Termín: 26.09.2012
Místo: Uherský Brod
Tož,je nejvyšší čas-podzim za dveřmi a sraz taky.Srazíme se v kempu Nivnická riviera od středy 26.září do neděle 30.září.Kemp má kapacitu 40 míst v bungalovech a 2x5 míst ve dvou apartmánech.Místa pro stany je dost a dost.Cena apartmánu je 1200 (t.j.240 kč osoba) plně obsazený bungalov 590 Kč (2…
Ha, další slušná výzva kam dojet po ose ;-)
Na Lopeník?!? A kua... Ikdyž, když to nevezmem přes Mikulčák, tak by to snad šlo :o)))
Hele a co taková klidovka jako Baťovy kanály?!? :o)))
Souhlasím s Baťovým kanálem.
Hele, event. si ho můžem zajet ve čt, kdy ještě nebude hlavní pogram :o)))
Z hlavního programu mám nejradši, přestávky na pivo...
Já cukrárny :o)))
Řekli jste si o to, bando líná. Já vám dám zákusečky, kafíčka, pivečka! Člověk chce, aby to nebyla nudná rovina, aby byly i nějaké ty výhledy a jim to neleze pod frňák. A vůbec, ještě jeden cek a jedete na Mikulčák od Hrozenkova! :-))
jak rikas sefe,ja jsem ovsem i pro kopce,kdyz po kazdem bude pivo a cukrarna????
Pivo by mělo být i na kopci :), s cukrárnou nevím, jak to tam je. Přeci jenom na ty cukrárny moc nejsem...
Bajkerská sekce bude mít pochopitelně mezi V. Lopeník a V. Javorinu vložen ještě jeden kopec i s brodem pod ním (Nová hora), aby je to náhodou netáhlo do hospody v Březové... :-)
Seš na ně moc tvrdej, to chce metodu hodnej a zlej policajt , cukr a bič a pak je dotlačíš třeba i na GrossGlockner ;-)
A je to tady... Sem si říkala, kdy to přijde...
Jestli se jede na Mikulčák od Hrozenkova, tak já asi budu nemocná, protože to nejni "kurva kopec", to je něco tak strašnýho, že se to nedá ani vyslovit :o)))
Kdyby aspoň na tom spropadeným Mikulčáku byla hospoda, ale tam chcíp pes... No, spíš celá smečka...
Predevcirem jsem zrovna Batuv kanal a okoli studovala skrzeva potencialni cil tydne na kolech s detmi. Vypada to tam opravdu dostatecne placate a i nejake ty достопримечательности by se nasly. :-)
http://www.batacanal.cz/2007/cz/cyklo/index-f.htm
v loni jsme s carodejkou jeli z Brna do Uh.Hradiště a mám dojem, že jsme jeli kus podél Kanálu...
Potom jsme si udělali výlet z UH do Kroměříže a zpět 100% podél kanáku.
Nakonec jsme ještě jeli na vlak do Olomóca (opět přes Kroměříž)
tím chci říct, že je to tam skutekně sjízdné i pro matky s dětmi a sem tam je i na co koukat (kachny, kachny....:-D)
Tož přes Mikulčák na Lopeník jsem to skoušel v sobotu,pro nás starší a klidné vážně nee,ale mladou,neklidnou,bikerskou sekci tam klidně pošlu,my pojedeme z obce Lopeník,je to zpevněná cesta,ale 12-13% kopec to na prvním kilometru to bude.No podobnost s jarními Orlickými horami čistě náhodná.No Luhačovice nejsou daleko - mém Ti domluvit regeneraci?
Nalehko by se mozna dala sfouknout VJ i oba L. 8-)
Ale tentokrat bych to jel radsi opacne a ten sjezdil z VL podel hranice bych radsi pripadne vedl dolu, nez nesl nahoru.
No spojení VL a VJ mne napadlo,ale myslím,že nastoupaných metrů by bylo naráz moc.Ikdyz na délku to stovka nebude.
