caute, viem ze sa to tu uz viackrat preberalo, co sa tyka ohladne alp, ale vo vyhladavaci som nasiel hlavne prechody alp na horskom biku "nalahko". Ide o to, ze sa chystam prejst z rakuskeho mesta Feldkirch cez rakuske, talianske a slovinske alpy. Pri planovani cesty som narazil na jeden problem a t.j., ze vyhladavac nemoze naplanovat cestu z rakuskeho Soldenu do talianskeho Moss in Passeier, pricom je na mape vyznacena cesta s vynimkou prejazdu obytnych privesov. Neviete nahodou, ako je to s prechodom z rakuskej do talianskej casti. resp. ak ste isli tuto cestu z Feldkirchu cez Alpy, slovinsko do Bratislavy napiste nejake postrehy, resp. vami zvoleny prechod cesty. cestu hodlam prejst natazko, spanie nadivoko pod stanom, za kempy by som nerad utracal.
dik za kazdu prinosnu odpoved
nazdar,
tak som to nakoniec nasiel. ak by sa tam niekto chystal tak prechod s vynimkou zimnej uzavierky je ok. nieco pre insiraciu.
Tak to si honem běž užít. Já jel v roce 1992 do Itálie přes Alpy, dolů do Timau. Na rakouský straně byla taky silnička, kam byl zákaz pro osobáky s vlekem a byla nádherně klikatá, nahoru dolů... Předloni jsem se tam vrátil na kole a málem jsem to nepoznal. Silnice narovnaná, široká, místama zastřešená - prostě hnus fijalovej. Pochopím to na hlavních tazích, ale že si takhle kazí tu jedinečnost a atraktivnost, nepochopím.
To samé je na staré silnici, která se vyhýbá Krimmelským vodopádům. Byl tam ještě v roce 2000 most přímo proti skále a pak tak ostrá zatáčka, že jsem to s delším autem tak tak točil najednou. A předloni už byl most nový, napřímený a je z toho obyčejná okreska bez zajímavosti. Přitom hlavní silnice vede souběžně pár metrů vedle.
Za chvíli ty Alpy vyžehlí, aby se nemuselo chodit do kopce a všechny silnice mohly vést rovně... :-/