Tak jak to u nás dopadlo s tím malováním obýváku:
V pátek jsme místnost vystěhovali - knihy, kytky, sklo, koberec, část nábytku, i obrazy jsme sundali. Zbytek jsme pečlivě zakryli igelitem a novinama a pokoj jsme umyli.
V sobotu jsme pečlivě vybílili, nechali zaschnout - a protože jedna stěna se nám nezdála ok, tak jsme ji přebílili - pak to bylo ok! Pak jsme sundali ty fólie a noviny, vytřeli, umyli topení a trubky, nanosili nábytek a do polic knihy, kytky, sklo... Ane všechno pečlivě otírala, aby to bylo jóóó hezký. Jo, bylo to hezký.
Jedna policová stěna sahá až ke stropu a aby se nesklopila do místnosti, tak ji bylo nutno pod stropem přichytit na dvě hmoždinky. A díry pro ně nejdřív vyvrtat. Tak já že budu vrtat a náš chlapec bude u tý díry držet hadici od vysavače, aby ten prach šel rovnou pryč. Máme silný vysavač - takový ten průmyslový. Ten, když je zapnutej a hadicí přejedete ženský po šatech, tak je v tu chvíli nahá. Tak je ten vysavač silnej. Předtím s ním syn vyssával saze z kotle, aby byl po sezóně čistej...
Zmáčknul jsem to vrtací kladivo, vrták zajel do zdi, Honza současně zapnul vysavač... no, jak bych to jenom pověděl: byl v něm prasklej pytlík s tím vysátým odpadem. Jak jsem řekl, máme silnej vysavač. Hodně silnej. Ty saze v tu chvíli letěly výfukovou tryskou ven a v místnosti se rázem sešeřilo. Vlastně to byl takovej malej jadernej výbuch. Byla tam rána po zapnutí, tlaková vlna, hromada sazí všade po těch umytejch policích, knihách, kytkách, skle... i po tý čerstvě vymalovaný stěně, kterou jsme brali nadvakrát, protože se nám napoprvé nezdála...
No a v neděli... co byste tak řekli, že bylo v neděli? No jo, odsunul se nábytek, sundaly obrazy... :-)
Takže, přátelé - jaké veselé příhody z natáčení se přihodili v minulosti vám? :-)))
Zažil jsem to po jednom malování velmi podobně. Nejsem snad úplné kopyto, práci s dřevem mám rád, se železem to jde - elektrika, jak co - třeba celé více-okruhové vedení elektriky jsem si v kuchyni dělal sám... Ale malování nesnáším! Jde mi to hodně pomalu a trpím.
A jednou takhle 1. den po vymalování přítelkyně otevírala kečup nad kuchyňským stolem. Nechápu proč, ale nejdřív ho pořádně protřepala, pak ho rázně otevřela. Gejzír šel všude vůkol - strop, stěny... Její akce mě tak vyděsila, že jsem oněměl a nedokázal ji zadržet. Přitom, já kečup nerad a pokud se u mne nějaký vyskytl, tak tam ležel zapomenutý hóódně dlouho a byl zaručeně zkažený. No aspoň to vzdušné zamoření nebylo jako u Airlinů ze sazí.
Ai, nebudou žádné historky, ani jak jsem maloval. Jen se trochu zamysli nad mým návodem. Pokud je třeba vymalovat, pouze určím barvu stěn a stropu, jeden den ráno předám klíče a druhý den večer se vrátím. Zkontroluji, zda je vše dle mých představ a v klidu a bez starostí jsem rád, že je opět něco splněno. Toť vše......
To jsem zažil letos poprvé, rekonstruovali jsme přízemí a počítali s tím, že až řemeslníci odejdou, vymalujeme. A pak nám navrhli, že vymalují oni. Je to nesrovnatelné, vzhledem k mé manuální nezručnosti to bylo udělané dřív a líp. Navíc to dělali v době, kdy jsem byl v práci a sám bych to tím strávil víkend, který mi zůstal volný.
Ja remeslniky na malovani zavrhla, anzto jsem detem v pokoji malovala more, delfiny a zelvy, a to by urcite tak pekne nenamalovali. :-)
I na to se dají sehnat lidi: http://is.gd/Tkhz86
Ale zaplať je. ;-)
Nezaplatim, libi semi vic moje zelva! A navic mi deti s malovanim pomahaly.
No my jsme jim také napoprvé hodili fakturu na hlavu. Ta částka byla tak nehorázně nízká, že pokryla +/- materiál a nějak tam nebylo započteno, že na tom Ondřej makal týden i se ženou a maminkou. :-D
To je pekna malba. Rodina myho kamarada maloval a a on mel zustat doma jako dozor nad malirem. Pak musel nekam odejit a kdyz se vratil, na jedny stene pokoje bylo vyvedeno lesni zatisi s troubicim jelenem.
máš boda. Pěkné je to. Vokatýmu bych dal možná taky, ale nezobrazuje se mi to... :-(
Lucie, nepletou se ti trochu barvy, psala si něco o moři, želva je podle nohou (teda spíš ploutví) taky mořská, ale vypadá to, že plave spíš v lávě ;o)))
Ale jinak je to pěkný :o))
To je kareta na Krétě. Na jižním pobřeží na pláži Kommos je přesně takový písek a v létě se tam líhnou malé želvičky. Pozorovali jsme každé ráno ochranáře jak jásali a podle stop zjišťovali co se přes noc vyklubalo. Lucie se v tomto případě trefila přesně.
