Moc by mě zajímala jedna věc. Jak máte Vy co máteAzub Max Apus Buffo Mini a další nastaveny hodnoty pružení jak v předu tak vzadu.Ted mám namysly klidně i tlak v tlumiči a vidlice.Mám problém ,že když jsem to dal na měkko tak mě bolí stehna a to jsem jel jen 20 km.Díky za Vaše rady a návrhy.Myslím ,že je to tím ,že nemamám tlumič fox s propedalem.Nebo špatně nastaven tlak?Prostě v kopci se houpu jak....
Na vidlici mam cca o 40 % vic, nez bych foukal na zabradli, na tlumici jsem na minimu povolenem vyrobcem.
Konkretne - vidlice doporuceni na klasiku 100 PSI, na klasice 100 PSI, na lehaci 140 PSI. Tlumic doporuceni na jednocepovou stavbu 130 PSI, na lehaci mam 75 az 80 PSI. Ovsem doporuceni na tlumic - byt jen jednocep - je hodne nepresne.
Je otazka, co chces jezdit. Na vidli bych se snazil dat spis tech 30 % i vic, kdyz nebudes chodit nadoraz (zjistis zdrhovackou kolem vnitrni nohy) a tlumic podobne. Tam je limitem styk plaste s nosicem. Jestli je tohle Tvoje kolo a nosic nemas, snaz se dodrzet provozni minimum z manualu.
Co mas za vidli a tlumic? Maji zamykani? Na tlumic mi stacilo na vyjezdy jen zamknout. VYhoda je i v tom, ze pri propedalu jsi porad nekde v sagu, pri zamceni treba muj tlumic zustava v nejvyssim bode - tedy kdyz zamknu a pribrzdim, tlumic vyjede nadoraz a mam trosku zlepseny uhel posedu pri vyjezdu. Dulezite je ale stejne slapat dokulata a mit dobrou rovnovahu.
Tobě jde fakt plášť až k nosiči? Měl jsem za to, že u 5ky to je podobné, ale mně se nosiče nedotkne ani blatník (zkoušel jsem při vypuštěném vzduchu z tlumiče).
Tlak v tlumiči - je u každého typu jiný, záleží na vnitřní konstrukci (ploše pístu). Ten Fox mám na 150 PSI, u těch předtím to vycházelo pro stejný SAG míň.
Tak jasné pokud máš at už Fox float RP3 nebo RP23 tak tak oni maji propedal tak tam je to jasné že se skoro nezhoupneš protože on reaguje na podněty ze spoda a ne zhora nebo se pletu ?
Tak že pokud vážím 80kg a dám 100nebo 150 PSI a nemám FOX,ale obyč vzduchovej tlumič,tak se prostě v kopci nadřu jak bulhar.Bohužel značku tlumiče neznám abych mohl specifikovat parametry.
Tady je jen fotka,ale nikde žádnej nápis
Tam je ale nápisů! Shox-Control Air+ je to. Zjistit se o tom moc nedá, ale zamykámí mít nebude.
Mám Fox RPL a tam můžu dát propedal, ale skoro to mepoužívám, protože pak to zapomenu vypnout a tlumič trpí. S nášlapy se dá točit tak, že se to nerozhoupe.
Já jsem čekal nějakou značku,ale tuto značku neznám. Díky za radu.Tak ty jezdíš jne bud se zamykáním a nebo bez? Propedal vůbec nepoužíváš?
To je divny, jsem si myslel, ze kdyz retez prochazi bodem, okolo ktereho se zadni vidle otaci (coz vicemene Azuby splnuji), tak by pro houpani pri slapani nemel byt duvod.
Jinak ja mam Ibex s druhym nejlevnejsim olejovym tlumicem (v predu pevna vidle), kolo se zacalo houpat asi po roce jezdeni, tlumic pruzil, ale netlumil, vymenili mi ho za novy a je klid.
Kdyz sebou jezdec zmita, rozhoupe to i ve stojanu pred hospodou. Kdyz to umi, nehoupne se ani v prudkem stoupaku. Zalezi na jezdci a stylu.
Tohle uz je podruhe. "m" praskne zavisti. 8-)
Není čas sbírat kladné body... :-) Ale náhodou teď trénuji speciálně jízdu do kopce a vidle se ani nehne..... Zamkl jsem si ji totiž :-))))
Pánové nemáte někdo přebytečné kufry na SPD Shimano koupim.Díky za nabídky nikde nic nejni :-)
http://www.cykloworld.eu/vyhledavani/?search...
http://www.koloshop.cz/pedaly-kufry-202/shimano...
Optám se blbě ,ale optám.Na tyto pedály půjdou jake koli SPD kufry ???
http://www.kolokram.cz/product_info.php...