Ubytování na jarním srazu :
http://www.hotel-praha.cz/?page=7
Je skutečně velká možnost výběru ubytování. Někteří si dávali požadavky, samozřejmě bude vyhověno. Většina z Vás ale požadavky na ubytování nedávala, tak si to rozmyslete a nejpozději do 14 dnů dejte vědět kdo, kde a s kým by chtěl spát - tedy bydlet, nebo s kým ne.
Zřejmě všichni se vejdeme do dvou a pár lidí bude ve třílůžkových pokojích a chatách. Rozmístění a ceny jsou v odkazu. Chce někdo bydlet sám v chatce nebo naopak by chtěl být ve ve větším počtu (až 6 osob) ? Jsou volnmé apartmány 3 a 4 lůžkové.
Požadavky pokud možno obálkou nebo mailem (je u oznámení srazu).
Jídlo : Kdo bude mít zájem o snídaně nebo polopenzi (snídaně a večeře) tak dejte vědět, jídelní lístek je vyvěšený (v odkazu). Mimo to bude fungovat večer restaurace s kuchyní.
Kdo pojede s námi ve čtvrtek, je potřeba si vzít alespoň nějaké jídlo sebou, nebude moc možností kde jíst.
Také na páteční jízdu si vezměte nějaké jídlo, možnost oběda bude časově o něco posunutá, v sobotu už by to mělo být lepší, ale ještě to není dopilovaný.
Trasy : trasy budou včas, teď se snažíme najít ještě varinaty pro případ horšího počasí, pro unavené a varianty pro neklidné.
Já bych chtěl spát s mojí ženou, kdyby to teda šlo nějak zařídit! Prosíme jednu dvoulůžkovou chatku s vlastním sociálním zařízením, cena 460,- za chatu (= 2 lůžka) za noc (jestli jsem to teda dobře pochopil). Od čtvrtečního večera do neděle. Spasíbo :-)
Já myslel, že chceš apartmán.
A odblokuj si obálku ať můžem domlouvat bez komentářů ostatních.
vím přesně s kým chci a nechci být v chatce, ale nechám si to pro sebe :-) snídaně i večeře se dá domluvit až na místě při čtvrtečním příjezdu ne? Jistě tam zase bude pekáčů a dobrůtek v nich habaděj. Hlavně počasí dojednejte hezké, se sluníčkem!
Tak když je to s těmi požadavky tedy takhle, tak já bych prosila dvoulůžkovou chatku a do ní jednoho pěkného černovlasého s jiskrou v oku :o)))
Fíííha, to nevím kde se dá sehnat jiskra do oka, že by někde ve svařovně ? :-)
Šlahnút palicú po gebuly a bude mít jisker (hvězdiček) víc, než je na obloze... ;-)
Hlasis se jako figurant?
Požadavek byl na pěkného :-))
Jo ahaaaaa! Promin, nechtel jsem Hekyho natlacit pred Tebe...
... a černovlasýho :-))
a který to je, máš nějakého vyhlídnutého? jaké budeš mít číslo chatky, že bych se zastavila
:-)
Jiskru získáš při vhodném nasvícení (mávání lampou) od brejlí nebo od rovnátek. :-))
Od rovnátek jiskra v oku?!? Tak tento exemplář rovnou vyřazuji :o)))
Jen připomínám blížící termín, budu potřebovat vědět kdo pojede a bude chtít bydlet.
Apartmány jsou stále volné.
A máme definitivní podobu páteční trasy, bude dobrý když si ji všichni podrobně prohlídnete, jsou tam vyznačené důležité body, kde jsou čekačky, občerstvovny, kde se dá najíst a hlavně kudy tudy :-)
http://www.bikemap.net/route/1560050...
Sobotní trasa bude taky, mějte strpení.
A znovu připomínám, že už je nejvyšší čas aby se přihlásili všichni kdo chtějí jet a jsou v seznamu - v kolonce nerozhodnuti nebo nejedou, potřebujeme vědět kdo chce kolik postelí, pokud jich chce víc než jednu :-)
Prosím tě, plánujete připravit nějaké tištěné mapky (třeba i černobílé) nebo na to kašlete?!?
