Ahoj :-), máte, prosím, někdo na svém kole sedlo opatřené pružinami? Je to dobrý? Chtěl bych si "změkčit" zadek na mém zimákovi, přece jenom - jezdím do práce a z práce většinou za tmy, někdy vlítnu do díry na silnici...
Rozhoduji se mezi odpruženou sedlovkou (od sentůru) nebo právě sedlo s pružinami, ne s elastomery, to už jedno mám a pohlcuje to leda tak kulový. Nebral bych žádného drahého brookse, levný se dají sehnat u Force.
Jezdíte na tom někdo? :-)
Ahoj, no jasný. Brooks Flyer (http://www.brooksengland.com/catalogue-and-shop...+&+trekking/Flyer/). Vynikající pohodlné sedlo, na které není potřeba ani žádná cyklovložka do kalhot apod. Jen vyžaduje trochu údržby, jako např. občasné voskování, ale to je zanedbatelné.
pardon, ve spechu jsem nedocetl cely prispevek, pises, ze nechces Brookse.
Podle me i ty ostatni sedla budou na stejnem principu. Samotne odpruzeni urcite vliv ma, ale zadni odpruzeni nenahradi. Ovsem i tak vyborne.
Sedlo s pruzinami mam a mel jsem na nekolika kolech - vsechno "old school". Je to dobry, cas od casu je ale potreba tomu venovat trochu pece.
Odpruzenou sedlovku ze sve zkusenosti nedoporucuju, je to dobry kdyz sedis na zadku a vezes se z kopce, ale pri slapani me chvilema dost rozcilovala zmena vysky slapani. S pruzinama mas ve vetsine pripadu pevnou predni cast sedla, takze to propruzeni neni linearne nahoru a dolu, ale vlastne otacivy kolem pevnyho bodu.