for (int i=0; i
Jééé, co to je?!?
Ono to nepřechroupalo příkazy v C#...
A tak dlouho jsem to ladil... :-))
Frkni to mspaint a priloz .jpg!
Ale i tak to byl pekny vtip! 8-)
VB.NET už to zpracovalo... :-))
A ted bys to mel poradne okomentovat i pro neprogramatory. Jinak to nezpracuje obecenstvo. 8-)
To je něco jako ty Cimrmanovy vtipy pro odborníky. Třeba pro chemiky : H2SO5
Ehm, http://cs.wikipedia.org/wiki/H2SO5
;-)
Tak ještě jednou a jinak... :)
Dim i As int
For i = 1 to 300
System.Console.WriteLine("Checht!")
Next i
Tak a je to, 300 x jsme se zasmáli, můžeme založit dvacítku...
Moc tomu nerozumím, ale mám pocit, že by to kdysi sežral i můj Didaktik. Alespoň tak nějak podobně se mnou komunikoval...
Přesně tak, pro Didaktika bys nenapsal to Dim a místo System.Console.WriteLine bys napsal prosté Print.
Mimochodem, taková hádanka, proč tam ten Hekynen napsal jako řídící proměnou cyklu zrovna i? proč ne třeba a?
Protože i jako index... ;-)
A jinak - stále nikdo nic? :-) Na mne to přímo ječí a řve...
nějaký cyklený návrat nahoru ? :-)
Dobrá tedy, malá nápověda... Dim i...
i má být v závorkách ?
Neee :)
integer
Bingo! :)
A jako bonus za sto bodů - krom toho ještě co? Ve smyslu int...
Hele, já s programováním skončil u Basicu :-))) Předtím ještě chvilka vrtání se ve strojáku 8080 procesorů...
A tak jestli jsi se rejpal v ASM 8080, tak to tě "beru"... ;)
mmchd, mám i zápočet z ASM IBM 360/370. Ale ono je to pořád na stejné brdo, je to samej mův sem a mův tam, já ti ho tam našroubuju, já ti ho tam... :-))
A jako mládežník jsem svého času mohutně strojákoval pod 6502 (Atari 800 XE)... Jó, to byly časy...
Taky pěkný ;-)
Asi jsme ve škole dělali přímo s tímhle strojem http://www.nostalcomp.cz/tems8003.php
Ale nepamatuji si z toho už vůbec nic :-(
Já jsem poprvé dělal v assembleru na počítači PDP-11, resp, na jeho klonu SM-4. Bohatýrské časy.
Ale i to je prd proti programování dřevěného žakárského stavu pomocí ruční vytloukačky děrných karet.
Hoši, nespletli jste si téma??? Tak tu bylo hezky, než jste začali mluvit řečí, který běžnej smrtelník nerozumí :-( co kdyby někdo z Vás založil téma o kterým tu asi mluvíte a navrtali jste se tam se svými strojáky 8080 tam a nechali vtipy vtipům??
ok, "nechme" toho zkúšání... ;-)
Ano, proměnnou jsem deklaroval špatně. Namísto VB integer jsem ponechal původní C# int. Ale mohl jsem to ještě "zachránit" Int16, Int32, případně i int64...
Kaju se, ale chybuje každý, a dokonce i já... :-))
Jo, přesně tak, I jako integer. Je to prastarý zvyk z Fortranu, kde proměnné začínající písmeny I, J, K byly automaticky integer.
Zajímavé na tom je právě to, že se tak cykly píší dodneška i když autor programu nikdy nepřišel s Fortranem do styku a typ proměnné musí explicitně deklarovat.
Jak autor nepřišel do styku s Fortranem?!? Teda pokud tím "autorem" myslíš mne... ;-)
Tebe jsem rozhodně nemyslel, je mi jasné, že jsi se o něj musel alespoň otřít. :)
Myslel jsem to tak, že i mnozí mlaďoši píšou automaticky for i=... protože si to takhle odnesli ze školy, ale už bez té znalosti, proč to tak je.
Sousede nepůjčil by jste mi kýbl vody ?
Ale jistě.
( za chvíli)
Sousede potřeboval bych ještě jeden kýbl vody, možná dva-tři.
A na co potřebujete tolik vody ?
Ale spadla mi do studny tchýně a je suchý léto.....
Visí ženská z balkonu a drží se už jen konečky prstů zábradlí. Nad ní stojí muž a mlátí jí kladivem přes ruce. Dole náhodný kolemjdoucí se to všiml a volá: Sakra chlape co to děláte koukejte toho nechat nebo zavolám policajty.
Chlápek přestane tlouct nebohou ženu přes ruce a volá na zpět: To je moje tchýně.
Kolemjdoucí: A že se drží sv*ně.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí čínsky a realista se učí střílet.