Já jen, abych věděla, jak dalece mám odkaz studovat.
Netřeba mapky, stačí jet v houfu :-))
S nějakou mapkou počítáme, zkusíme nějakou udělat, ale ještě nevím jak moc a dobře se povedou.
Super, takže to beru jako hotovou věc, že se budete kolem mě držet v houfu. Jede se přece vždycky podle toho nejpomalejšího, že jo :o)))
Mě stačí jen něco pro orientaci, abych si vytahala správné stránky ze svého papírového GPS.
Pro tebe natáhneme bavlnku, po která budeš moct ručkovat. Jakou barvu preferuješ ?
Modrou :o)))
Krásně světle modrou :o)))
Hele, to mi připomíná, že jednou jsem takhle jezdila podle šipek. Kamarád měl sebou křídu, takže mi maloval na asfalt nebo mi je skládal z větviček, abych věděla, kde odbočit :o)))
Modrá není, a takovéhle ti budou vyhovovat ??
MODRÝ!!! Říkala jsem krásně světle modrý :o)))
To se domluv s Rondou, třeba to pojede přestříkat :-))
Tak to se ti bude líbit. Na podstatnějších místech už šipky jsou. Světle modrý sice nejsou, ale v nouzi si ještě ráda zvykneš :-) A jestli je budeš kvůli nevyhovující barvě ignorovat, tak si pak pro tebe k pšonům dojedem.
Hlavně topte pod kotlem, kotelníci! Po dnešku, kdy jsem totálně vymrzl v zimě a vlhku, na nějaká artktická dobrodružství nemám náladu... No, ono mne to přejde, ale aktuálně jsem antičutňák...
Taky bych bral teplejší a hlavně sušší počasí, v nejhorším vnitří vytápění taky není špatný.
Ty snad vopisuješ, ale vono kolem ádru není moc co vymejšlet.
No jo, když to má být takový jetelný pro každého v rozumné dýlce a výšce, tak těch možností opravdu tolik není, umím vybrat a jet i jinou, hutnější, ale asi by mi fůra lidí nadávala a někteří až by mě večer dojeli, možná i zmlátili :-)
Hutnější nechej na čtvrtek... Ale ten kříž, v krajním případě "jen" kolo pro vpletení, nezní jako správná motivace pro organizátory až tak špatně... ;-))
Náročnost tras bude mít klesající tendenci, začnem čtvrtkem a sobota bude už jen taková pohová vyklusávačka.
tak to pojedem v protisměru ((-:
a buď rád, že nás netahá z Dědova na Bišík taky po "červený" !
Lelku, návrh na úpravu trasy, to bys měl zapracovat :-))
Jestli má být Bišík Bischofstein, čili Skály, tak po červený to byla taky jedna projetá pracovní varianta. Určitě se to dá operativně upravit. A nebo kudy kdo chce, sraz nahoře :-)
jo, to je ono http://cs-cz.facebook.com/pages/Bi%C5%A1%C3%ADk...
Nikomu bránit nebudem si to vyšlápnout po červený, za sucha se to celkem jet dá, jeli jsme to na treku. Ale přece jenom jsme to chtěli pojmout jako projížďku a ne procházku :-)
proč to věšíš pode mě, já tam jet nechtěl?!!!jen sem sděloval radost, že to tam nevede a hned sem vyvrhel a rozvraceč (-:
Jaký rozvraceč, to bylo jen sdělení, že kdo chce, tak může jet třeba po červený, že tam cesta vede. Ohlášená trasa opravdu není závazná :-)
Tak to vám všem moc přeju,
Všechno to tam znám, trávil jsem tam, jen pár km od Bišíku, všechny svoje prázdniny a spoustu dalších dní v okolí Bukovice, Hvězdy, Ostaše, Pánova Kříže nebo Honů.
I moje děti to tam mají moc rády......