Ono se někdy dohodlo, že na srazech budem absolvovat kdejakej brdek v okolí ?? I po rovině se dají objevovat krásné kouty naší země ;o))
To bychom museli na Hanou,ale když už tu byla řeč o Batáku,z Val.Meziříčí do Břeclavi by to bylo total po rovině,putovni NaKolacký sraz jak vyšitý.
Dá se v pohodě jet trasa Mikulčák - Velký Lopeník - Javořina. Jen tu zelenou značku co vede do Strání bych vynechal. -)
Myslis tu hezkou s padlymi stromy smerem na VJ, nebo tu z VL? Tu z VJ jsem dolu jel a rad si to zopakuju. Tu z VL jsem tlacil natezko nahoru a rad b ych to zkusil dolu. Takze takovou osmicku? Obe dolu a nahoru neco pozvolnejsiho?
No a ta zelená je právě TA bajkerská vložka :)
Luhačovice jsou blízko?!? Tak to regeneraci beru :o)))
A masér nemusí být ani černovlasý :o)))
hele jestli pojedu, tak na javořinu už jsme šlapal a někdy v půlce se na to vykašlal a podruhý to taky dělat nebudu.
V Luhačoviích jsem tedy taky byl, ale maj tam léčivou vodu a líbí s emi tam a po silnici je to kousek po rovině, a když to spestříme cyklostezkama, tak si i kopečků užijem.
Javořina je pohodový kopec, to není nijak prudké, akorát ta cesta je tam trochu horší. To třeba na Kleť je kvalitnější cesta, ale je to zase mnohem prudší.
Stydím se Sire, ale na Kleti jsme nebyl ani pěšky ani na kole.
Slibuji, že to napravím. Pokud je tam rozhledna, tak o to dřív.
Je tam nejen rozhledna, ale i hvězdárna;o). A na těch kamenech nahoře se krááásně vyhřívá na sluníčku. Jo a jednou jsme tam dokonce viděli Alpy;o).
Akorát tam nechoď o krásném víkendovém dni nebo ve státní svátek (když je hezky), to je tam přelidněno
Není to ten kopec, na který se kolem prvního máje chodí nebo jezdí hned několikrát ? Nejlepší tuším víc jak desetkrát během dvanácti hodin...
Myslím, že to není na prvního máje, ale konná se tam závod, kolikrát vyjdeš nebo vyjedeš na Kleť za ... hodin. Kolega z práce to jezdí, ale neví kdy ani kolik hodin na to mají. Jinak se tam chodí a jezdí celý rok, zapisuješ se v hospodě do sešitu a na konci roku se dostává plaketa a diplom.
Už jsem to vyštrachal, letos to padlo skutečně na 1.května. Příští rok by ta pěší varianta stála za zvážení, byla by to pěkná příprava na Drtiče :-)
http://www.klubklet.cz/web/docs/Himalajsky_tygr...
Jak tady čtu některé příspěvky, asi si rozmyslím táhnout se přes celou republiku, abych tam pak někde zdechla v dokopci. To by se rodině dost prodražilo.
8-))
Pro "nekopcovou" sekci doporučuju vyjet raději směr Vlčnov (i když i tam nějaký ten malý kopeček je - např. cestou k Búdám a na rozhlednu Hráběcí) - je tu Muzeum lidových pálenic, Vlčnovské vinařské búdy a pečou tu skvělé vdolečky. Pokud ani toto nebude "cukrářské" sekci stačit, protáhne trasu přes Hluk (Tvrz hejtmana Šarovce, památkové domky Na Rajčovně a super koupaliště) až do Ostrožské Lhoty do cukrárny U Budařů. V Ostrožské Lhotě ještě doporučuju navštívit památkový domek Háječek. Tam mají vdolečky pro návštěvníky k dispozici taky... :-)
PS: No a z Ostrožské Lhoty už je jen kousek do Uherského Ostrohu, kde už je Baťák...
Naopak kopcaři si můžou dát ty Luhačovice a pak vyjet na Kladnou-Žilín - fakt chuťovka - 15%... Nebo to vzít od přehrady přes Petrůvku do Slavičína (némlich to samé)...
