Termín: 31.03.2012
Místo: Praha
Známý popularizátor přírodních věd, aktivní sportovec, cykloturista Dr. Jiří Grygar bude osobně přítomen na veletrhu FOR BIKES. Bude hostem vydavatelství CYKLOKNIHY, kde bude podepisovat svoji nejnovější knihu NA KOLE KE HVĚZDÁM. Setkat se a pohovořit s ním můžete v sobotu 31. března 2012 od 11 do…
Jsou to asi tak tři roky, co jsem před Mladou Vožicí dojel pána na krosíku a pak jsme jeli kus spolu. Říkal mi, že jedou tu "hvězdářskou" cykloakci, od hvězdárny ke hvězdárně. Nějak se utrh a vyjel napřed. Pak jsme se ve Vožici rozloučili, on jel na Tábor a já na Pacov, nicméně jsem si ještě počkal, až pojede Dr. Grygar. Taky trochu zestárnul, nicméně duchem stále mladý! Vzpomínám na televizní cyklus pořadů, kde nám vědecko - populárním způsobem přibližoval tajemství vesmíru, to bylo vynikající :-)
Ještě jezdí na favoritu, nebo to obměnil?
Myslím, že na favoritu. Já se obvykle zaměřuji na kolo a jezdec je až na druhém místě, ale v tomto případě jsem chctěl vidět p. Dr. grygara, takže na jeho kolo si moc nevzpomínám. Ale ne - byl to určitě favorit.
Něco více o nich na www.ebicykl.cz.