Tak šup, sbal sebe, kolo, děti a další a přijeď dělat průvodce.
tou dobou se proháním po Rakousku .....
Hmm, Rakousko má taky svoje kouzlo, ale Broumovsko se mu určitě v mnohém vyrovná.
Sobotní trasa je na světě (případná změna vyhrazena)
http://www.bikemap.net/route/1573394#lat=50...
Oznamuji avizovanou změnu sobotní trasy, pozměnili jsme její 3. čtvrtinu. Trasa je teď o pár metrů kratší, bude výrazně míň nastoupaných metrů, bude jich tak akorát, ale především je vedena mimo silnici a místy, kde téměř nikdo nejezdí
http://www.bikemap.net/route/1579480...
A proč tam nikdo nejezdí? Protože je to nesjízdné?
Ne, ale není to dopravní cesta ani dostatečně promenádní, ale neboj, i ta promenádní bude a když bude jen trochu hezky, tak myslím, že i milovníci Modřanské budou spokojeni :-))
Jídlo : Pokud by chtěl někdo snídani, večeři nebo celou polopenzi podle trvalé nabídky, tak dejte vědět. V chatkách se vařit nic nesmí a ani nedá.
Jinak mimo trvalý jídelní lístek by měly být k výběru asi 4 jídla, není to moc, ale nouzově by to stačit mohlo.
Placení : jen v hotovosti, karty ani šeky NE
Snidane je dost uboha. Jake jsou jine pouzitelne varianty? Je nekde neco v okoli?
Jo, je to takový nic moc.
Měla by tam být nějaká menší kuchyňka na uvaření kafe, mělo by tam být to nejnutnější. V okolí jnak nic není, jen ve městě hned pod kopcem u levého kruháku je obchoďák.
Mám dvě eura, tak budu dyžtak platit jima. A taky mám několik západoněmeckejch marek - taky bych je rád konečně udal :-)
Jinak kuchyňka na uvaření kafe + čaje je postačující.
Zklus pohrabat, třeba najdeš i nějaké zlotky, budeš mít možnost se jich zbavit :-)
jen takový všetečný dotaz nebo upozornění, sobotní trasa vede po Polské straně, asi by nebylo špatné si koupit na den připojištění :-)
těch 16 korun pro klid duše obětuju, dělám to tak vždycky.
16,- Kč je až 3 dny a více.
to mas drahy. ja to vzdycky delam pres net u gen...ali a zaklad je myslim za 16,- a pak uz priplacis lepsi kryti a rozsah.
Já se pojišťuji u PVZP - mám to v baráku.
Je ale fakt, že zákaldní taxu na jeden den neznám, protože se vždycky pojišťuji na více dní a beru si balíček za 30,- (+ pojištění úrazu + odpovědnost za škodu)
Není problém - pokud chce někdo na ten jeden den zajistit pojištění, pošlete mi obálkou jméno, příjmení a rodné číslo, a to nejpozději do úterního večera.
Ve středu 23.5. to zprocesuji a na sraz přivezu.
Na jeden den stojí obyč pojištění (jen zdravotní výlohy) asi 20,- Kč - jeden den je holt s přirážkou.
Aha, to mě nenapadlo, já mám celoroční pojištění. Kdo má potřebu, tak je určitě dobrý být pojištěný, ale je fakt, že se jede tešně podél hranic a pokud to jen půjde, tak zraněnýho ten kousek odtáhnem zpátky, nikoho tam nenecháme ležet :-))
Aha)) že zrovna ty o tom tak krásně mluvíš))) už vidím, jak tě táhnem s otevřenou zlomeninou kus za hranice, aby pro tebe přijela česká sanitka :-)))) viz tuším Rozkoš 2010...
No, no, to je keců pro pochroumaný palec :-))))
Proto mám to celoroční pojištění po celém světě :-)
Takze pro Tebe by naopak bylo vyhodnejsi, kdybychom Te v pripade zraneni odtahli do ciziny, ne? 8-)
No, třeba do Náchoda, tam už se znám s primářem chirurgie a zdravotním bratrem :-))
Platí Ti to i v Bangladéši? :-)
Platí, pouze obvazový materiál musíš mít vlastní :)))
a ještě doktora nebo zinkovou rakev,
přepravu už platí pojišťovna :-)
NEROUHEJ SE !!!
