Svá témata mohu odemknout. Ale to je k ničemu, diskuse by měla fungovat tak, že najdu na svůj problém tři roky starou radu, ale potřebuji nějakou informaci doplnit, tak bych neměl zakládat nové téma, ale právě staré oživit novým dotazem.
Ono je to asi opatření proti skryté komentářové reklamě. Čubka z cestovky nebo webshopu si vygooglí témata na diskusních serverech a tam spamuje.
Osobně si myslím, že je to k ničemu, protože když už se čubka zaregistruje, tak si založí nové téma.
Podle mě zaspamování fóra i registraci nových trollů by mohlo zpomalit spíše omezení přispívání a zakládání témat:
- první měsíc má registrovaný uživatel fórum read-only
- druhý měsíc může přispívat
- teprve od třetího měsíce může zakládat témata, blogovat apod.
- soukromé zprávy bych nechal hned. Není problém si povolit zasílání zpráv jen od přátel, případně jednou za měsíc nějakou ebolu blacklistovat.
Je jen málo debílků, kteří mají takovou trpělivost, a ti by šli dořešit ručně.
Navrhoval jsem povolit odemykání nejen majiteli, ale všem uživatelům s dostatečně dlouhou/důvěryhodnou historií.
na druhou stranu, někteří zakladatelé téma zamknou, protože poté co se dozvěděli co potřebovali by ho možná raději smázli, ale ono to nejde......
Taky se někdy téma založí omylem( v rámci řetězených) nebo se špatně formuluje a jediné řešení je ho jen zamknout.
Téma se někdy zamyká i při útocích trolů, s tím mám osobní zkušenost, kdy člověk nechce mít téma vyčerpané za několik hodin napastovnanými vlastními příspěvky z jiných témat , když na něm třeba chce komentovat dlouhodobou akci...
Takže by možná nebylo od věci rozlišit, třeba barvou zámku, nebo jejich počtem ( zakladatel dva ?) témata zamčená zakladatelem nebo adminem a mít možnost na téma zamčená adminem "zazvonit" s prosbou o otevření....
Bingo!!! A sestavime povolovaci komisi. Ja chci bejt jeji tiskovej mluvci.
Nechápu o čem píšeš. Pravidla by byla určena na začátku, nějaká povolovací komise by byla totálně nesmyslná. Nechápu o co Ti jde.
Jak nechápeš? Někdo přece musí určit, zda například Hrabosh má na Nakole.cz dostatečně DŮVĚRYHODNOU historii.
8-)))
Když bude pravidlo, že je důvěryhodný každý uživatel s 500 příspěvky, nebo každý uživatel s registrací delší než 6 měsíců, nebo každý uživatel s 200 příspěvky a registrací delší než 3 měsíce, tak nechápu k čemu by měla být jakási komise.
Mám dojem, že toho občas nechápeš víc, ne jenom potřebnost komise :-)
Já mám pocit, že teď poněkud nechápeš, proč já "nechápu".
Bez obav, já chápu dobře a i v tomhle případě myslím, že dobže chápu proč ty nechápeš.
Asi zase u nekoho zavedu smajliky, emocni granule, symboly stupidizace, ty detsky signalni hracky.
Emotikony samozřejmě použít můžeš. Nicméně jejím přidáním nebude Tvůj příspěvek o nic vtipnější než je nyní.
To co jsem napsal mi přijde vcelku rozumné a snaha ten nápad shodit nějakým nesouvisejícím (a tudíž zcela nevtipným) vtipem mi nepřijde vtipná ani za mák.
Je to vždy o kompromisu a v tomto případě bylo menší zlo stará témata zamknout. Pokud myslíte, že do tématu, které leželo půl roku ladem má smysl napsat nějaký komentář, může ho jeho zakladatel (nebo ho požádat) odemknout. Po odemčení je nutné k němu napsat komentář co nejdříve, jinak bude znovu automaticky zamknut.
Nebo založit nové téma, ve kterém budete odkazovat na podobné starší téma z historie diskuse.
Půl roku není nijak dlouhá doba. A pokud se jedná o téma ke kterému nejsou stovky příspěvků, je možné ho každý rok "recyklovat". Například po tématech týkajících se světel a svícení (nebo o mazání běžek :P ) od března do listopadu ani pes neštěkne.