Tak tohle nám dala majitelka firmy na nástěnku už dávno...na jaře si dělám zbroják...
http://www.youtube.com/watch?v=_0hdahZBR_k&...
Dva traťoví stavební dělníci vedou rozhovor o Einsteinovi:
- Prosím tě, co je tak skvělé na té teorii relativity?"
- No, že Einstein v ní spojil prostor a čas."
- No to je toho. Stavbyvedoucí Michajlevič to dokázal taky. "Hněte sebou, ten násep bude postavenej od tunelu do oběda", řvával na nás.
O.K., tak také něco z aktuálního dění
Když tomu chybí Hamáček s Dlabáčkem, velký inspirátor Dlabáček se mu odstěhoval, a kdo ví co je s Hamáčkem, jestli vůbec ještě žijou, takže Renčinovi zmizela lehkost a Dlabáčkův vtip.
a co Rambousek?
Nejsem si úplně jistej, ale myslím, že ten byl vytvořený uměle, taková složenina z mnoha hospodských "povalečů" :-)
Když v roce 1969 přistáli Američané poprvé na Měsíci ,tak se sešlo sovětské politbyro,které předtím kosmonautiku propagovalo a chtělo, aby v ní Sověti byli první na Světě a najednou byli druzí. Svolali si proto sovětské kosmounauty a řekli jim: "Podívejte se,musíme ty Američany předehnat, vymysleli jsme pro Vás nový úkol, přistanete na Slunci."
Kosmounati zbledli a říkali: "To není možné, vždyt se tam upečeme, na Slunci je hrozné horko."
A ti lidé z politbyra jim říkali: "Podívejte se, nejsme tak hloupí jak vypadáme, všechno jsme promysleli, přistanete tam v noci..."
Honza, jako správný křesťan,
má v předvečer své svatby starost,
jak pozná, že je jeho nastávající ještě poctivá.
Tak to probírá se svým kamarádem:
"Víš, Franto, ona sice říká, že je panna,
ale člověk nikdy neví...".
"Ale to při svatební noci lehko zjistíš,
na to stačí jen lopata a trochu červený a zelený barvy!"
"Co je to prosím Tě za blbost???"
Žádná blbost.
Nabarvi si jedno varle na červeno a druhý na zeleno.
Když se v ložnici svlíkneš a ona Ti řekne,
že tak barevný vejce ještě neviděla,
tak ji můžeš rovnou fláknout tou lopatou....."
:-)))))))
To mě dostalo :-)))
Dívka povídá otci: "Tati...jeden kluk ve škole mi říkal něco čemu sem nerozuměla. Říkal, že mám hezký čelní sklo, překrásnej kufr, supr karoserii a moje nárazníky jsou bezchybný..." .
Otec na to: "Řekni mu, že si ještě v záruce, a jestli se opováží otevřít ti kapotu, aby zkontroloval hladinu oleje , tak mu urvu výfuk....!!!!!
Jde medvěd po lese a vidí jak slon leze na strom.
"Proč lezeš na ten strom ?" ptá se medvěd.
"Protože mám rád jablka !" slon na to.
"Ale vždyť je to jedle ?!" říká medvěd.
"To nevadí, já je mám sebou..."
Zkušený muž nedá ženě záminku k hádce.
Zkušená žena záminku nepotřebuje.
Dneska jedna kolegyně líčila, jak komunikovala její příbuzná (učitelka na 1. stupni) se svým manželem. Veškeré své promluvy (otázky, příkazy či instrukce) k němu končila: "A teď mi to zopakuj!"
8-)))
Mám stejně postiženou matku! Na stole každý ráno byl seznam úkolů, kde by podtrhaný slovesa! Nikdo se mi nemůže divit, že jsem radši začal jezdit na dlouho výpravy na kole..., to se fakt nedalo!!!
Podarilo se Ti me rozesmat, gratuluji! :-) Tobe aspon mati nerika "moc nesportuj, nebo zacnes vypadat jak chlap", a pokud ano, tak se to u Tebe (narozdil ode me) nebere jako negativni diusledek.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4...
Ale moc nadšeně a natěšeně se na to menu netváří, asi je dost zklamané možným výběrem :-)
Dvě báby na návsi:
- Paní Nováková nevíte co je to ta kapavka?
- Nevím paní Konopníková, ale myslím si že to bude nějaký obrovský letadlo.
- Proč letadlo, proboha?
- Prý v tom lítá vaše Andula s celou vesnicí.
Starý kněz odjíždí na dovolenou a do kostela dostanou mladého kněze. Starý mu říká, když nebudeš vědět jaké dát rozhřešení tak se zeptej ministranta. Den nato přijde žena ke zpovědi a říká: "Provozovala jsem orální sex!" Mladý kněz neví jaké dát rozhřešení tak jde za ministrantem a ptá se, co dává starý za orální sex. "Jak komu" odpovídá ministrant, "ale mě dává fidorku."