Tyjo ja na tu Kretu musim s detma vyrazit! Chtela jsem uz na podzim, ale nestihla jsem to, tak treba to zvladnu letos.
Kdybys tam jela až příští rok, tak bychom si tam mohli dát scuka. Jedu tam na měsíc a budu chodit po horách a plážích. Jestli tam pojedeš, kdykoliv, můžu Ti trochu poradit s výběrem místa a výlety.
Velká "legrace" je také tapetování.
Před mnoha a mnoha lety jsme v novém bytě tapetovali předsíň. Coby amatérům nám to moc nešlo, časté opakované pokusy nalepit tapety rovně jen zahušťovaly domácí atmosféru. Petr zrovna polepoval asi na čtvrtý pokus dveře od koupelny a měl je položené v předsíni na zemi. Jenže jsem nutně potřebovala na záchod. Paneláková předsíň úzká, já s pěkně těhotným bříškem jsem se vedle dveří neprotáhla a tak jsem to musela přehopkat přes ty ještě nezaschlé dveře ...
Myslím, že mi tenkrát mé těhotenství zachránilo život.
8-)))
Kamarad mi pred mnoha lety pomahal vymalovat cely byt (80 m2). A kdyz jsme meli skoro vsechno oskrabane, vypli na 3 dny vodu. Nejaka havarie. Nemyli jsme se, nemyli nadobi, jen ho hromadili vve drezu, vane a v lednici. Kdyz jsme domalovali z vody z cisterny, pustili vodu a nez jsme to zjistili, prijeli nasi. Tezko se to pak vysvetlovalo.
Jisty ceskolipsky zubni lekar si na 3+1 pozval malire. Malir maloval, pak hledal, kam mu Ferda pripravil svacinu. Nenasel nic. Druhej den si prines chleba sadlem a Ferda mu ho sezral. Treti den doslo k narovnani, Ferda se pta, co je dluznej. "380,-" pravi malir. Tak mi pujc dvacku a mas u me ctyri stovky. Udajne mu je nedal do smrti.
Děláte to moc složitě ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=EalqlDjTnPw
Jinak s váma ale soucítím, mně by z toho asi jeblo...
V neděli odtahovali skříně?!? A kdo, ty brebto?!?
Vždyť jsi byl na kole, ne?!?
http://www.nakole.cz/diskuse/14464-velikonocni...
A někde je tu ještě tvůj příspěvek z nedělního rána, že už slyšíš řehtat svého kolooře :o)))
Ale historka to veselá je, to ano :o)))
Moc nábytku se v neděli nestěhovalo. Jen jsem odstrčila sedačku od zdi. Podlahu přikryla igelitem a za půl hodinky byla stěna jak nová.
Ale řeknu Vám, když jsem ráno vstala, bylo mi z toho zle. Posun času, představa malování a uklízení.... Vůbec se mi na kolo nechtělo. Nejdřív práce a pak zábava. Tak jsem tedy nejdřív podruhé vymalovala a až pak vyrazila.
Jinak k těm pracem. Jsem od mala zvyklá, že si doma uděláme sami co nejvíc můžeme. A tak kromě malování zvládám i další práce (zdění, obkládání, lakování - prostě vše, co je v domě třeba). Elektřinu dělá syn.
Aby jste si nemysleli, že Ai jen koukal. Tak v sobotu maloval a uklízel.
On tě to fakt v neděli nechat dělat samotnou a vyfičel si sám na kole?!?
Tak to bych mu na týden sebrala ventilky :o)))
Ber to z te lepsi strany: Aspon se ji tam Ai nemotal :-)
jj, to znám, to "nemotej se mi tady". Žena mne v neděli vyhazovala na kolo, kdy už jako hodlám konečně vypadnout, že se potřebuje v klidu vysr.. Holt prostě v nějakém novém/příštím bydlení musí být minimálně dva záchody... :-DD
A taky mi "vynadala" (a ne jednou), když jsem z vyjížďky přijel trošku dříve. Tak jsem musel ještě do hospody. A odtud za cca hodinu volat, jestli už můžu jít domů... :-))
bývalá žena malovala sama obývák a po nějaké době pak chodbu. Obývák je dvěma odstíny oranžový a tak jako zvláštně flekatý a dělala to houbičkou. CHodba v různých odstínech červené a nějak jako přes sebe čmáráno štětcem.
V obou případech jsem byl nevybíravě vyhozen s tím, že to chce tu správnou uměleckou invenci (tu její) a byl jsem se projet na kole:-)
Pomáhal jsme zas až potom s uklízením, stěhováním atd.
A nějak podobně, akorát obráceně, to bylo, když jsem já maloval kuchyň nebo modrou ložnici a na té modré jsem vytvářel hvězdné mlhoviny a galaxie... :-)
Dostal jsem vysavac Dyson a ten je tak silnej, ze se pri prvnim zapnuti rozebeh po koberci jako robotickej nastesti vytrh vidlici ze zasuvky, tak se vcas vypnul. Musi se skrtit na sani, jinak vytrhava z koberce kusy. A kdyz se ti po vybileni stena nezda [kocouri], ma se dat na podlahu miska nlika a oni hned slezou.