Já se do Bangladéže nechystám a kam jezdím je to snad lepši, tak trochu můžu :-)
Bangladeš asi nebude, ale jestli toužíš po alespoň trošičku podobné exotice, tak pojedeme malou oklikou přes Radkow
Nabízím místo ve vozidle - z Prahy a blízkého okolí, čtvrtek večer :-)
Dotaz pro organizátory: prosím, nevíte, jestli v chatkách je (třeba v koupelně) elektrická zásuvka? Děkuji.
Nekecej, že sis namontoval e-pohon!
to by se ptal na pojistky!
É - pohon, é - pohon... jakej é - pohon?
Já jen, že bych si eventuálně vzal můj elektrický holící strajek Braun Mikro 2000 :-)))o
Budeš v přírodě, tak snad budeš drsnej biker :-)
A to ti k tomu strojku nedali šlapací dynamo ?, to už i ten Braun upadá.
V každý chatce by měla být zásuvka, ale kde a kolik to nevím.
http://diskuse.elektrika.cz/index.php?topic... :-D
Neříkej, že si budeš denně holit nohy?!?
Čoveče, já ti nevim, vzhledem k tomu, co proběhlo ve vedlejším thematu, bych takovýhle myšlenky radši moc nenačínal...
:)
Ale houbeles, tak hloupý snad dotyčný opravdu není.
A tohle je náááhodou děsně důležitý - doteď Aina zajímala jen varná konvice a najednou o konvici ani muk a už se shání po zásuvce na holicí strojek, tak mě zajímá jakéže to bude pořádat odchlupovací večírky :o)))
Tak dneska je sobota. Ještě se pětkrát vyspím a pak si to s váma všema vyřídím! :-)))
Přestal ses holit a pak se tam demonstrativně oholíš ? :-)
HonzaK si pro nás dal tu práci a zakreslil obě trasy do map, ve formátu pdf, které si můžete vyzvětšovat, prohlížet a tisknout.
Mapy jsem dal na ULOŽTO.cz :
páteční trasa tam je pod
http://www.uloz.to/xCeQA3w/patek25-05-12-pdf
a v trochu jiném provedení mapy pod
http://www.uloz.to/xBWN9s7/patek25-05-12x-pdf
a sobotní trasa tam je pod
http://www.uloz.to/x9jTnhh/sobota25-05-12varb-pdf
všechny tři odkazy jsou pod heslem : 1111
Tak kdo budete chtít mít mapu a bude to pro vás snadné, budeme rádi, když si ji vytisknete pro sebe.
Jinak si myslím, že pojedeme natolik pohromadě, že to ani nebude potřeba, jedině, že by se chtěl někdo loudat, toulat a nebo se trhnout a jet sám jinudy, tam ale potom doporučuji vzít si sebou cyklomapu SHOCART č. 115 Broumovsko, Adršpašsko-teplické skály, měřítko 1 : 60 000
Přehlédla jsem to nebo nástin čtvrteční trasy není?!?
Zatím nebylo, tak pro všechny kdo by si to chtěl někdy dát, to je základ a podle sil, počasí a chuti, je možné udělat menší i větší změny :
http://www.bikemap.net/route/1571068#lat=50...
tak to vidím na leho!
-honskej špičák objedu po cyklo, protože tou pěšinkou dolu jedu i na horáku s nohou na zemi a od Ameriky vzhůru jasná tlačenka (naštěstí sem si přečet, že při závodě tlačí vetšina)
-ze Slavnýho bych se přimlouval za sjezd Kamennou branou (už roky sbírám odvahu to sjet i na lehu)
- a připravím si další vyjížďky(objížďky) nahoru po pevnějším (např. ze Suchodolu na Slavnej si to po tom sjezdu zasloužím)
- jestli bude mokro, tak dost těch cest bude...
