... dejte vejce malovaný :-)
Tak dámy - která letos bude dávat koledníkům klasická obarvená vejce a která (z důvodu vaječnýho kolapsu EU) přešla na čukoládový? My jedem na ty čukoládový, i zajíčky tady máme, a perníčky a taková malinkatá čukoládová vajíčička, celej pytlíček - asi pro mě :-))), ale co je nejdůležitější - že je venku krásně a že si dneska spolu vyjedem :-)
Cože je venku?!?
A už jsi se byl podívat na teploměr?!?
Ještě že můj drahý manžel je normální a já můžu v klidu sedět doma :o)))
Jo a vajíčka jsme letos zrušili v jakékoli podobě - místo nich je bramborový salát :o)))
jo krásně je kluku. Ještě dám tak půl hodiny a pak jdu pokecat se sousedkama a k polednímu na kole ke kolegyni do vedlejší vsi a k babičce do další vesnice. Taky se těším.
Taky už jsem natěšenej :-)
Táta má narozeniny, tak vezmem silničky a pojedem k našim do Říčan. Vezmeme to někady oklikou, abychom si to užili... ještě nevím kady... možná nejdřív na Prahu na ten bramborový salát :-)))
U nás už jsou krásné +3° a teď to šel ven otestnout kocour.
Zatím se nevrátil, tak dojím svačinkovou polívčičku a jdu chvilku šukat po zahradě :o)))
u nás je chladno, ale krásně. Moc fajn jsem se prošel. Sčuchli jsme se s šestnáctiletým sousedem a prošli společný "tety", mý známý holky i jeho spolužačky a cestou fajn pokecali a s holkama taky. Pak jsem sedl na kolo a u Janiny v Srbíně se zakecal na půl hoďky nebo spíš víc a Nelu v Žernovce stihnul těsně před dvanáctou a zůstal hodinu a k babí tím pádem přišel pozdě, ale tam jsem věděl, že mi to odpustí. Popovídal jsem si s babí, trochu s tetou, bratránkem a jeho ženou a pokreslil tři papíry s malým Marečkem a musím říct, že s dnešním dnem jsem navýsost spokojený.
U nás je to business. Žádné vejce, žádné čukulády...prachy chtějí:-( Teď jsem mluvil se sousedkou a říkala, že u ní byli mladí koledníci a že chtěli drobné...:-)
Tak pokud somrují drobné, tak koledníci mají Velikonoce asi celoročně. Potkávám je v Brně dosti často ("..dejte drobné na rohlík...nějaké drobné na vlak...").
A říkali: "Hody hody doprovody...dejte prachy malovaný"?
většinou nemám. Kupuju si ale Nový prostor, byť mě moc nebaví ho číst, ale...
Pamatuju si, že ke mě jednou přišel chlapík na nádraží (už jsem tou dobou alkohol nepil) a povídá cosi ve smyslu: "Řeknu to na rovinu. Včera jsem to přehnal a potřeboval bych kámo, jestli bys neměl pár drobných na vyprošťovací pivo". Za tu upřímnost jsem mu tehdy věnoval asi kilo.
už večer jsme odpojili zvonek, aby nás ráno nikdo nebudil. Beránka jsem loni nebo předloni uklidila tak důkladně, že jsem ho letos nenašla, tak jsem upekla rybu, polila jí čokoládou a kapřík leží na stole vedle kuřátek :-). Bramborový salát se mi nechtěl dělat, ale plněný řízeček byl také moc dobrý. Po obědě lehký výlet do lesa, parádní Velikonoční pondělí.
Takže doma uschnete??? :-)
Protože tenhle zvyk mě nikdy nebavil, řešíval jsem to tak, že jsem spolu se svým kamarádem procházel zrušené železniční tratě.
O velikonoční pondělí ještě nebývá narostlá tráva a tak se těleso tratě docela dobře hledá. Kamarád se odstěhoval, tak teď jezdím s holkama "po kultuře". Dneska jsme byli, jak už jsem zmiňoval v jiném vlákně, v Muzeu hygieny v Drážďanech. Rozhodně pokud máte doma dítě, co má ve škole biologii člověka, či vás to zajímá, tak to mohu jen doporučit. Škoda jen, že popisky jsou jen v němčině a angličtině.
Člověče, tak o tomhle muzeu jsem četla a docela mě to zaujalo.
Takže jestli to stojí za návštěvu, tak díky za tip, protože do Drážďan se ještě hodlám vrátit. Nemám odškrtnutou Degasovu tanečnici v Albertinu :o)))
Stojí. Pokud vládneš nějakým z výše uvedených jazyků tak je to bonus navíc. Ale i jen samotné exponáty stojí za to, přeci jenom něco málo člověk o sobě ví, takže poznáš, že tohle kostra, tohle endoskopie a na tomhle exponátu si můžeš poslechnout jak slyší lékař srdce při různých srdečních chorobách. Je tam fakt všechno, od početí k tomu, že je tam film, kde termokamerou snímali jak se ztrácí teplo z těla po smrti. Včetně docela vtipné stěny popsané dojmy z prvního sexu.