Ahoj, potreboval bych poradit ohledne vyberu odpruzene vidlice. Vlastnim MTB kolo s 21' ramem. Vidlice na nem je klasicka olejova s perem, zdvihem 100 mm a sloupkem 250 mm bez zavitu. Ted k memu problemu - shanim vidlici s vice nez 250 mm sloupkem, ale nikde ji nemohu najit. Prosim, prosim, smutne koukam, poradte.. :)
Myslím, že delší sloupek se ani nedělá. Teoreticky by se to dalo nadstavit - otázkou ale je, proč chceš delší sloupek než tam byl.
Jestli jen potřebuješ výš řídítka, tak by to bylo určitě vhodnější řešit jiným představcem.
Delsi delaji, napr. 260 mm, ale hledam i delsi, proto se ptam ? Proc to potrebuji neni dulezite ;)
frkl jsem to do google, naslo mi to mj. vidlice RST se sloupky az 280 mm - takze jsem se tim dal nezabyval, nechapaje, co resis.
Nechci te samozrejme cpat do RST, jen je to pro ilustraci, ze se evidentne delaji a daji sehnat...
Sentour uvádí u epikonu (vzduchová) délku krku 255 mm - nevím, jestli Tě 5 mm nějak vytrhne.
Jestli to hodně potřebuješ a nemůžeš to sám nikde najít - zkus napsat přímo dovozci, jestli nějakou s delším krkem dováží (fox - Cyklošvec - ten je ale drahý, RS - Žitný... nebo napiš třeba na kupkolo Ing. Milanu Kukovi - ten Ti určitě odpoví, a vede vidlic skutečně hodně a různých značek).