V mém příspěvku bych se s vámi chtěl podělit o zážitky na mém dosud nejdelším cyklotreku, který jsem uskutečnil o prázdninách 2011.
O letních prázdninách jsem se rozhodl trochu více provětrat můj bájsikl. Vydal jsem se na dlouhou cyklojízdu z chodské metropole, Domažlic, do mého rodného města,…
Tak tomuhle říkám výživná dovolená :o)))
Prosím tě, kolik jsi toho najezdil za celých 14 dní?!?
Bylo to maximálně výživné :D ...tahat kolo někdy v jedenáct v noci na Velký Blaník tak to nemá chybu :D ... Najezdil jsem celkem 917 km. Takový malý soukromý hec ;). Letos bych chtěl udělat něco podobného, ale startovat z východního Slovenska :)
Aha, já myslela že těch 917 byl jen ten přejezd ze Šumavy do Krnova a ono je v tom vše. Ale i tak je to víc než slušný výkon, jen co je pravda.
A v 11 v noci na Blaník?!? Tak to je fakt piclý :o))) Teď už jen chybí, abys řekl, že jsi to šel zadem přes ty šutry :o)))
Jasně, tom jsou i hvězdicovité výjezdy na Šumavě... Jo, drápal jsem se šílenou cestou přes šutry a kořeny :D... byla to makačka tam tahat kolo i s brašnou, dalo to hodně námahy, ale odhodlání zdolat vrchol bylo větší... Až ráno jsem zjistil, že se tam dá jet i pohodlněji, ve tmě jsem jen slepě sledoval šipky...
Teď už to umíš, tak to dáš :-))
A máš hezký www stránky.
Díky ;-)
Tak mě napadá, že vypadám tady zřejmě jako dost exot, vzhledem k mému zážitku s defektem kola :D ... Pravda je, že jsem chtěl spolehnout na odborníka, když se defekt zjevil ve městě. Opraváře bohužel nenapadlo plášť prohlédnout, takže tam střepina zůstala... Ale mě to popravdě také nenapadlo. A na to šermování s kolem při opravě to chce parťáka...
Kdyz jsem vymenovala svoji prvni pichlou dusi, taky me nenapadlo prohlednout plast a ten spendlik jsem vyndala az o den pozdeji pri vymene druhe duse :-) Ale prekvapuje me, ze takovou rutinni zalezitost neudelal profi servisak. Jinak ja tedy pri oprave pichle duse s kolem nesermuji, mozna proto si vetsinou vystacim sama. :-)
Profi servisák to vyřešil (naštěstí) lepítkama místo výměny celé duše, takže náhradní duše zůstala ušetřena... I když ta lepítka jsou kapitola sama o sobě :). Příště už v tom budu spoléhat raději sám na sebe... (tehda jsem píchl, pokud pamatuju, poprvé, a od té doby nic...) ;)
Ja si poridila samolepici zaplaty a fakt funguji, i kdyz mi to v obchode, kde jsem je kupovala, vymlouvali, ze jsou k nicemu. :-)
Já jsem si je taky koupil, ale naštěstí ještě nepoužil, tak doufám, že až k tomu dojde, budou držet.
Samolepící záplaty jsem také použil. V cykloobchodě mi to nevymlouvali ale byly k ničemu. Tak maximálně na dojezd na nejbližší nádraží (tak 15-20km), potom se odlepily.
Zajimave. Cele Beskydy (radove 180 km) jsem ted odjezdila na fullovi s dusi, ktera je zalepena nekolika samolepicimi zaplatami, a zadny problem.
Jak se muze zaplata odlepit z duse, ktera je tak nafoukla, ze je pritiskla k plasti?
Ono asi nebudou záplaty jako záplaty, bude hodně záležet na značce a kvalitě.
A asi taky, jestli je to bajk anebo cross/trek...
A jaký to má vliv a na co ? Nějak mě nenapadá proč a jaký.