Zdravím,
přesedlal jsem z moto na kolo, městskou dopravu jsem vyřešil koupí Globe Daily 01, ale teď potřebuju radu při výběru kola na cestování.
Pročetl jsem toho tady mraky, prohledal stránky výrobců, ale pořád nenašel to pravé.
Chci jezdit natěžko, 95% silnice všech kvalit, zbytek připadá na polní cesty apod. Brzdy V, kotouče nevyužiju.
Chtěl bych, aby měl rám navářky pro připevnění nosiče a blatníků. Rozpočet do 17500Kč.
Jsem moc náročnej nebo něco takovýho existuje?
Díkes
Tak s tímhle jsme svýho času taky krapet narazili. S bráchou jsme měli Meridy 2005 a 2006 s okama zvlášť na blatník a zvlášť na nosič, navíc na rozumných místech. Pak mu kolo odjelo neznámo kam a když koupil Meridu 2007, měla už zadek udělaný jako mtb s patkou a jediným závitem M5, navíc přímo proti pastorku. Nosič ksme museli upilovávat kvůli upínáku a s blatníkem visí na tom dlouhém šroubku. Prostě pakárna.
Jsou ale klasické crossové rámy s úchyty pro turistickou výbavu, chce to procházet weby a kšefty a koukat...
p.s. moto se dá sedlat zároveň s kolem, oboje má svoje kouzlo, každé trošku jiné :-)
Tak sem si nasel uchazejiciho adepta:
http://www.staiger-fahrrad.de/produkte_detail...
Ma nekdo zkusenost s touhle znackou? JE to cely nemecky a prijde mi to docela dobry. CEna je 17500Kc... ?
Zobrazuje se jen úvodní stránka, ne kolo.
pořádně si prohlídni tu zadní stavbu. Mám pocit, že je tam ten problém, o kterém jsem psal výše. Sice šroub pro uchycení blatníku je dál od středu, ale nejsem si jistý možností uchycení nosiče (psal jsi, že chceš jezdit natěžko). Koukni, aby ti noha nosiče ke šroubu nevycházela přes ten vybočený svár horní trubky vidlice/držák patky.
Existuje, každý druhý kolo to splňuje. Jenom já když bych chtěl jezdit natšžko po všech možných cestách, tak bych určitě sáhnul po kotoučových brzdách, přece jenom je to snadnější a účinnější způsob zastavení zvlášť při větší váze a když je bláto, hodně mokro a čurbes, tak jsou kotoučovky mnohem lepší, jenom ta cena může být o maličko vyšší.