Myslím při cestách na kole. To člověk hodně vidí, i do těch příkopů vedle...
U mě byla tahle sobota hodně úrodná.
Nejdříve za Benešovem jeden smutný nález - autem sražená srna. Z toho bývám vždycky dost špatnej.
Ale už na Jemništi klíč 14/17, ten jsem si vzal.
Přd Louňovicemi pod Blaníkem plastová krabička s rybářskými háčky.
Pěkná série přišla v kopci za Načeradcem - přímo na asfaltu dámský hedvábný šátek, o kus dál dámský svetřík a za další kousek - podprsenka. A bylo to čerstvý, řek bych - ještě teplý. Tak jsem to rozjel, říkal jsem si - ta nemůže být daleko...Byla. Tak jsem si aspoň zvednul hodinový průměr, v životě jsem kopec tak rychle nevyjel (tady žádný "kanec v říji", Joe!).
Za Salačovou Lhotou mapa, sice Jeseníků, ale nevadí, jednou se hodí.
U Choustníka dláto.
Zpátky za Pacovem plná plechovka piva.
Na objížďce před Vlašimí nádherná pánská bunda, značková. Malá. Nechal jsem.
U Chotýšan pouzdro na mobila, perfektní, dám do něj nářadíčko.
O kousek dál pěkný kus - asi 4 metry - krásnýho tlustýho stříbrnýho řetězu. Nechal jsem, ale s hodně těžkým srdcem.
Před Benešovem pletené prstové rukavice. S jelenama.
A u Mirošovic kožená dámská peněženka s doklady, tu dneska dám na policii.
Jak říkám - solidní sobota...
Nějak jsi měl kliku, já nacházím jenom přejetá zvířata, rozdrbané pneumatiky z náklaďáků a odpadky. A že těch odpadků je, zajímavé je, kolik je mezi nimi poloprázdných PET lahví. Někdy jsou odpadky v pytlích, zřejmě jejich bývalý majitel nehodlá platit "těm zlodějům" za odvoz a tak to cestou z chalupy někam odhodí.
Jediný úlovek, který jsem si přivezl z výletu byl nádherný zavírací nůž Victorinox, našel jsem ho na zřícenině nejmenovaného hradu pod listím.
Spíš trousím než nacházím...
Koukám že když sedneš na kolo,nevidíš neslyšíš.Z Říčan Louňovice,Načeradec,to sis udělal pěknej výlet.
Věci kolem silnice?Tohle mně vždycky nadzvedne i rozesmutní.Pokud je to o tom tady klíč,támhle šátek,to ještě jde.Ale když vidím že se někteří jedinci po cestě zbavují odpadků (což je jev častější),za to bych urážel ruce.
Většinou nacházim nože. Před 14 dny suprovou značkovou ledvinku. Byla teda úplně prázdná a pověšena v lese na větvi. Co mně ale nazvedne, když někde uprostřed lesů vedle pěšiny najdu třeba televizi. Co to bylo za vola, že se s tím tahnul až tam.
Já měl v sobotu smůlu, nenašel jsem nic, ani správnou cestu.
Kolik jsi toho vypil? :-)
Rád jsem jezdil z Prahy do Brandýsa. Těsně za Radonicema připomínala silnice, po které šla cyklotrasa, spíše smetiště.
Zajeď si třeba do SCG (Srbsko a černá hora). Tam najdeš věcí u silnice. Hlavně černá hora je jedno velké smetiště. Třeba u krásné soutěsky, kterou protékala řeka Ibar, tam skoro nejde nešlápnout na nějakej odpadek.
Takže možná bys tam našel i nějaké upotřebitelné věci.
Díky, už dlouho jsem se tak nezasmál.
:-))))))))))))))))))))))))))))))))
Nikdy jsem nic nenašla než odpadky, staré lednice, rezavé autodíly, gauče nevyjímaje. Ta snůška dámského prádélka - nehodil by se ti třeba i ten starý gauč k tomu? A příště to nezahazujte, prádlo je drahé !!
Pěkné, Airline, moc pěkné. Ale na toho starého žida, co chodil s kolem kolem naší čtvrti, na toho chlapče ale nemáš. 8-)
Ja si to myslím furd, že lépe je v lese.
Já našel(potkal) 3bedle a dnes jsem paňmámu zavezl na košík václavek.
Kdysi jsem z pangejtu zvednul šrajtofli, vybral prachy a s dokladama ji tam nechal. Zevrubnou prohlídkou zjem pak zjistil, že v ní místo očekávaných eur byly slovenský koruny. Cejtil jsem se okraden.
Cha,cháá,to bylo překvapení viď?A protože na Slovensku budou eura asi dřív než v Čechách,tak předpokládám že sis je ještě nechal.
Nenechal, dobračka si za ně koupila v Ostravě natural, když jela do Polsky.
To bylo dobrý.
Ztráty a nálezy podle nové zákonné úpravy
Od počátku října je účinná změna v občanském zákoníku č. 359/2005 Sb., která upravuje ztráty a nálezy. Podle nové úpravy, kdo najde ztracenou věc, je povinen ji vrátit vlastníkovi. Pokud vlastník není znám, pak obci, na jejímž území k nálezu došlo. Pokud si majitel do 6 měsíců nález nevyzvedne, propadá obci.
Tož tak.
Jen to upřesním. Nová zákonná úprava říká, že po 6 měsících nalezená věc propadá obci. Předtím to bylo tak, že nalezená věc po 12 měsících propadla státu. V případě, že něco naleznete, neodevzdáte a někdo to na vás napráší. Dopouštíte se přestupku "Přisvojení si cizí věci". Takže vždycky tvrďte, že jste se domnívali, že jde o věc odloženou (vždyť přeci okolo té věci kterou jste našli leželi další odpadky).
Jo, a než tady někdo začne hřímat něco o poctivosti, nebavíme se o dokladech, nalezených dětech nebo digitálech. Mám na mysli věci za pár korun s kterými nebudu otravovat starostu v sobotu večer v nějakém prdelákově.
Ty seš teda dacan. Štěstí, že jsi nešel zrovna kolem, když jsem ztratil doklady s penězi já. Měl jsem kliku na poctivého důchodce, který vše poctivě odevzdal na policii.
Bejval jsem taky poctivej nálezce, ale postupem let, když mi nikdo nevracel ztracený věci, jsem začal souhlasit s názorem J.Haška na poctivý nálezce v Osudech dobrého vojáka Švejka. A šrajtofli jsem našel, když jsem šlapal 80. kilometr a kdy do nejbližší ohlašovny bylo kilometrů 15. A kromě toho se mi nechtělo u policajtů čekat na sepsání protokolu.
Ja nedavno odevzdal srajtofli s 230 $ , SIN security no , a jeste nejaky drobnosti , policajt vzal telefonni seznam a zavolal , majitelku nasel v tel seznamu podle jmena , babka tak asi 70 si pro ni prisla osobne na policii asi za pul hodiny , bydlela jen par bloku od police station , Davala me chudera 23$ - desetinu naleznyho , ale jsem to nevzal ........ta duchodkyne nevypadala na to ze by byla v baliku .......