Jak tak koukám po těch tříkolkách a velomobilech - dá se (levně) sehnat náboj s letmým uchycením ? Ale bez bubnové brzdy, jak to dělá třeba Sturmey-Archer ?
Na Atomic Zombí je sice návod, jak takový náboj udělat, ale k tomu nemám moc důvěru - resp. v sebe, že bych to zvládl "slepit" :-))
Tohle jsem take resil ale nikde jsem nic nenasel, krom jednoho ale nepovim ti co to bylo za znacku, ale ten byl dos drahej. Ja mam na trojkolce bubnovy brzdy od SA a zatim se zdaji byt dostacujici. Nicmene se pripravuji ze to casem predelam na kotouce a a atomic zombie mi prijde jako dostacuji ci a velice inspirativni reseni.
BTW: pokud si neveris v lepeni tak se obrat na nekoho kdo tyhle zkusenosti ma a udela ti to ;-)
Ahoj zapátral jsem na internetu a našel...
Vidlice s letmým uložením dělá cannondale. Nevím přesně jak to mají pořešené, jestli je potřeba nějaký speciální náboj nebo stačí normální který seženeš ve kde jakem cyklo obchodu. Každopádně číhni na odkaz snad to k něčemu bude.
http://www.cannondale.com/cze/innovation/lefty...
Zdravím, Robí s ato takto: bežný predný shimano náboj n kotúč,vyrazíš misky,presústružiš diery ,od kotúča na 32mm a z druhej strany na 26mm.Od strany kotúča použiješ ložisko 6804 alebo 61804 (rozmery 20x32x7mm)(má dvojake označenie) a z vonkajšej strany 6000 (10x26x8mm) do vnútra stačí duralová osa,lebo ta má pri vnútornej strane 20mm,tak je to dosť pevné.do duralovej osi z vonka vchádza skrutkas M10 vez ložisko a tá to zafixuje. Uchytenie do (vidlive) je na tebe.ja mám rovné fí 20mm a priťahuje to skrutka M12.
To vypadá dobře, kde jsi sehnal tu osu?
tú osu som vysústružil z duralu.
Měl jsem strach z přesnosti toho kužele, ale teď koukám, že to menší ložisko nechodí na tom trnu, ale až na tom M10 šroubu. Dáváš si tam nějakou mezeru na štelování vaklu, který vznikne opotřebením ložisek a do ní dáš podložku?
Všetko je na presno urobené a nič netreba štelovať,a vydrží to nenormálne dlho,prešiel som na tom europu a žiaden problém,náboj ma najazdené okolo 18 000km a nič,vše je okej.
Náboj ma na vnútornej strane dosadacie falce a tak sa nič nikam stranovo neposúva.
Ty brdo klobuuk dole jednoduchee a perfektne riesenie klobuk dole. Este 1 vec vidlu mas aku homebuilders alebo ....??
Za foto by som bol tiez vdacny
mám to na trojkolke na ridení,teraz nie som v dielni,tak detailné foto nebude...
Dost mimo. Co všechno máš v té plastové krabici? Na to, aby tam byla pouze elektronika k přednímu světlu je dost velká.
Na fotke ešte nie je dorobená elektronika.Je tam batéria,zdroj na nabíjanie potom pribudlo aj dynamo v náboji,tak aj nejaký ussmernovač a potrebná elektronika na ovládanie..Pribudli porty na káble a čo ja viem čo všetko...
tu je detail toho uchytenia...
Asi jsem pochopil uložení toho náboje, ale teď přemýšlím, jak máš udělané pružení/tlumení v tom žlutém pouzdru rejdového čepu. Tím USB konektorem přenášíš data o tuhosti nastavení nebo aktuální polohu tlumiče?
No ten USB konektor je na dynamo.Keď som prerábal predé Shimano dynamo na letmé uchytenie musel som aj nový konektor urobiť a z USB mi to prišlo najlepšie.Pruženie v tých otočiach už nie je,bolo to náročné na presnosť a materiály(kalené brúsené presné vedenia bez vôľ...
Díky za detail USB v náboji, docela to chápu, sám používám na kole ethernet konektor RJ45 pro osvětlení. Na odpružení jsi teda rezignoval úplně nebo to řešíš jinak? Dále vidím kombinaci radiálního výpletu s kříženým - to je taky tvůj patent nebo je to u těchto vozidel normální?
tak potom si nevidel toto :-D pozri obrázok... Urobil som len predné odpruženie keď som staval túto trojkolku,viac sa už tomúto kolu nevenujem a staviam si novú trojkolku a tá bude mať už aj zadné odpruženie. Chcel som ušetriť nejaké tie gramy a tak som dal 2xkríženie (aby môhol aj kotúč brzdiť) a radiál... u mňa je všetko normálne :-)
Tak to už si z nás děláš prdel ;) Jako USB, odpružení v čepech a kombinaci výpletů ještě poberu, ale že máš na tříkolce ROUTER a celou ethernetovou síť už je i na mě moc! To s tím vandruješ někde po Marsu nebo co? Chci se podívat do muzea tvých vynálezů!