Cestou nevynechte Hostětín, vesnici, kterou navštívil sám britský korunní princ Charles. Najdete tu ekologický ráj a taky můžete pohledat všech 15 dřevěných soch v krajině, to je fakt bojovka...
A potom dále na Bojkovice (Zámek Nový Světlov) odtud vyšlápnout na Kladnou-Žilín z druhé strany (tak jako tak 15-tka) a ocitnete se opět v Luha...
Fotky z trasy Hostětín:
http://marrier.rajce.idnes.cz/Hostetin_2011/
Fotky z trasy Vlčnov:
http://marrier.rajce.idnes.cz/Vlcnov_2012/
Nechcete jet někdo se mnou? Mám jedno místo v autě, Ane totiž nemůže jet. Chtěl bych jet ve středu odpoledne = za denního světla (v noci odmítám řídit). Nejsme zařízeni na kola na střeše, vozíme je v autě - vejdou se tam dvě klasická kola, kterým se musí vyndat přední výplety. Lehokolo naše auto nepojme - je moc dlouhé.
Někoho prostě potřebuju mít vedle sebe, mám silně narušenou psychiku a sám bych nezvládl průjezd Brnem :-)
Hmmmm, zvážím to.
Ale navrhuji jet mým autem - nabrala bych tě cestou.
Moc se mi nechce jet vlakem.
Středa odpoledne tam mi vyhovuje, zpět bych ale možná raději jela v sobotu večer. Uvidíme...
Hele, nespletl jsi si dny?!?
Středa je 26.9.
Mě to teda neva, ale jen jestli jsi se nepřekouknul...
Zítra Ti zavolám :-)
Teda Airline, takhle veřejně to profláknout...
Pak se nediv, že ti kolegyně nechtějí dělat návrhy :o)))
když už to proflákl Airline, tak... v kolik budeš dneska u mne?
Už jsem ti písla obálku - viděla bych to mezi čtvrtou a půl pátou...
Ach jo, moje pověst je v háji :o)))
asi už nepomůže, když teď napíšu, že u mě kupuješ myčku, co?
Tak asi nic, koliduje mi to s jinou akcí.
Budeš kupovat myčku?
Já nerozumět řeči Tvého kmene.....
http://www.nakole.cz/diskuse/15125-podzimni...
A níže... ;-)
aha..
Budu tady: http://www.bike-forum.cz/forum/vikend-na-bajku...
A něco na vyblbnutí pro mladé a neklidné (viz odkaz) bude taky? :-))
http://vimeo.com/48588406
P.S. Pb - Ty se na to moc nekoukej :-)
Si právě myslím, že právě On, by se na to měl podívat. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=wuOBhxoIl2I
hruze ošklive,že nema smysl o ochrani prirody.
Arabice řekla bych, že tohle je po oficielních singltrekách. Žádný sjezd na divoko.
Kam peši turistiky? Misto Jesenik,mladi cyklisti rychle jizdy na nepatrne trasy pro cyklo značky turisticke,ja na peši lekla,hruze tfuj! Ješte vloni Zavist 2 chlapi cca 30roku zničil kopec na kole (neumim jak mam psat vety,doufam rozumiš jak predstaviš co delali cyklisti),ja na vlastni oči videla,tfuj! Kopec Zavist ošklive,diky ošklive chovani cyklisti,škoda.
Přátelé, kamarádi, je mi líto, ale byl jsem manželkou přesvědčen :), že Sicílie bude v tu dobu pro mne zajímavější destinace než Bílé Karpaty...
Pozdravujte na Javorině, my vás pozdravíme na Etně...
Lovu zdar!
a vedení mladých a neklidných je v háji,no vyrazím značit trasy
jiny termin Sicilie,nemužeš?
Já jsem mohl, žena ne. A později (po půlce října) nechtěla, že prej nebude teplo... Už je to zaplaceno, včera přišli "instrukce"...