Přes Kamenou bránu to neznám ani pěšky, ale když jsem se díval po okolí a do údolí ze Slavenský vyhlídky, tak mám docela pochyby o průjezdnosti, ale možná si to někdy zkusím. Zkoušel jsem i jiné varianty a na kole jich tam moc není a ani kolo se místy nedá poořádně nosit. Zkoušel jsem to z rozcestí Nad Roklí dál po červený a pak směr Suchý důl a fakt to je přes ty dvě rokle sotva průchozí.
Od Ameriky se to dá celkem dobře obejt na Pánův kříž po C-4001 modrá a tam na nás třeba počkáš nebo ne.
Kdyby bylo mokro tak to je přímo průser, většina sjezdů by byla sotva schůdná, ale o to by to často bylo humornější.
Dííííky :o)))
Tebe se snad čtvrteční tolik netejká. Ty jedeš až v sobotu do Radkowa...
Potěšila, přijede včas aby stihla i čtvrtek, mám rád odhodlané a odvážné lidi na divokých strojích :-)
Koukám, že pan bratr má nedostatečné informace :o)))
On byl mimo, chvíli se pro změnu věnoval veteránskému prasátku a tak nestačil změny zachytit, teda já ho takovými drobnostmi nazatěžoval :-))
Tak můj příjezd a účast na čtvrteční trase je drobnost... Hmmm, tak to si znamenám :o)))
Pro někoho jen drobnost, pro někoho velká událost, přece pro nás bajkery to je samozřejmá drobnost být na správném místě :-))
Hodlám přijet ve čtvrtek před desátou a vynechávám páteční trasu - doufám, že mi ten jeden den na exhumaci bude stačit :o)))
Jen mi pořád nějak nedochází, co pořád s tou čtvrteční trasou máte. V nejhorším si po Orlickejch zaběhnu maraton s kolem na zádech :o)))
Ale jo, druhej den už jsem si večer došel 50 m naproti na pivo a dnes už jsem docela oloupanej, jen ještě ta barva místama na těle není úplně normální :-))
Byl by to pěknej maraton a když bys ho dala, tak se můžeš bez uzardění přihlásit třeba i na Londýnský :-)
V pohodě, fůra úseků se dá jet, něco jde vytlačit a asi 5 nebo 6 ostrých sjezdů buď objet nebo sejít.
A některé úseky se dají i skutálet, mám to odzkoušené :-))
Jako že před startem bude instruktáž, jak vrazit palec do matičky země?!?
Tentokrát jak klouzat po kamení, palcem do šutru by asi nebylo moc rozumný :-)
ja sem rad ze tam nebudu chodit sam. :-D
bude nás chodit víc (-:
Nevím jak komu, ale mě tohle připadá jako byste chtěli ... snad vytvořit pochodovou sekci ? Taky tomu tak rozumíte ? :-)
někdo to musí uzavírat a sbírat odpadlíky do pohodové sekce (-:
pochopil sem správně, že odjezd ve čt je v deset?dorazím taky až ráno...
Taková je představa.
"branou" vedou sudety http://uloz.to/xHwAtjM/rallye-sudety-2011-new...
je to stará vozová cesta, takže velký kočičí hlavy! hrozně se mi to líbilo, žádný skoky ale drncání
Jo, tohle už vím, tam vede značená cyklo, kousek po ní pojedem a pak se uhýbáme vpravo oklikou k Pánovu kříži, já myslel, že bys to chtěl jet po žluté od rozcestí Nad Slavným přes bránu, to jsem si nějak neuměl představit :-)
Jenom ještě organizační doplnění - kdo bývá hodně hladový (pažravý :-) a žíznivý, počítejte s tím, že v oblasti kudy pojedem není příliš mnoho příležitostí - použitelných hospod, proto bude rozumný vzít si sebou v pátek a v sobotu něco málo sebou, samozřejmě kdo pojede, tak i ve čtvrtek.
Zřejmě v pátek nebo v sobotu (podle nálady) bude pro zájemce připravený snad zajímavý a poučný krátký testík ze znalostí Broumovska a místopisu.
