Zdravím všechny, nikde jsem nenašel podobné téma-možná je to nesmysl, ale tak mě napadlo, jestli se pulsmetr dá použít i pro např 8 leté dítě, jestli se podle toho dá poznat, že už má fakt dost a je třeba odpočinek. Vím že si dítě asi samo řekne-už nemožu, bolí mě tamto a ono..třeba jen tak pro kontrolu..?
hmm
Kdyby se mě ptal ten otec, co jsem ho viděl s dcerkou na silničce tak bych si řekl, že to potřebuje na trénink, ale na kontrolu jestli dítě "nekecá" mě přijde divný... tedy jestli jsem to dobře pochopil ?
když řekne už nemožu..bolí mě ruky..atd, tak vždy zastavíme. Šlo mi spíš o opak (omluva že jsem to nenapsal), že třeba řekne dobrý-aby byl hrdina že ještě může a přitom je ko. S bejvalou jsem to tak bohužel zažil-pořád říkala-jo vpoho..sem přitom viděl jak je zadýchaná atak a když jsem jí nasadil tepák tak jsem málem dostal já infarkt z jejich fakt vysokých tepů, které já jsem nedosáhl ani snad při největší námaze-a to jsme teprv vyjížděly (ještě tehdy) z města. Jde mi spíš o to, jestli i u tak malého dítěte se nějak dají poznat tepy. Chtěl bych s ním začít jezdit pravidelnějc ale nechci ho hnát a nebát se trošku posunovat dál a dál..Samozřejmě mi jde o pohodovou jízdu, ale taky mi ze začátku po pár letech bez kola pomohl strašně tepák když jsem znovu začínal-spíš psychicky, že mi srdce ještě nevyskočí:o))
Podle nízkého pulsu nepoznáš, jestli mu neroste protože mu došly cukry, nebo proto, že se fláká.
Jinak v 11 letech jsme běhali intervali a měřili si mezi nimi puls, pomocí pohmatu a vteřinovky (6 sekund x 10). Je to nepřesné, ale Polar stál víc než Favorit...
Dite minimalne pred pubertou nemuzes vest k vylozene vytrvalostnimu treninku. Pokud z nej chces vychovat budouciho sampiona tak by ho mel stejne vest kvalitni trener v kvalitnim oddilu, nejake domaci experimenty s pulsmetrem bych nezkousel. V tomhle veku by melo jit predevsim o vytvoreni navyku se pravidelne hybat, mit z pohybu radost a cim pestrejsi vsechny aktivity budou, tim lip. Vhodne ho motivovat a vytvaret (z)dravou soutezivost, ne ho znechucovat monotonnim drilem na ktery jeho telo neni jeste stavene.
Jinak decko si skoro vzdycky samo rekne kdy ma dost a meloktere se necha dobrovolne "umravnovat" nejakym pulzakem kdyz se mu nechce zvolnit :)