Zdravím, všichni řeší kam s koly v bytech. My tuto otázku řešíme posledních pár měsíců. Dva HTčka jsou v kolárně společné za 3 dveřma, ale notně dražší fully dva, máme v ložnici na tyči. K tomu ještě dvě dětská kola 16 a 20 palců, která postupně budou větší s růstem děti, takže budou vyžadovat také svůj prostor!!! Nyní se někde vždy vmáznou :-/ Napadlo nás, na míru udělat vysokou postel a kola parkovat pod ní! Někdo má vyvýšenou postel a úložný prostor, tato by musel byt cca 1,40 vysoko, ale kola by pod ní byly jako pod stříškou. Nemá někdo? neznáte kdo má? napadají vás nevýhody? Výhody? Sem s nimi...
Budeš mít tu postel dost vysoko. Píšeš 140? Tam by zaparkoval kolo i Zimovčák, to je moc.
Zřejmě je tam chce parkovat na stojato a 140 je akorát na zaparkování kol.
Já teda nevím jak kdo, ale asi určitě bych nechtěl každou noc spát tak vysoko a stále lézt po žebříku jak slepice. Spíš bych hledal jiné řešení, ale protože neznám možnosti ani dispozice bytu, těžko poradit.
mam vysokou postel - horni hrana madrace cca 75 -80 cm nad zemi. Pod ni 4 supliky o rozmerech temer geologickych. Vyssi postel bych asi nechtel - tato je vyskove pro vlezeni si nahoru tak akurat...
Pokud das postel do vysky 140 cm mas v beznem panelakovem byte nad hlavou 1 metr. Dost malo.
Pripadne si skus na tu postel lezt s horeckou 38+
takze - co kdyby Vase kolecka parkovali nejak nasikmo- nalezato?
Dcera má vysokou postel a pod ní psací stůl - standardní prodej v Asco nebo kde. Přístup je po bočních schůdkách.
Stropy máme 3,80, takže místa nahoře má dost, ale sama říká, že je tam nahoře horko.
Na druhou stranu ušetří za pyžama :o)))
teda to bych raději spal pod stolem a v chládku- v dnešních parnech si jistě užívá (i bez pyžama)
:-((
Spíš nevýhody. Spát v jedné místnosti s uskladněnýma kolama? Jen v nejvyšší nouzi. Vždyť to musí i smrdět. To, co se line z gum a z namazaného řetězu, musí být i zdraví škodlivé. Připadal bych si, jako bych přespával v garáži. Kromě toho by se ty kola musely furt čistit, aby se v ložnici nenadělalo.
Mám dvě kola v ložnici už několik let a nikdy jsem si nevšiml, že by něco smrdělo. Nebo že bych byl již mrtvý z otrávení:-) Teď jsem tu chodil a popočichával ....a nic:-) To mi víc smrdí fusekle a věřím, že to by kde koho zabilo...
mnoóóó´...než dělat na objednávku prostor pod postelí, tak bych radši investoval do bezp. dveří ve sklepě jako sklad (jen) všech kol....a pod postel bych raděj umístnil kompoty ze sklepa.
Mám postel v nějakých dvou metrech, nad ní dostatek prostoru na posazení a nějaký pohyb. Občas je protivné, že člověk musí slézat, když něco dole chce. A v zimě, když se topí, tak tam mám trochu teplo. Ale nijak žádný problém.
Také teď řeším umístění kola. A vidím to na háky do zdi.
ehm, ja, ja , ja jen zavidim ty vysoke stropy...
kam na to lidi chodite? abych nameril ty 2,40m tak se musim u mne v panelaku joo snazit
Není co závidět. V cihláku jsem měl stropy 3,10 m, 90 čtvercáků k tomu a měls vidět tu frakturu za plyn. Teď jsem v paneláku, stropy 2,53 a nebe a dudy. Ale těch čtvercáků je škoda.
Přesně tak, vysoké stropy jsou krásná věc, ale vytop to tak, aby i u podlahy bylo 21°C :o)))
doufam ze autor promine OT...
takze radko, Abernathy - rozumna teplota podlahy je resitelna podlahovym topenim. Ve vlastnim dome teplovodnim, v cinzaku / bytovce to lze i elektrickym topenim folii pod pridanou laminatovou podlahou.