Nějak brzo ti přistřihli křídla, ne ?? ;o)))
Byl to svatební dar od šéfky plus na to padl můj příspěvek firmy na dovolenou, muselo se to "utratit" počátkem září (firma má závěrku v září), takže nechat to propadnout by byla celkem škoda.
Na druhé straně, bude aspoň od toho (="lehací" dovolená u moře) pokoj... ;-))
Cožeto?!? Na dovolenou?!?
A na Sicílii?!?
Hele, hezká dovolená bude i v Nivnici :o)))
Vyrazil jsi mi s tím teda dech, ale tak si to užijte, když už se nic jiného nedá dělat.
Ale jestli je svět spravedlivý, tak vám bude celou dobu pršet a když už napadl sníh v Chorvatsku, proč by nemohl i na Sicílii :o))) Uvědomuješ si, jak riskuješ?!? :o)))
No, letos to tam vypadalo takhle:
TAK TAM BYCH NECHTĚL.ČICHAT SÍRU A BÁT SE,ŽE VYBUCHNE.
Tak u mě se dnes vyjasnila dovolená - nebude, takže přijedu až ve čtvrtek večer.
Vzhledem k tomu, že přijedeš ve čtvrtek večer, v pátek pojedeš do ZOO, v sobotu domu, nebude pro tebe kolo zbytečná zátěž na autě ?? :o))))
Domů už nepojede,v ZOO si ji nechají
Tak na dovolenou můžu zapomenout a i když nás tam budou chtít držet i ve svátek, tak ve čtvrtek večer přijedu. Za ty prachy se zas až tolik loajality čekat nedá, tak to nefunguje. (teda... za předpokladu, že má člověk pořád něco v záloze)
To jsi objednal jako zpestreni, nebo na popohaneni opozdilcu? 8-)
http://www.novinky.cz/domaci/279265-myslivci-na...
Tož na soutoku jsme byli před rokem,tak se méďa byl zeptat co že to je za bandu ti NaKolaci,ted už se přesunul na Javořinu - kolik nás ho pojede hledat- většina hlásí příjezd až ve čtvrtek.
Já mám zatím v plánu středu večer.
To jsme zatím dva... :-)
přijedu taky ve středu
Super, ještě najít nějaké restaurační zařízení. Bufet v kempu zavírá v osm. Anebo se předpřipravit a vzít si sebou basu plzní...
V klidu, v Nivnici je hospod plná p... ulice. Trošku to tam znám, kdysi jsem tam měl "zájmové" území... ;-)
Jo,dvě hospody jsou kousek od kempu,zásoby nejsou třeba.Jen kořalka nad 20% bude třeba.
Mám něco z prověřených zdrojů.....jen už toho není moc, děti s tím o prázdninách trochu zahýbali
Já se Zlatkou , taky ve středu :-))
Paráda, bereš grill ?? Abych popřípadě koupil něco na revanš ;o))
Ty jo gril?!?
To bych mohla vzít ty jednorázový. Ještě mi dva doma zbyly :o)))
Můžu se k vám přidat?!? Ovšem já až od čtvrtka...
Že by konečně byl ten biftek ;o))
Yasně, z cukety :o)))
Z cukety? pro Jurimíra taky bude :-D
Tak jestli dojede i Jířa, to netuším...
Nepřijede,
Můžu také přijet ve středu?
a bude v pátek ráno zdravá snídaně?mohla bych přivézt čerstvé ořechy ze zahrádky :-)
Nevím jestli to všechno uvezu na novém stroji.Ale určitě něco zdravého udělám.A zájemcům o nezdravé také vyhovím.Jsem už tolerantní.Spokojenost na prvním místě.
Stejně bez zubů se dá také žít a v pozdním stáří dokonce lépe než s kazícími se zuby.
Chceš říct, že přijedeš na koloběžce nebo jsi upgradoval kola?!?
A můžu ti říct, že v létě při těch mých zubních patáliích sem na tebe móooc myslela :o)))
Kdybych věděla, co se z toho vyvine, svěřila bychs e do tvých rukou :o)))
A proto se mi tak škytalo.Však uvidíš na čem přijede stařeček budoucí prduch
Tak na to jsem teda fakt zvědavá...