Sedí žebrák před kostelem a otočí hlavu k nebi a říká: Bože,prosím tě vysvětli mi něco,já jsem jenom žebrák,já přeci nejsem špatnej člověk,akorát nemám peníze,tak mi řekni,proč mě tam mezi ně nechtěj pustit. Z nebe se ozve smích a poté Božský hlas promluví: "Z toho si nic nedělej,mě taky ne!
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4...
Po více jak 50ti letém manželství ON zemře.
Po nějakém čase umírá i ONA a přichází do nebe. A jak tak chodí sem a tam, najednou potká svého manžela a radostně se k němu rozběhne:
"Můj drahý, jak jsem šťastná, že tě zase vidím..."
ON se ale ohradí: "Neštvi mě, farář jasně říkal - dokud vás smrt nerozdělí!"
Král měl tři dcery. První byla škaredá, druhá byla pitomá a třetí byla taky učitelka... :)
No hlavně sem nepřepisuj celej Kameňák... ;-)
njn, ale co chceš; kámoš mne prohnal na silničce (skorozvracel jsem jen jednou) a pak do mne nalil čtyři škopky... Popíjím čaj s rumem, čekám, až mládě půjde konečně spát, tak co mám dělat. Na žádný intelektuální pořad už fakt nemám... :)
TAk 20 minut mi trvalo nez som sa dorehotal.
Kupil som si cca mesiac dozadu nemenovany a hlavne neeroticky casopis kde bola pribalena flasticka po prestudovani etikety som zistil ze je to lubrigacny gel. Tak ze som ho dal z tazkym srdcom kamaratovy na noc plnu vasni z jeho holkou na intrak. Prave mi pysal ze vcera ho pouzily a vraj som nenormalne hovado preco mu davam gel s mentolovou esenciou ktora stipe ako tygria mast :-DDD Ze holka vrieska po nom este teraz :-DDDDDDDDDDDDD
Este ze som si nehal radsej ten casopis :-DDDD
skus si kapesnickem s mentolovou vunou utrit slzici oko...
(pardon za OT)
Anebo si protřít oko po nanesení hřejivky...
Ono stačí jen oloupat česnek a pak si sáhnout do oka...
Na jednom jarním půlmaratonu byla strašná kosa a všeci si matlaly haksny hřejivýma emulzema. Jeden týpek tam měl furt poznámky, že mu v té kose bude omrzat pinďour, že doběhne s jinovatkou na šourku a tak, a že si namaže i ve slipech. Cestou na start už o zimě nemluvil, zase pindal o tom, že na sliznici to asi mazat neměl...
A byl to vůbec lubrikační gel ? Nebyla to nějaká masážní emulze pro lepší skluz pazour ?
Každopádně si to určitě užili :-))
jj urcite bol tolko anglictinu ovladame aj ja aj on
A uz aj ona :-DDDDD
Povídají si dva domorodci:
- Já mám doma radio, a chytnu si, co chci.
- Já mám doma ženu, a taky si chytnu, co chci.
-Pomozte, dědečku, byla jsem znásilněná!
-A volala jste o pomoc támhle k vesnici?
-Volala!
-A nikdo nepřišel?
-Nikdo!
-A volala jste támhle k samotě?
-Volala!
-A nikdo nepřišel?
-Nikdo!
-Tak to si taky šoustnu...
Mladý muž konzumuje svůj oběd v restauraci, když tu si k němu přisedne dáma, a po chvíli se rozječí: „Co si to dovolujete?! Já nejsem žádná prostitutka!“
Potom vstane, a odkráčí ke svému stolu.
Když mladík dojí, znovu k němu přistoupí, a vysvětluje: „Promiňte, ale já jsem socioložka, a dělám tady průzkum, jak lidé reagují na neslušné návrhy.“
Tu se mladík rozeřve na celý lokál: „Cože?! Dva tisíce za jednu noc?! Táhněte, couro!!“
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4...
....jak si mohou lidé stěžovat,že je benzín drahý?
No řekněte,kdy naposledy stál litr benzínu stejně jako 5 vajec...
Moje řeč. Všichni furt remcaj, že se benzín zdražuje - a já přitom furt tankuju za tři stovky...
Na Václaváku u koně zastaví chlap druhýho a ptá se kudy že se dostane k Prašné bráně.
"To to mumumusíte jíjít tatady dodolů popo Váváclavským nánáměstí, popořád rorovně a popotom dodo popodchodu a popořád rorovně a popotom po eskaeskalátoru nanahoru a popořád rorovně. No a popotom na rorohu je tatam bubufet Kokoruna a tam se dádáte dododoprdele je nás tady milion a vy si vyberete zrovna mě!"