Po zkusenostech na vlastni chodidla musim rict ze to mozna jde i bez topeni: mame v kuchyni a predsini korkovou plovouci podlahu (bau..x) a krom toho ze neni v zime studena tak je i fajn mekka.
Podlahové topení se nedá s jiným řešením srovnat. Vím o čem mluvím, letos jsme s ním prožili první zimu. Ve stejných místnostech můžeme mít tak o 3 stupně nižší teplotu než dřív a přitom máme větší pocit tepla než když tam byly radiátory.
Výborně.
A teď mi ještě řekni, jak nainstalovat podlahové topení v baráku z roku 1937, kde jsou ještě klasické škvárové podlahy/stropy a parkety.
Totální rekonstrukcí, jak jinak. :(
pokud jsi ochotna rezignovat na parkety tak si nahod elektricke foliove podlahove topeni.
...bohuzel penize a "laminatova" podlaha...
jinak jak uz bylo receno - prekopat... pokud chces topit z radiatoroveho okruhu podlahovku chtelo by to jeste i vymennik.
21?
V tom se dá existovat?
prva jsem myslel že ironie..po shlédnutí fotky v profilu je mi vše jasné;)
Tak s fotkou v profilu to nemá nic společného.
Vám se to fakt zdá moc?!?
Nevím, v čem bydlíš. Pokud v paneláku, pak tomu rozumí. My máme ale klasický starý cihlový činžák, 3 strany domu jsou volné, výška stropů 3,80 a místnosti mají 16, 20 a 21 m2.
Standardně je tam zimě zima, v létě příjemné chladno.
Těch 21° je bezproblémů snesitelných...
Spát s kolem nemám problém, akorát v zimě, když z něho v bytě odtává sníh a led, tak je pod ním pořádná louže. Chce to nějaký rošt s nádobou, taky to budu teprve řešit. Zatím jsem tu vodu chytal hadrem nebo pod kola dával papírová plata od vajec. Nevýhodu bych viděl, pokud se musí do ložnice přes celý byt nebo schody po cestě do bytu. Jinak už jsem to toto řešení viděl u kolegů ve Vídni, na té zvýšené posteli nad koly spal a nebyl jsem sám ;) Prostorově perfektní, noci skvělé.
No už se vidím, jak lezu dolů, když mne to (kyčel) chytne a já nemůžu ležet, natož chodit... Ideálně pak ve spojení se sračkou...
to máte jen provizorně?
1.bych se bál že dost ťuknu hlavou o ten lustr:o))
2.jak vidím tu přítelkyni-to mi připomíná obydlí hlodavců:D (omluva;))jenže těm jsem udržoval větší pořádek
3.ta lampička se stolíkem a tou vedenou elektrikou-super:D (o štaflích psát nebudu)
4.asi bych ztratil chuť jezdit na kole..protože než bych si vytáhl zrovna to co bych potřeboval..nevím nevím
5.ano, je mi jasné že jiné volby kolikrát není..ale zatím koukám jste mladí, tak vám to tolik nevadí;o)
Vy nemáte v domě sklepní kóje? Já bych radši investoval do pořádného zabezpečen a opevnění sklepní kóje, než si dělal z bytu kolárnu. Taky mám opevněný a dobře zajištěný sklapní box a nemusím řešit nějaké tahání kol do patra a zase dolů, jeho čištění a pulírování před uložením a co hlavně podřizování se mu v bytě na úkor pohodlí.
Tri kola v kuchyni, dve v obyvaku, ... Hmm, asi s tim taky konecne neco udelam. Mech se tu uz divil, ze mam v garazi mikrovlnku... 8-)
Pět kol, to už je malá kolárna :-) mě se do sklepa vejsou dvě a šlo by to upravit i pro tři, ty obyčejnější by prostě musely do společné kolárny a určitě by nebyl problém jejich pořádné zabezpečení.
Tak az nekdo vybuduje tu spolecnou kolarnu, zmrknu to a posoudim.
technicky to nemůže být problém, ten vidím jedině v domluvě uživatelů domu a jejich náklonosti k úpravě zabezpečení uložených kol, ale i kvalitní individuelní zabezpečení by určitě šlo udělat.