zdravim,
ma niekto osobnu skusenost s niecim takym ??
http://www.outdoorindividual.sk/accessories...
zaujimalo by ma, ake je to spolahlive, ako sa v tom jazdi .. atd .. dik
Tak to vypadá docela zajímavě...
Jen se mi tam nějak nepodařilo najít, z čehože to je.
to neviem ani ja .. ale je to asi tenke, malo by to byt lahke, vyhoda , ze sa clovek nemusi prezliekat, len to navlecie na cyklokratasy .. akurat su tam nejake popruhy, ktore sa upinaju okolo stehien .. neviem, ci by to nesposobovalo nejake problemy .. ono je to asi primarne robene pre jazdcov na koni .. ale ked si das do googlu "rainlegs" a das si vyhladat obrazky, tak uvidis viac fotiek, ako len na tomto jednom odkaze ..
Na koni si to představit umím. Člověk je o dost výš a navíc je zespodu chráněn tím koněm :-)
Na kole to bude stejně cákat zespodu od kaluží. To už mi přijde lepší cyklistická pláštěnka, která sice zespodu taky nechrání, ale shora je to aspoň komplet celé tělo. Pravda, člověk v tom vypadá trochu jako pojízdný stan.
Zkušenosti s tím nemám. Ale první co mě zaujalo (nebo spíše nezaujalo) jsou ty řemeny a přezky kolem nohou. To musí být hodně nepříjemné. Navíc si myslím, že tě to moc neochrání...
Když je malej déšť, tak mi "zmoknutí" nevadí. Jen si chráním kolena proti chladu. A když chčuje jak blázen, tak se buď schovám (ono většinou přestane pršet) a nebo si natáhnu nepromokavé kalhoty (Paclite nebo něco podobného).
tu su este nejake fotky ..
http://www.webyshopping.sk/webyshopping/action...
Už jsi viděl fotky zezadu? Ty popruhy jsou mezi nohama. S tím když si sedneš na sedlo....auuuu
http://www.webyshopping.sk/obchod_homedir/data...
Jo, to bude na koně. A myslím, že dobré a funkční. Stejně jako na koni, tak i na kole mi na dešti nejvíc vadí mokrý a studený kolena, jinak v dešti je venku krásně. To není na žádnej velkej déšť, spíš na takový to sychravý podzimní počasí, kdy vodu vesměs pochytá materiál svetru či saka, ale kalhoty bývaj z pružný tenký látkky, která provlhne rychle skrz, a pak to studí.
Na kole se s kolenama víc hejbe, tak to není tak hrozný, na koni to je o zdraví.
Mi by to asi vyhovovalo i na kolo, zas tak nekmitám, aby mi nějakej pásek pod stehnem vadil, a jestli to nedře na koňským sedle, kde celá plocha stehna spočívá na sedle (a třeba v lehkým klusu se každej krok koně jezdec v sedle pohybuje nahoru a dolů), tak na kolové šlupce to dřít nemá o co.
Před nějakým časem jsem si tyhle stehenní chrániče prohlížel v cyklu v Uhříněvsi. Podle mě to je na dvě věci - ani nebudu říkat na kerý :-)
V podstatě jo, pokud teda nemusiš každej den vydržet pět hodin venku za každýho počasí, pak to na tom koni má efekt a nepředpokládá se, že rovna ve špatným počasí budeš požadovat nějaký extra výkony. V soutěži ani na dráze jsem to v dešti neviděla (a v zásadě to ani pravidla nepovolují), to tak akorát někde na opracovišti nebo doma.
Já osobně jezdím na lehokole a proti dešti jsem si koupil za pár kaček v sekáči nějaké nepromokavé kalhoty (prostě nepromokavý neprodyšný materiál). Aby se v tom moc nepotil, tak mám v zadní části vysekané množství otvorů, ty kalhoty jsou prostě vzadu samá dírka. Tohle řešení se mi zdá výhodnější než ty "návleky" s množstvím popruhů, které asi nebudou dělat dobrotu. Kalhoty na mně drží "samy od sebe" a díry si do nich udělám kde je potřeba. Nemusí to být pouze spousta malých dírek, klidně si mohu vzadu vystřihnout celé kusy kalhot, ale tak, aby to ještě drželo pohromadě. Prostě to třeba vyzkoušet, kalhoty ze sekáče zase nejsou tak drahé.