Chtěl bych se pokusit o něco podobného , začal jsem schánět ta ložiska , jak tady píšeš . To menší 6000 /10x26x8/ jsem sehnal bez problému ,
ale s tím větším 6804 nebo 61804 /20x32x7/ jsem neuspěl . Já se v ložiskách moc nevyznám , ale nemohl jsi se v tom označení třeba splést ? Nešlo by použít třeba ložisko 6004 /20x42x12/ ? Díky
http://www.exvalos.cz/e-shop/sortiment/6804-2RS...
určite som sa nesplietol,len zháňaš v zlej preddajní u ľúdí čo tomu nerozumejú...tot odkaz ti poslal "AV"
odepisuji ti zde na toto vlákno, sháním 2 - 4 letmo uložené náboje s redukcí (přípravou) na kotoučové brzdy, máš něco ? piš mi přímo na mail .... [email protected]
Jestli jsi z prahy tak na zizkove je takovej malinkej zaprclej kramek kde maji snad vsechno co se da sehnat a toci se to okolo lozisek. Tak ja zapatram a hodim sem odkaz. Kazdopadne zkusenosti jsou vyborne a tusim ze maji i internetovy prodej. Ja na tohle moc nedam tak jsem se tam vydal a poridil. Sice atipicke rozmery 35/47/7 ale podarilo se.
Tady je odkaz jak jsem slíbil snad najdeš to co potřebuješ.
http://www.tobex.cz/eShop-loziska---katalogy...
Díky , jsem od Hořic /JC/ , zkusím to v HK , nebo v tomhle e-shopu . Dík za odkaz.
ludia je nejaky zasadny rozdiel v pouziti loziska s kovovou alebo plastovou ochranou myslim tym ten bok loziska
teda lozisko s obojstrannym krytim :-)
co do funkcie je jedno ci mas plastovu alebo plechovu krytku.
Moj osobny favorit su plastove krytky.
ide mi o to ze som doma v garazi nasiel 2 tuby lozisk 6000 2z teda plechove kritie tak dufam ze to nebude mat zasadny vplyv na zivotnost na biku
ve dvoře králové jsou dvě prodejny na ložiska!
Tak tam pro ně hlavně nechoď s lahváčem nebo se ti pěkně prodražej: http://www.nakole.cz/diskuse/14201-co-vas...
riesenie byva niekedy uplne jednoduche..na svojej prvej trikolke som pouzil osku Shimano SLX 20mm Front Hub M667 ..a potom staci iba najst silnejsu rurku 20x(2,5 a viac)mm, na konci rurky je este privarena maticka 8M ..takze na toto netreba ziadne hladanie idealnych lozisk ci sustruzenie :)
Ozzak popisuje svou stavbu naboje na koutoucovou brzdu zde
http://www.nakole.cz/diskuse/14972-homebuilders...
zavřít
Tak jsem si to tady projel od shora dolu, protoze po trikolce take koukam a tohle resil, az jsem nakonec narazil na strankach, kde dily nakupuju na tohle:
http://www.cyklovybava.cz/category/naboje...:137/
Takhle ten odkaz funguje
http://tinyurl.com/qhmwbyj
Za ucelem predelavky na jednostranne
jsem poridil naboje Force Disc ,
asi to nejlevnejsi na trhu co je :-)
Naboje jsou na kulickovych loziscich 6200,
zvenku hezke a kde to neni videt je kvalita opravdu "velmi cinska"
Loziska maji velky prumer 30mm, jsou nalisovana
v naboji na pevno.
pokud bych neupravoval teleso naboje, zrejme pouziji pro vnitrni stranu loziska 61903 (30/17/7) Na venkovni strane bych pouzil loziska 6200.
Napada nekoho lepsi reseni loziska vnitrni strany?
kamarat ich teraz kuil na vyrobu trojkolky a vyzeraju celkom v poho a to ze tam su nalisovane loziska co su bezne dostat za paar € je podla mna super oproti niektorym atypickym kuskom z keramiky za peniaz az hruza.
Netusiim teda co zamyslas z loziskami mi to ideme riesit formou ze na kingpine vysustruzime zarazku o co sa oprie lozisko na vnutornej strane a na vonkajsej spravíme taku pekne tvarovanu podlozku ( nieco ako malu puklicu co nam sustruh dovolii) a zaistíme ro pevnostnym srubom na nimbus nech to trosku vyzeraa. Kedze su v predu 2 kolesaa tak to zatazenie na loziskaa nebude az take hroznee aj ked v zatackach sa uvidii co to bude stvarat.no malo by to vydrzat.
Prolezli jsme půl číny osobně a tyhle letmý náboje kloudný nikdo nedělá, je to malosériová záležitost. V EU jsou speciály, ale ceny závratné. Dáváme to na Handbiky, navíc musí být rychloupínací. Mám za to , že se vyplatí je vyrobit na bázi DH přední náby na silnější ose, jsou až do 20 mm. Nebo nábu pro Cannondale lefty, http://www.primeshop.cz/cyklistika/komponenty...
pokud nekdo pouzivatenaboj na 20 mm osu jako letmy, jak jej jistite pred "vypochodovanim ven"?
Nepouzivam letme uchytenie ale odporucal by som matku/srub ktory sa v smere jazdy snazi dotahovat
.