Když už si ho koupila tak je to asi jedno né?
Myslel jsem že jsou tady rozumní lidi ale vidím že je to jedno jestli jsem na jiných diskusích.
Stejne je to kolo uz koupene, tak na tom neni co resit, ne? A taky zalezi na tom, kudy a kolik toho jeho majitelka najede. Pak je jeste mozne, ze to nekdo povazoval za reklamu, protoze se tu obcas objevi nekdo, kdo napise jeden prispevek odkazujici ne nejaky vyrobek, a pak zase zmizi. Na takovyto zpusob reklamy tu jsme alergicti.
Koupil jsem si Hondu Transalp, je to dobrá motorka? Blbá otázka, že. Neznáme její fyzickou kondici, jak často, kolik km, a za jakých podmínek s tím bude jezdit. Takže by to byla čirá spekulace.
Může posloužit dobře, není na něm nic, co by bylo jednoznačně špatné. Do nějakých 70kg, po asfaltu, zpevněných a dobrých (bez velkých kamenů a kořenů) cestách tam nevidím žádné omezení i pro tisíce km za rok...
Má náby Shimano, což jsou konusové náby, z výroby většinou příliš dotažené, a na správné dotažení citlivé. Měly by se pravidelně kontrolovat a servisovat, stejně jako odpružená vidlice. Buď si najděte dobrý servis, kde z vás nebudou dělat blbce, nebo ještě lépe naučte se rozumět svému kolu sami:
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci...
Když napíšeš, odkud je, třeba ti tu někdo dobrý servis poradí...
Pláště Kenda Kwick svádí k hustění na vysoký tlak (pak pěkně frčí po asfaltu), ale ten nevydrží, a hrozí to ošklivou havárkou. Je dobré koupit pumpu s manometrem a nepřekračovat max. tlak uvedený na boku pláště.
Ať jí nové kolo dobře slouží.