Žena poslala manžela v den výročí svatby koupit do obchodu hlemýždě a víno. Ten se samozřejmě cestou domů zastavil v hospodě, že si jako dá jedno pivko... Najednou jsou dvě hodiny ráno, manžel se motá domů nalitej jak dělo a říká si:
"Ajajaj - jak tohle doma vysvětlím?"
Přede dveřmi pak dostane nápad.
Rozestaví hlemýždě za sebou v 20 cm rozestupech a zazvoní.
Otevře naštvaná manželka, smrt v očích.
Chlap se otočí na hlemýždě a povídá:
"No tak pojďte, vy svině líný, ještě dva metry a jsme doma."
Šel chlápek na závody koní.
Když se před prvním závodem šel podívat k tabuli, na kterého koně by měl vsadit, zahlédl tam kněze, jak jednomu koni žehná. Řekl si, že by to mohlo něco znamenat, honem šel na koně vsadit a kůň vyhrál.
Chlápek tedy sledoval kněze dalších pět závodů a docela příjemně na tom vydělal. Rozhodl se, že v posledním závodě vsadí všechny vyhrané peníze. Učinil tak. Závod začal dobře, ale pár desítek metrů před cílem se najednou vedoucí kůň zhroutil k zemi a byl na místě mrtvý.
Chlápka to pěkně dožralo a běžel za tím knězem žádat vysvětlení.
Ten pouze smutně zakýval hlavou a povídá: No jo, s vámi nevěřícími je problém. Vy zkrátka nepoznáte rozdíl mezi požehnáním a posledním pomazáním!
Jaká je hlavní výhoda letounu s rotorem oproti letounu s pevným křídlem?
http://pobavilo.eu/wp-content/uploads/2012/03...
Chcete být IN?!?
Tak šup do IKEI :o)))
:-)
Zajímalo by mě, jestli v našem trestním zákoníku ještě existuje paragraf pro šmelinu. Tady pode mnou ve stánku totiž prodávaj plato vajec za 210,- Kč!
V základu existuje, ale jen na určené komodity, pokud by to bylo nutné, dá se seznam snadno rozšířit a zákon oživit, ale nemyslím, že zrovna vajíčka se tam kdy dostanou, nebyly tam snad ani za války.
Prodávají, ale jen dokud někdo kupuje, stačí 14 dní nekoupit a obchodníci začnou mít docela problém, taková prodejna plná vajec na hranici spotřeby pro ně nebude nic radostného.
Jde vo prd. Vejce není nic nenahraditelného. Za pár dnů se ceny ustálí, bude to trochu dražší pže na stejné ploše vyprodukuje výrobce méně vajec.
Obchodníci se pokusí ceny nesnížit před velikonocemi, tak holt budeme mít letos vajíčka tekutá a čokoládová. Stejně je v nich cholesterol.
Upřímně řečeno - pokaždé, když zametám tu půllopatku drobků pod stolem (tedy po každém jídle dětí), přemýšlím o tom, jak bychom tu slepičku, ba i dvě, krásně uživili. Jen jsem zatím nepřišla na to, jak likvidovat slepičince - leda je sušit na balkoně, pytlovat a prodávat jako hnojivo (jak jsem teď viděla v letáku).
Nevíte - nevyvinul už někdo geneticky modifikovanou slepici, která by se zvládla naučit kálet na jedno místo (ideálně záchod - splachovala bych klidně místo ní;o)?
To vůbec není úvaha od věci. Slepice je poměrně chytré zvíře, lze ji mnohé naučit. Spí na jednom místě, snáší na jedno nebo několik málo míst, co by nemohla srat na jednom místě.
Jsem zvědav, jak se slepice("chytré zvíře") odvděčí svým chovatelům za zlepšení životních podmínek, které prosadily jejich odbory(v rámci EU)
8-)
Bude se moct snadněji otočit výtrusnicí ke kontrolujícícmu úředníkovi
ONA: všichni muži jsou svině!
ON: máš pravdu, lásko
ONA: i ty jsi svině
ON: jistě, drahá, já jsem ta největší svině na světě
ONA: proč jsem si tě vlastně vzala a žiju s tebou tolik roků?
ON: vidíš, a tím se dostáváme k dalšímu tématu: všechny ženy jsou blbé...
Jednomu chlapíkovi kradli děcka v noci melouny. Jednou se nasral a na pole dal tabulku s nápisem: "Jeden meloun je napuštěný kyanidem." Ráno nechyběl ani jeden meloun, ale na tabuli bylo dětskou rukou připsáno: "Teď jsou už ty melouny dva !!!"
Víte, jak u vegetariánů volá manželka svého muže k obědu? "Pojď už jíst, nebo ti zvadne oběd."