A všichni si nezapomeňte sebou přivézt pěkné počasí :-)
Zapoměl jsem, tak ještě doplněk k tomu znalostnímu testu, vezměte si kousek papíru a tužku.
A můžem používat mobily nebo je po dobu testu zakážeš?!? :o)))
Vše je povoleno :-))
V Chudobě si můžou chytit pstruha!
Nevím jak kdo, ale ze mě by se asi stal dřív bíložravec než bych něco chytil :-)
A co bílého bys jedl?
8-))
Ukecalas mě, to bych se moc nenajed, tak já zkusím něco málo bylin, těch by mohlo být víc :-))
Já se testu ale nemůžu zúčastnit, protože Broumovsko neznám! Vím jedině, že největší zámek tam je Hluboká :-)
Tak to máš blbý :-))
No a je to asi v ... Dnes jsem celou noc bolestí nespal, nemůžu skoro chodit, vstát se židle/křesla ani si sednout, pajdám zkroucený jak paragraf... No, budu kyčel matlat, nadopuji se práškama (případně alkoholem:-) a nějak to snad dám... Zkusím odpo kolo, jak to půjde... Nečekal jsem tedy, že to přijde tak rychle a brzo.. :-(
Mozna je mirne ohrozena moje ucast - doufam pripadne jen ve ctvrtek. Jdu se nacpat Coldrexem, Influzinkem a nevim cim jeste. 8-(
Ještě ty začínej, abych tě nezapsal do deníčku :-)
A je to vyresene. Mejte se tam hezky, ja si lehnu trosku jinak. 8-(
Tak co, fakt nechcete nikdo vzít autem z Prahy? Nepojede někdo tím vlakem, co je v deset v Náchodě?
Přeji účastníkům mnoho hezkých zážitků a hlavně vydařené počasí!!
A kdy zas uvidíme Tebe? :-)
Pro mě dost ožehavá otázka a těžká odpověď. A ta odpověď (upřímná) by zněla: až se zbavím obav z hromadných akcí a organizovaného programu, až nebudu mít svoje přehnané hygienické požadavky, až se zbavím potřeby lidem říkat nahlas svoje mínění.
Take rikam casto lidem, co si myslim, a presto mam jeste nejake kamarady, co se mi nevyhybaji, takze to by nemuselo byt tak uplne prekazkou. :-)
Také mám kamarády (-dky), ovšem to jsou vztahy prověřené těžkými situacemi, recesemi a hlavně společnými zájmy a prožitky (práci do toho nikdy netahám). Ale považoval bych za nezodpovědné selektovat si lidi, s kterými se uvidím jednou za rok a je otravovat svým analyzováním a závěry.
Tak dnešní trasa fajna, celkem bykerska :). Kopečky, sjezdy, místy beskydský písek (=šutry) a (hodně) kořeny... Prostě mňamka... ;-)
A co jste dělali s "odpadlíky"? Zahrabávali po cestě?
8-)))
Odpadlíci?!? Co to je?!?
Ale uvedu to na pravou míru. Bylo to šiška - šiška - kořen - pařez a co jsme "vyjeli" (= vytlačili), to jsme v zápětí "sjeli" (= stlačili).
Furt a pořád se stálo, furt a pořád se na někoho čekalo, až to po 27 km přestalo mě, Janu a Jirrika bavit a jeli jsme do Police do cukrárny a na večeři do pizzerie :o)))
Tam nás našel heky, který se díky čekačkám radši ztratil krátce po nás :o)))
Díky tomu vám můžu garantovat, že asfaltu je tady děsně málo, v cukrárně nahoře na náměstí mají skvělou kopečkovou zmrzlinu (výborná je skořicová a karamelová a citrónová; cookies si nedávejte, ta chutná jak dětská zubní pasta) a kousek vedle v pizzerie skvěle vaří.
Jo a ten dokopec ke kempu, ten se po té zmrzlině a pizzerii vyjede docela snadno :o)))