Tak nevím kdy dojedu,ale na tříkolce to nebude jelikož jsem na 10-tém km od domova havaroval.Nevybral jsem pravoůhlou obráceně klopenou zatáčku a skončil v příkopu,ale při tom jsem narazil kolem do betonového mostku.Osmica už je spravená,ale ulomil jsem specielní šroub s kulovým ložiskem od stabilizátoru řízení.Ten bude snad spravený až po víkendu,takže brzy ráno osedlám svoje staré lehokolo(ještě za tmy!) a dorazím co nejdřív,at můžu se stávající partou vyjet.Zdraví Pedro
a je to venku! tak 3kolku si si ještě pořídil? a že si se nepochlubil - doufám, žes přežil bez následků - udělej aspoň fotku kupy šrotu, co ti z ní zbylo ((-:
Jo nejsem vychloubačný(chacha).Spíš se za ni stydím.Nikdy jsem 3kolku nechtěl,ba nenáviděl jsem je.Ale teď jsem do ní zamilovaný.Opakuje se to samé,co u koloběžky.Pochopíš to až se na ní svezeš.Neměl jsem rád ani odpružená lehokola.
3-kolka má odpružená všecny 3.Už je skoro spravená.Jen mi chybí jedna pokažená součástka.Po víkendu ji mám dostat.Takže budu zase jezdit o 100pryč.
Jééé, tak to je mi líto. Na té bych se teda ráda svezla.
Hele, ale koukám, že se do toho důchodu pěkně zásobuješ. Ty se teda nudit nebudeš :o)))
Xakru, aspoň kdyby si nás pak na těch strojích objížděl a spravoval nám zuby, když už na tebe budeme dělat :o)))
Jako Cimrman? Prostě si udělá zubařský přívěs za kolo a bude jezdit po opuštěných vsích :-)
Počasí objednáno - dle zprávy Meteopressu bude na sv.Václava to pravé "babí léto"
Ahoj Všichni pražští zúčastni-vší se NáKolíci:
sháníme odvoz pro 2 osoby s koly, případně i bez nich na místo určení. Chceme vyrazit z Prahy někdy ve středu odpoledne.
Předem děkuji za nabídky ;-)
Bohužel jedu z Prahy až ve čtvrtek odpoledne, ve středu musím ještě makat
Tak balim a rano (pres praci) vyrazim. Jedu se s kamaradem pred srazem jeste projet podel hranic.
Notebook s sebou tahat nebudu, stejne mi chcipnul display a mam to vsechno asi ve trech odstinech cerne. 8-( Takze kdyby se neco duleziteho menilo, dejte PLS vedet mobilem. Tohle se na 3" displayi proste cist neda. 8-(
Tož pro ty co pojedou na sraz vlakem a z Uherského Brodu pojedou do Nivnice po ose - trasa je značená - z nádraží v U.Brodě na lávku přes koleje a po žlutých šipkách ven z města na cyklostezku do Nivnice.No a šedé šipky vás dovedou v Nivnici do kempu.
A motoristé - v Nivnici odbočte na Suchou Loz,projedte kolem kostela a školy a 200 m za školou odbočte vlevo ke kempu,upoutávka na kemp je,ale jen jedna a naposlední chvíli
No nazdar. Ona tam nevede červená?!? Tak to si nás ve čtvrtek večer odlov v okolních lesích :o)))
Než vás všechny slovím tak si na vás smlsne míša,prý se pořád toulá kolem soutoku a na Slovensko přechází v oblasti Javořiny.
Včera ho sestřelil kamijón.
Nee,to prý byl jiný,ten náš byl prý vidšn i po tom sestřelení.
tak to se k nám do Prahy nedoneslo, každopádně budu dávat pozor
Ale doneslo. To jen nesleduješ zprávy :o)))
http://brno.idnes.cz/po-breclavsku-se-toula...