"Pepíčku, řekni dvě zájmena." "Kdo, já?" "Výborně, Pepíčku."
http://pobavilo.eu/wp-content/uploads/2012/03...
:-)))
Jeden aktuální :o)))
Rok 1812. Cárske Rusko.
Brieždi sa. Z vojenského stanu vylezie poručík Rževskij. Pretiahne sa, nadýchne čerstvého vzduchu a zakričí:
„Ach, ako je krásne! Ako sa striebri rosa … Aké nádherné kvety … Aký nádherný je život!“
„Kuurva … urva … rva … rva … rva …rva …“ odpovie zo zvyku ozvena.
Kauza s posypovou solí v Polsku byla konečně rozřešena.
Za všechno může nový pořad o vaření s názvem "Babitzowy kurwa dzobróty" kde známý český kuchař řekl:
"A na závěr osolíme. Když nemáme mořskou sůl, dáme kuchyňskou. Když nemáme kuchyňskou, bohatě stačí posypová........"
Tatínek se ptá svého osmiletého synka:
"Co bys letos chtěl k narozeninám?"
"Menstruační tampóny."
"Víš ty vůbec, co to je?"
"Nevím, ale v televizi jsem slyšel,
že se s tím dá dobře hrát tenis,
plavat, jezdit na kole i skákat padákem."
Jeden aktuální
Aha...jsem si nevšiml, že jsi to sem dal:-)))
...
Pesimista říká: Všechny ženský jsou kurvy! Optimista říká: Kéž by!
Řekla bych, že s tímhle přístupem si nezaš... ani jeden z nich :o)))
NezašuPá ? ;-)
Viz http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske...
zvenku je to chupatý a uvnitř měkký, vlhký a kyselý.
Co je to?
.
.
.
.
.
.
.
..
.
kiwi
kiwi ? neznám... hledal jsem a našel tohle http://obchod-linda.cz/cz-detail-327926-kiwi.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kiwi
Teda že existuje i zlaté kiwi, to jsem netušila. To by mě docela zajímalo, jak chutná.
Jinak ale když jíš denně 2 - 3 kiwi, tak to po pár dnech pěkně pročistí střevní trakt :o)))
ono nechutná až tak rozdílně. Ale měl jsme ho jen párkrát. bylo to myslím o chlup sladší a míň kyselý, ale rozdíl asi jako mezi odrůdama jablek.
nejím kiwi denně. Ono mi nejak zvlášť nechutná, ale vím dost dobře jaký následky má, když jich člověk sežere padesát:-D
Já bohužel vím o následkách už po jednom. Zkusil jsem to opakovaně a pokaždý mi po něm nateče patro. Jediná alergie, kterou jsem u sebe našel. Žít se s ní dá...
Taky mi to nedělá moc dobře, kiwi opravdu omezeně a hodně vyzrálé.. .:-(
Něco podobného mám s čerstvým ananasem :-) Ale jak jsem tu nedávno četl ty rady ohledně použití dvou nožů při loupání / porcování, tak už jsem asi přišel na příčinu :-)
A jíš ho se šampusem?!? Jestli ne, tak se pak nediv :o)))
Cože ?
ožralý ovoce... Tos nikd ynejedl? Píchali jsme doktorskejma jehlama pomeranče vodkou nebo rumem, taky meloun nebo ananas, ale nikd ymě o až tak nebralo ta kombinace ovoce a alkoholu. Bowli jsme měl naposledy někdy v patnácti šestnácti. Po té jsme po ochutnání vždy jen zdvořile poděkoval.
Ale to napíchaný stříkačkou, to bylo fajn na vojně, když někdo donesl :-D
Myslíš, že je ta slečna součást vybavení? :-D
Zvířátka si v lese odhlasují, že přestanou v rámci svého zdraví kouřit trávu.
Druhý den to jde medvěd zkontrolovat a vidí na pasece zajíce, jak hulí jointa.
"Zajíci, co to vidím?“ rozčiluje se medvěd.
"To je naposled, dokuřuju zásoby.“ brání se zajíc.
"Dobře, ale ať už se to neopakuje!"opáčí medvěd.
Další den jde medvěd na obchůzku kolem rybníka a co nevidí. Zajíc si plave na hladině, v puse má jointa.
Medvěd naštvaně spustí: "Zajíci, vždyť jsme se my lesní zvířátka dohodli, že nebudeme hulit.""
"Jo, vy lesní zvířátka jste se dohodli, ale my ryby paříme dál!"
