Pratele. potrebuji poradit, jak mam pecovat a svou vidli Manitou Axel comp. Jak cistit , cim a jak maznout atd. tHx
Vy si z nas asi chcete delat srandu , ze jo ..........
...tady se připojím.Pro přítele entina.Co zkusit do okénka v horním okraji stránek napsat údaj mazání vidlic a dát hledat ? ;-) K této věci tady bylo několik příspěvků.
A nebo tak...
Pokud máš tu vidli novou, tak Ti určitě Tvůj prodejce dodal s vidlicí i český návod... Aspoň já ho k ní dostal...
Měli by to správně dát i pokud je to už namontované na kole... No, a pokud umíš anglicky, tak si ho stáhni přímo od výrobce...
A ještě jedna věc... Pokud se tak blbě ptáš (sorry), tak o vidlicích nic nevíš a v tom případě bych se do ní vůbec nehrabal a dal to v případě potřeby do servisu nebo někomu, kdo tomu rozumí...
Jediná údržba, která je v Tvém případě proveditelná, je pravidelně ji otírat od nečistot a čas od času sříknout gufera silikonem...
..k tomu servisu..ptal jsem se u prodejce právě na údržbu vidlic,a docela mne překvapila odpověď že on posílá vidlice příslušné firmě která se tím zabývá.Takže nic konkrétního.Dodám,mám vidlice SR Suntour NEX 4000 a sám toho o nich moc nevím.
Tak tohle samé mi nedávno řekli ve dvou prodejnách-servisech v mém okolí... A prý by bylo nejlepší kdybych si ji předem sám sundal z kola a přinesl ji odmontovanou... Nechápu...
ja ji sprchuju ve vane, ostatne jako cele kolo, pak osusim, zabrzdim predni brzdu a promacknu temer na doraz. nekolikrat. nekdo tady asi pred mesicem mluvil o maznuti naboje (nebo jak se rika ty vnitrni tyci), nez to promacknes, aby to melo extra mazani, ale uz si nepamatuju cim
;-)))
Vnitřní nohy nebo kluzáky... Silikonovým olejem...
Jakykoliv olej ktery nezere gumu , ATF , Synteticky , ale ne semisynthetic , silikon oil je nejlepsi i kdyz ma svy minus , Doporucuju v prasnym prostredi silikonovy protoze neudrzi tolik prachu a na zimu kdyz prsi a snezi je nejlepsi ridky synteticky protoze zaroven vic konzervuje proti rezi . V zadnym pripade pouzivat penetrating oil na vidli . To ji znicite za par tydnu .....
PS . doplnuju , jsem zapomel . ATF - znamena olej do automaticky prevodovky , ( automatic transmition fluid ) .
já nemažu nic. mám pevnou vidlici:-)
ano, veliký problém, špinavé vidle, hmmmmm... Vidle zásadně nemeju, nemažu, ani jinak oně nepečuji. Mám je už pěknou řadu let, naprosto bez problémů - žádné skřípání, vrzání, praskání, hekání, ... Loni zjara jsem byl okolnostmi donucen vyměnit násadu-zlomila se(pohřbil jsem ji v areálu JZD, každý den jí nosím čerstvé bodláky z našich pastvin)Nu, je mi smutno...:-))) Sem debííííl, tak se nezlobte...
A máš čtyřky nebo trojky? Do terénu jsou lepší čtyřky. :-)
Já bych řekl že nejlepší jsou šestky s kuličkami na konci, když s nimi větráš pětilitry, aby neshnily, tak je nepropícháš. :-)