Takže jsem usoudil, že jsem pro nějaké zápolení s časem (včasný návrat) ideálně disponovaný a natrénovaný :-) a že možná bude pro příště lepší to jezdit ještě víc turisticky.
No ale na další dvě akce ještě letos jedeme a o třetí vážně uvažujeme. Ta motivace vůbec není k zahození a bloudění je moc prima hra.
Na fotce poslední kontrola, na pohodu :-)
Bylo to vynikající, překrásné prostřední, přímo hvězdná organizace včetně dětské školky než se dospělí vyblbnou, moc hezké večerní povídání s Howghem.
Samozřejmě nemůže být všechno úplně ideální, ronda se pro strmé Vizovické vrchy snažil inovovat převodník z 32 na 30 zubů :-)) ale přece jenom to nebylo ono, takže v sobotu schánění nového převodníku a improvizovaná jízda po kopcích a v neděli malý vlastní závod s časem.