Dneska ráno mě požádala paní ředitelka, zda bych nepřevedl žáky z Bakalářů (školní evidenční systém) do evidence Niqes (celorepublikové testování žáků). Tak jsem si s tím hodnou chvíli hrál, aby převodní soubor splňoval všechny podmínky. Nedělám to běžně, takže jsem musel zkoušet a lovit v dokumentaci. Nakonec jsem tam vymyslel takový šílený výraz:
ALLTRIM(SUBSTR(TRIDA,1,1))+ALLTRIM(STR(ASC(SUBSTR(TRIDA,3,1))-64))+ALLTRIM(STRTRAN(STR(C_TR_VYK,2)," ","0"))+";"+ALLTRIM(PRIJMENI)+";"+ALLTRIM(JMENO)+";"+IIF(POHLAVI=[M],"M","Ž")+";Anglický jazyk"
No a proč to píšu do vtipů?
Půl hodiny poté co jsem data naimportoval, přišla aktualizace programu Bakaláři, která to umí rovnou. :))
Včera kolega naprogramoval novou funkci do systému vedení projektů.
Dnes za to dostal pojeb, že mu to nikdo nezadával, a že to bude v zadání na příští týden;-)
Taky dobrý!
Z pozice tažného vola je to zpravidla vidět jinak než z kozlíku.
Ta funkce má být součástí většího upgrade, který se musí naplánovat, udělat zadání, naprogramovat, otestovat, upgradovat dokumentace, updatovat procesy (kdo co kam je povinen zadávat, a kdo co kontroluje a schvaluje) a proškolit lidi. Taková partyzánština o týden dřív ničemu nepomůže, akorát jeho echo a následné dementi od vedení na 15 lidí v tom nadělá bordel.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel;-)
Jo, tahle hovadina mě ještě čeká :-(. Bakaláři jsou tak neuvěřitelně nepřátelské prostředí, že mě překvapuje, že něco taky umí. Např. export čehokoli v .csv (což je často vyžadovaný formát) je makačka na pětadvacet kliknutí :-(
Být tvůrcem Bakalářů, chodím kanálama a neodvažuju se za to chtít peníze...
Jo, .csv. Když chci otevřít .csv v OpenOffice, zeptá se mne to, jakými znaky jsou jednotlivá pole oddělená. Microsoft Excel se na nic neptá, protože pole v .csv jsou přece oddělená středníkem a žádná diskuse se nepřipouští. Ještě, že jsem onehdá mohl v tom Notepadu jednoduše nahradit čárky středníky...
Taky se ale na nic neptá pokud chceš to csv uložit pomocí něho ;-) A zrovna na tomhle jsem kdysi pohořel když jsem potřeboval jako oddělovač něco úplně jiného než ten středník. Off2003... A prostou záměnou znaků to udělat nešlo, protože někde byly součástí dat v buňce...
Už teda přesně nevím jak to přesně bylo, ale šlo o import export kontaktů mezi dvěma (úplně rozdílné OS v nich) telefony/PDA. Jako by ti pitomci nemohli všichni mít jeden standard :-/
No, hlavně, že csv znamená "comma separated value" :-))) A MS tam vehementně cpe středníky ;-)
Nakonec jsem to musel řešit pomocí Open Office.
..."comma-separated values"...
Mezi kazde dva sloupce vlozis sloupec se sekvenci znaku, kterou urcite v souboru nemas (treba #&@@^#) a na zaver v textaku (.csv) pomoci [Ctrl] + [H] nahradis retezec ";#&@@^#;" znakem ";".
Kdyz toho mas hodne, naprogramujes si makro, nebo pouzijes nejaky jiny jazyk. Ja takhle postupne ohlodaval jednu rozsahlou databazi pomoci nekolika dilcich programku v Pascalu (nic jineho uz neumim 8-)).
Já neumím ani ta makra :-)))
Prostě export do jednou daného standardu má umět ten který obslužný program k té krabičce, ze které umí vytáhnout data. Ne, že to bude za ty programátory řešit uživatel :-/ A mnohdy úplně počítačově negramotný uživatel... To pak je pro něj skoro neřešitelné.
A z ceho by pak zili programatori? Prodaji program a pak za drahe penize vyvinou zaplatu, nebo konvertor do standardniho formatu. 8-)
Tak konkrétně programátoři těchto programů na "zálohování" dat z mobilů na to celkem kašlou. Myslím tím programátory, kteří dělají aplikace pro konkrétního výrobce mobilů. A to jsou většinou věci zadarmo rovnou dodávané k těm telefonům. Možná proto, aha :-))) Jednou vyplodí nějaké jediné udělátko a tím to pro ně končí. Maximálně ještě pustí ven pár updatů / úplně nových verzí aby to vůbec fungovalo i s těmi jejich nejnovějšími stroji, ale to je tak všechno. Úplně nové funkce během životnosti těch programů jsem tak nějak nezaregistroval... Možná za to ale může jenom můj špatný výběr mobilů, co já vím :-)
Odkaz na zásilku:
http://www.uschovna.cz/zasilka/H1CR887YFT948K9C...
