Zdravím lidičky. Mám nemocnou původní přehazovačku a potřebuji jí nahradit za novou. Na zadním kole jsou pouze 3 kolečka. Co jsem tak namátkou koukal po e-shopech nabízí většinou pro 6 ti kolečko a víc. Půjde ta nová použít na 3 kolečko? Jízdní kolo Eska Progres - podobný jako Favorit. Páčka na přehazování je tam taky ta historická origo Favorit. Díky
hrubým odhadem můžeš použít přehazku jakoukoliv - u přehazky je důležitý jenom aby se dostala z prvního kolečka na poslední a kolik koleček je mezi nima není IMHO důležitý
spíš jde o zpřevodování přehazování - SRAM x SHIMANO (i když to už dneska asi taky není pravda) 1:1 x 1:2
ale jinak na aukru se válí originál favoriťáckých přehazek relativně dost ...
Pokud tam není indexace, imho ti tam bude fungovat každá.
Bacha, na starých kolech někdy nebylo očko na přišroubování přehazky, a dávala se tam přehazka s takovým plíškem na koncovku.
Mám asi jednu nebo dvě favorití na pětikolo s plechem, kdybys potřeboval, ozvi se rychle, zrovna se chystám tyhle starý díly vysypat do popelnice.
právě jsem jí vyfotil
Jo, to je přesně ten případ, na rámu není závit pro montáž přehazky. A nevím, zda na tom umaštěném plíšku (při běžné poloze při jízdě je na horním konci přehazovačky přišroubovaný "zevnitř", tedy na straně u zadního kola) bude stejný závit, jako na dnešních přehazkách. Každopádně se to dá vzít do obchodu a vyzkoušet.
Já mám takovouto, jen trochu víc zašlou...
http://www.skoda110r.cz/forum/88178.jpg