Myslíš jako "seniorskou" kolonku? V Rakousku jsem si minulý týden všimla, že na těchto kolech jezdí ti "zkušenější".
Nejvíc nás "dostal" jeden postarší (elektro)cyklista, který vyjel v naprosté pohodě až k výtahu pod "Orlím hnízdem". Dlouhé a prudké serpentýny na uzké asfaltce. Než jsme si všimli, že má na kole něco navíc (baterku), byly jsme z toho dost perplex.
Elekto-kola to nejsou jen senioři.
Taky jednou budeš "zkušená" pokud se toho ovšem dožiješ. Jezdí i "nezkušení" jelikož mají nějaký hendikep na nohou a el-kolo jim ho pomáhá překonat. I ti stařší a nevýkonní chtějí na výlety, nechtějí jen sedět doma.
Jsem pro, e-kol bude přibývat.
Taky jsem viděl skupinku na e-kolech co to švihala docela zvostra, baterie poschovávaný v brašnách, malý motorek v náboji, docela chytře maskováno.
Když se teď s pomocí analysta snažím o maximální dojezd, docela si máknu i na e-kole, mnozí hošani na mtb nemají ani tucha, jak to vlastně je doopravdy.
Maš pravdu oni si myslí že je to jen o vození si zadku ale to se krutě mýlí. Možná ve městě pokud jedu na úřad a nebo podobně a nechci se potit tak se nechám vozit. Jsou ale i elektro-cykloturisti, dálkaři a ti docela makají, hlavně kvůli výdrži baterii.
Jsem poškádlil Analysta, od nás do Ústí - 150 km na 3 baterie 48V/10Ah.
Druhý den jsem byl už líný a tak jsem kolem Labe jel průměrně 45 km na 10Ah.
Těžce naložený, zase takovejch 40 kg na vozejku.
Doneslo se mi nedavno, ze na Tajvanu vyvijeji bezbateriova elektrokola, ktera na sobe budou mit misto baterky jen nejakej nasobic signalu. Musej jeste vybudovat vysilacovou sit. Nevite o tom neco vic, nebude to i u nas?
Bezdrátové dobíjení,
něco se snad zkouší u elektromobilů, u kol zastím nic o tom nevím. Ty lehké bateruie co tu na ně dal Bob link věc v podstatě řeší. Když za nějakých 8 kg váhy máš baterii s dojezdem 100 km bez vydatné pomoci příšlapem, není už vlastně co řešit - snad jen cenu týhle srandy.
V Bordeaux tak jezděj tramvaje.
http://foto.mapy.cz/210977-Bordeaux-centrum-mesta
APS systém.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/doprava...
Někdo je pro smích, a ještě nějakou dobu bude, ale
e-kola se již musí brát vážně.
Zas chvilku budete jako "trapní bezmotoráči" schovívavě tolerovanou menšinou :-)
To jsou už včíl. Jen Hrabosh a Vratislav si to dosud nedokáží přiznat:-D
Já bych je hochy nechal na svém oři s vozejkem project sem a tam Drážďanama. Cyklostezky po chodnících všude, pokud zběsile nedržíš řídítka, kolo neuřídíš, samej hrbol, díra, zámková dlažba ne příliš kvalitně provedená a protože značeno, povinnost použít.
Takovýhle "cykloměsto" tak sorry, raději kličkovat mezi auty na solidním povrchu.
Jestli tímto směrem hoši cílí, tak se mýlí. Měli by se párkrát po "cykloměstě" project na crossu nebo treku a na mtb.
http://jdem.cz/vrwp5 :-)))
Volná je i doména "bezmotoráči" nebo "cyklobuzny".
Mít motor je normální, jen si na to musíte zvyknout a naučit se toleranci jak s těma buzíkama. :-)
Díky za podnět. Nová rubrika na téma elektrokol už je vytvořena.
Všimnul jsem si ale nějak to zatím nefunguje, když kliknu na tuto rubriku tak to skočí zpět na "vše" ale jinak díky za rychlou realizaci.
Nějak jsem to zatím nenašel.