Kód zásilky: H1CR887YFT948K9C-B6L
Velikost zásilky: 2.3 kB
Uloženo do: 25.04.2012
Soubory v zásilce:
niqes.zip (2.3 kB)
Tak to je taky dobrý. Tohle patřilo k.vl do obálky. Nojo, naštěstí to není nic závadného, jen "šablona" pro Bakaláře.
Koukám teď - "staženo 5x". Tak jsem asi nebyla jediná, kdo do toho koukal a dumal, v čem je ten vtip. :-D
Pro mě z toho plyne poučení: nëjdřív dotyčného dát do přátel, pak teprve mu posílat obálku.
ty jo, takže ty se s kv.l nepřátelíš? :-O
Bylo to tak. Ale už jsme si virtuálně podřezali žíly a naplácali jsme si ruce k sobě, či co to vlastně dělal Vinetů a Olda Šetrnej. :))
no jo tak nějak. Pořežeš si předloktí a pak to plácneš k sobě, aby se smíchala krev a z vás se stali bratři.
Pár pokrevních bratrů z dětství a telecích let mám...
Hele a jak se to dělá virtuálně? Ve stejný okamžik připlácnete zakrvavené ruce na Ipad s otevřenou obálkou nakole.cz toho druhého? :-D
Taky mě to překvapilo. :-) Ale už je to v pořádku. Je fakt, že to nastavení přátel mi nějak blbne už dlouhodobě, tak to možná je tím.
Jo, a petrp - ještě jednou díky. Až tady u nás opadne šrumec s nočním vyučováním, pokusným testováním a projektovým dnem "Udržitelná doprava ve městě", dám se do tohohle. :-)
Noční vyučování??? Co si mám pod tím představit? To je nějaká pražská specialita?
Večer program, v podstatě kontroly, který děti obcházejí ve věkově smíšených skupinách a učí se věci, které se jinak ve škole neučí. Obvykle nějaké záživné téma :-) Bývá to někdy docela divočina.
No, a následuje přespávání ve škole - taky dobrá akce :-) Filmy, noční turnaje v pink pongu, noční vycházka do okolí... Letos mám rekord v době spánku - poprvé za ta léta jsem 4 hodiny spal. :-)
A že jsem tak smělá, jaký to má výchovně vzdělávací cíl?
Je jich určitě víc, ale co pokládám za důležité já, je tohle:
a) Umožnit dětem práci na neobvyklých věcech v (pro ně) neobvyklých podmínkách - získávají nové dovednosti.
b) Přivést žáky ke spolupráci v jiných než obvyklých skupinách (což dlouhodobě vede ke snižování rizika výskytu takových jevů, jako je například šikana apod.) Tohle je pro mě osobně nejvýznamnější.
c) Poznat žáky v nezvyklých situacích, což usnadňuje další práci s nimi.
d) Umožnit dětem naučit se věci, které by se jinak ve škole ani jinde pravděpodobně nenaučily.
Atd. Jistě, tohle všechno jde zajistit i jinak, než na nočním vyučování, a taky se to i jinde a jinak děje. Noční vyučování je jen jeden z atraktivních "obalů", do kterých se to dá namíchat. Akce není pro žáky povinná, přesto bývá účast velmi vysoká (srovnatelná s běžnou povinnou výukou :-)).
Dlouhodobé zkušenosti: převažují pozitivní. Skutečné průšvihy nepamatuju, většina NV se dost povedla, asi tři (z dosavadních osmi) považuji za vynikající. Hodně záleží na týmu učitelů, kteří na tom dělají. Buďto chtějí tu jednu noc obětovat, nebo ne. Nutit je k tomu nejde a ani by to nemělo smysl... Takže byl i rok, kdy se NV týkalo jen dvou tříd z celé školy. Ale v ostatních případech do toho šli všichni.
U nas ve skole delali jednou pro prvnaky prespani ve skole ve spacaku na karimatce ve tride a synovi se to moc libilo. Bylo to taky nepovinne. Myslim si, ze je dobre, kdyz se podporuje samostatnost a deti si vyzkouseji ruzne nestandardni situace a libi se mi, kdyz se ve skole dela i neco nad ramec standardni povinne vyuky.