Hlavně když ho potkáme, tak se mu nesmíme koukat do očí.
Jo a cibuli nechte doma, na medvěda prej funguje jako afrodiziakum :o)))
tak sundám tretry, na manželku to funguje spolehlivě
Výborně, takže kdo bude s medvědem vyjednávat už víme :o)))
něco pro tebe http://zlin.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120921...
Jestli se nad námi Burajda neslituje a nepošle nám sluníčko, tak možná nakonec na tu ZOO i dojde...
Co tu strašíš, dyť podle norů bude polojasno a krásných 17 - 21°C .
Jak straším?!? Chceš říct, že jsi mě dneska viděl nebo co?!?
Je teda fakt, že jedna slečna v metru na mě ráno koukala dost zděšeně... Jo, není každý den posvícení :o)))
Hele, od rána to říkaj v rádiu a co jsem koukala na "své" rosničkové servery, tak také změnily své prognózy. Za nejteplejší den týdne náhle vyhlásily dnešek a v pátek už hlásají o 10° C míň než včera, což mi teda přijde jako docela dost.
Ať jdou s těma předpověďma do urdele...
Ale na druhou stranu, pátek je ještě daleko a já jsem stejně rozhodnutá do auta nacpat i teplé oblečení :o)))
http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Zl%C3%ADn...
Já koukám sem
http://www.e-pocasi.cz/pocasi-pozitri/
a sem
http://pocasi.seznam.cz/uherske-hradiste#pozitri
a koukám, že tady už to od rána zase změnily :o)))
asi už je pozdě, ale mám volné jedno místo pro kolo a pro dva lidi, tak jestli ještě někdo chcete odjet z Prahy ve čtvrtek ráno, v 10h na Budějovické, parkoviště u Polikliniky, tak vás vezmu. Zpět do Prahy v neděli budu mít také volno.
Bohužel i já s Jéňou se zařadíme mezi ty co nepřijedou:-( Do poslední chvíle jsme doufali, že by to snad nějak šlo, ale nakonec to prostě nejde:-(Krásně si to užijte a koukejte fotit, ať z toho taky něco máme:-)A snad zase někdy naviděnou....
Tož jdu se naložit do auta a odjezd směr Nivnice.
Kde jste všichni? :-)
A kde jste byli v sobotu 29.9. když jsem měl odpolední vycházku ?
Našel jsem jen Cévu s polovičkou ... :-) (Velehrad)
Tak snídaně od Radky dnes na jednicku))
To černé je nějaký nový typ termosky? Jak se z ní pije?
8-))))))
Jak říkáš) je to objektivní termohrnek a pije se z něj přímo bozsky))) tak dnes jsem v kempu první. Oddělil jsem se od tlupy a na pohodu jsem se pomalu vrátil. Včera 62km a 900 výškových. No a dnes má kratší dala 53km a 630 výškových. A mám dost)) jdu doplňovat tekutiny)))
Ty jsi včera dal JEN 53?!?
A nás honili po kotárech dokud jsme neměli na tacháči skoro osumdesátku...
Koukej to dneska dohnat!!!
Neboj dnes dám minimálně 300))
A víš že ti to i věřím :o)))
Tipovala bych, že Airlin je dá dneska taky. Celou cestu se těšil, jak si dneska konečně zajezdí na kole :o)))
Promiň Radko,že Ti píšu do obálky,ale ten Jarní sraz Nákoláků někde zmizel a já se nestačil oficielně přihlásit.Můžu to ještě udělat touto formou?
Jak mne znáš,tak jsem skromný a tichý spáč.Jen nesnáším příliš hlučné chrápalisty a kuřáky.Buď tak hodná a přděl mě nějakou postýlku.Ve stanu nechci spát,protože bych ho musel tahat s sebou a navíc v květnu nemusí být ještě teplé noci.
Děkuji předem za kladnou odpověď.Opatruj se.
Zdraví Pedro.
Nikam to nezmizelo, jen krapet zapadlo :-)
http://www.nakole.cz/diskuse/15894-jarni...