to záleží na chutích přátel návštěvníků, ne?
Obecně platného bych řekl, že nenajdeš nic.
I když... obecně platný by se asi našel ten alkohol, který si nějak pomohl vytvořit svým vlastním přičiněním. lhostejno jestli vyrobíš kvalitní ořechovku, bowli naebo vománkový víno... :-)
To, co kdo pije, je asi hodně různé, ne ? Těžko radit něco univerzálního, když nic takového není ;-)
Pokud Ti jde o tvrdý alkohol, tak se šavle vetšinou neháže hlavně po něčem opravdu kvalitním ;-) A ani rána nebývají tak krušná (pokud vůbec) jako po něčem, co je "nastavováno" lihem či cukrem.
Pokud myslíš tvrdý, tak kvalitní whisky nebo koňak. Jestli ti (podobně jako mně) vydrží flaška rok, tak za to pár stovek dej, a nech si poradit něco opravdu dobrýho a netuctovýho. Většině lidí to bude jedno, ale sem tam budeš za velkýho znalce :-)
Pro dámský doprovod je vhodné mít nějaký likér (i když mne příjemně překvapilo, kolik žen preferuje vizoura před různými tlamolepy), a pro všechny případy víno. Což je ode mne knížecí rada, protože veškeré pokusy vybudovat doma vinotéku ztroskotaly na tom, že sebevětší zásoby vína jsme s ženou během několika dnů vypili...
A aby to bylo dobré "tak akorát". Kdyby to bylo lepší, nezbavil bych se jich, kdyby horší (mělo ´ohon´ či ocas?), nemohl bych to pít po jejich odchodu ...
8-)
Jestli otázka stojí takto, tak moje oblíbená strategie v podobných případech je koupit to, co já sám mám hodně rád, a v dobré kvalitě. Přesně jak píšeš, když mi to zbude, jen dobře;-)
Spíše takhle: jakou máš cenovou představu? Jeden druh nebo raději více?
Zjisti co nepijí a nakup toho do zásoby :o)))
Měla by sis dát ´panáka´, abys dávala použitelné rady(ne takovéhle nesmysly ...)
Jak nepoužitelný rady. Chceš vědět, po čem ti nevrhnou, tak kup co nepojí.
A já to mám s panákem vyřešený, teď po tý aktuální Medúzově kolice tuplem - dám si panáka acidofilního mlíka a rozhodně se po něm nepozvracím :o)))
Já bych řekl, že ti poradila dobře, narozdíl od tvých "rad" ve většině témat.
Vrhá se po všem, jednou jsem dokonce vrhl při druhým decáku rumu. Ale stih jsem to včas k asfaltovanýmu žlábku a ani mi nebrnkla o zuby. Ale vážně. Snad ty lidi trochu znáš, tak víš, jestli jim funguje špérklapka. Jestli ne, poblijou se i po třicetiletý skotský. A tohle nekupuj už vůbec: http://www.thewhiskyexchange.com/selection...
Radím zlatou tequilu - Tequila Mezcala s červem. Při vychutnávání tohoto alkoholického nápoje se kombinuje jeho chuť s pomerančem a skořicí. Po vypití obsahu flašky je "nakládaný" červík tou nejlahodnější delikatesou:
http://sharemykitchen.com/wp-content/uploads...
nevím, školy nemám, ale ...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tequila
já když už tequilu, tak stříbrnou
a v našich končinách bez soli a bez citronu ...
jinak rum - klidně tuzemák,nebo Morgana
fajnšmekrům tatranský nebo zbojnický čaj - bez ředění vodou :-))
Kvalitní rum....třeba ten s plachetnicí...osobně ho mám 5l kanystr a před chvílí jsem přivezl 30l soudeček Chotěboře na zítra...
Chotěboř ti závidím... Já mám bilinkovou 11 z Lokte a normální 11 z Chyší... Byli jsme včera na výletě :-)
A to byla ještě za protekční cenu :))
Pardon za tu hrubku :-)
No vidim, ze kazdej pise na co ma slinu, tak si prisadim. Letos je za peknou cenu v obchodech printer's whisky. Ta mi osobne chutna vic, nez treba jameson, u kteryho tu cenu nechutne sroubujou.
dík za tip :-)
Pokud tedy myslíš tvrdý alkohol, tak všechno co tu radili se dá vyrobit a většinou také vyrábí ze syntetického lihu s nějakými dochucovadly (letošní aféry kolem pančovaného alkoholu to jen potvrdily).
Jediné, co takto vyrobit nejde je pravá Valašská slivovice! Nemyslím ale tu, kterou koupíš v každém supermarketu - myslím tu pravou!
Té se dá vypít dost hodně bez následků druhý den, případně bez znečištění itineráře bytu.
Malá rada na závěr:
Nemíchat. ( No, vpodstatě to s tím mícháním není až tak žhavé, ale to pak záleží na trénovanosti každého jedince)