Vždyť je to super dobrodrůžo, jak my jsme měli tohle rádi. Teď s oddílem jezdíme ven čím dál míň :-( Alespoň na tom táboře si to užijí :)
To je dobrý i pro rodiče :)
Nám to koordinovala škola i školka , bohužel už né gympl, tak jsme ten večer poslali nejstaršího k prarodičům a měli s rodiči v podobné situaci příjemnou párty následovanou odchodem domů a :)))))))))))))
Dyť proto se to taky dělá! Aby nám nevyschnul zdroj dětí ;-)))
To bys ale musel rodičům zabavit prášečky.
nebo jim je včas vyměnit za lentilky :-)
Chlapa sužují obrovské bolesti hlavy. Podle lékaře je jedinou možností kastrace. Muž nejprve nesouhlasí, ale po čase se bolesti opravdu nedají snést, a tak svolí. Po operaci mu lékař radí, aby začal nový život, úplně znova. Tak muž jde do obchodu s oblečením, že začne nový život v úplně novém oblečení. Vejde do obchodu a vyřkne přání, že chce kompletně nové oblečení. Prodavač říká : "Dobře, řekl bych, že potřebujete košili velikost 45 okolo krku, sako velikost 56 a boty tak 10" Chlap se diví, jak to prodavač pozná, a ten mu vysvětlí, že po těch letech v obchodu ..... Prodavač pokračuje: "No a slipy potřebujete velikost 36" Chlap na to: "Tak to jste se poprvé zmýlil, mám velikost 34" "Ne ne, opravdu, dejte na mně, vaše velikost je 36" "No nevím, ale celý život nosím 34, tak teď si koupím zase 34" "Jak chcete, ale když je budete nosit, budete mít přiskřípnutý koule a z toho vás bude pekelně bolet hlava."
Príde chemik do lekárne: dobrý deň, máte kyselinu (RS)-2-(4-(2-metylpropyl)fenyl)propánovú?" lekárnik pár sekúnd ťuká do klávesnice a spýta sa: "myslíte ibuprofén?" a chemik na to: "áno, presne ten. prepáčte, ale ja si tie vaše blbé názvy neviem stále zapamätať."
Poslal jsem to kámošovi; je lékárník... :-D
Já kámošce, má síť lékáren.
http://dilbert.com/dyn/str_strip/000000000...
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1...
Jednoho dne přeruší 10tiletá dcerka ticho při večeři slovy: Už nejsem panna!Na chvilku se rozhostí nepříjemné ticho, ale brzy jej přeruší otec, který se rozkříčí na matku: Ty za to můžeš! Flirtuješ, pleteš chlapům hlavy a ty tvoje výstřihy! Kozy strkáš chlapům až pod nos! Jakej ta malá může mít příklad?Potom se otec otočí na starší dceru: A ty jsi taky spoluvinná. Rozdáš si to s kýmkoliv a ještě... ke všemu na gauči v obýváku, sotva s mámou vytáhneme paty! Kolikrát vás malá musela vidět! A to nemluvím o tom obrovským vibrátoru v nočním stolku!Matka se chvíli nevěřícně na otce dívá a potom spustí: Ty buď zticha. Ty, kterej máš sám máslo na hlavě! Minimálně půl výplaty jsi schopen nastrkat kurvám a od tý doby, co máme kabelovku se na nic jinýho než na porno nedíváš! Malá to beztak slyší každý večer přes zeď do pokojíčku. A to nemluvím o tom, že sekretářka ti ho v jednom kuse kouří!Poté se matka rozpačitě otočí k mladší dceři: Miláčku, jak ti to ten hajzl udělal? Vaginálně, análně? A neříkej, že ti ho nacpal i do pusinky? Holčička rozpačitě zamrká: Ne, nic takového. Já jsem vám jen chtěla říct, že mi paní učitelka ve vánočním představení vyměnila roli panny za pastýřku....
Věci Veřejné včetně všech frakcí bude sponzorovat IKEA. Švédský nábytkářský koncern již tradičně podporuje cokoli, co lze rozebrat, transportovat a poté opět snadno složit při zachování plné funkčnosti.
do vesmiru ma letet posadka tri pilotu,amik,rus a cech...kazdy z nich ma svuj prostor v rakete a muze si do nej dat co ma nejradeji...amik si do sve kajuty nazene nejhezci buchty z USA,rusak samozremne pije jako silenej tak si nacpe ten svuj prostor vodkou...cech si rad poprdi travicku tak se nacpe hulenim...leti do vesmiru,vse ok a po par mesicich se vraci...amik se drzi za vajca a rve ze uz nechce nikdy zadnou zenskou ani videt,vyleze rusak,flakne flaskou o zem a rve ze uz nikdy nebude chlastat,naposled vyleze cech,cely bledy,trese se a rve sirky,sirky...)
Věci Veřejné včetně všech poslaneckých frakcí bude sponzorovat IKEA. Švédský nábytkářský koncern již tradičně podporuje cokoli, co lze rozebrat, transportovat a poté opět snadno složit při zachování plné funkčnosti.
Podívej se o patro výš :-))
Toto je ale i s obrázkem! ;-)
A tak to jo, to je hned něco jiného :-)