Tak kde už ležej ty bílý s..čky? Kde to klouže na silnicích? Kde je náledí?
Uhříněves právě teď naprosto ok, ale je mi jasný, že jestli přijde ta čina, která tady byla ráno od půl osmý cca hodinu, tak to silnice zapadá hodně rychle... :-)
Ta bila nadhera nepada. Protoze si par naprostych silencu proste preje teplo, takze pada tekuta forma nebo to na vyhrate zemi taje. 8-(
Nedokazu pochopit, co radka, Jurimir a ostatni na tom desti s bahnem porad maji. 8-(
Hele až budeš házet 50 metrů od domu na silnici a když to budeš mít hotový tak přijede jezeďácký hrabal který poslední dva metry který proházel zasaturuje metrovou odhrnutou vrstvou sněhu tak...... sníh taky znenávidíš :)
Tak se prestehuj, ne? Nasim udelem neni porucit vetru desti, nasim udelem je se mu podridit.
Nebo zkus toho pluhare nafilmovat a zazalovat. 8-)
a nebylo by jednodušší, ekologičtější a vlastně i logičtější, kdyby ses kamsi za polární kruh či do Alp nebo aspoň na vrchol Krkonoš přestěhoval ty? :-D :-D
No ono je to takto:
- ti, kdo chtějí celoročně zimu a sníh žijí někde blízko polárních kruhů
- ti kdo chtějí část roku zimu a sníh a část roku léto, tak žijí v pásmu jako je česko
- ti, kdo chtějí teplo a slunce celoročně, ti žijí blízko rovníku
Nechápu, proč ti, co chtějí být bez sněhu masochisticky bydlí v oblasti, kde je přítomnost sněhu obvyklá. Stačí se přestěhovat více na jih a nebude vás sníh trápit.
kupříkladu v Praze je obvyklý sníh? CO já pamatuju tak deset centimetrů týden v roce jinak holo. Jasně, jsou občas vyjímky, ale málo. Dejme tomu měsíc.
No a ten měsíc je přesně to, co by se mi líbilo. Měsíc metr sněhu. Paráda!!!
Nepsal jsem o Praze. Psal jsem o pásmu co leží česko.
Ale já si jako děcko pamatuji, že byl v Praze sníh celkem dlouho a pravidelně.
já si jako děcko pamatuju, že stromy byly mnohem vyšší, sluníčko svítilo víc, dovolený jsem měl přes dva měsíce, šumák stál 20halířů, běhalo s emnohem snadnějc a bylo nudný chodit brankou, když to šlo přes plot.... :-D
To já si dokonce pamatuji kalamitu... teda pardon, "výjimečnou energetickou situaci" :o))) kdy jsme měli týden uhelné prázdniny :o)))
To bylo někdy snad v roce 1975 nebo 76...
Tehdy mi to ale nevadilo, to jsem ještě nemusela odklízet chodníky a celé dny jsme sáňkovali :o)))
To pamatuju taky, ale poněkud dříve. Bylo to v lednu 1970, o zimních prázdninách jsme byli tři kamarádi na Klínovce v Krkonoších.
Koncem týdne, kdy končily prázdniny, smutně balíme. Z tranzistoráku se ozvalo: "Z důvodu kalamity se prázdniny prodlužují o další týden".
Takové štěstí se zažije v životě málokdy.
Tak tyhle já nemyslím, sice už jsem chodila do 1. třídy, ale tehdy jsem to nějak nevnímala.
To byl ten rok (1970), jak v nižších polohách bylo bez sněhu.
V polovině února, kdy se zdálo, že už sníh nebude, se začlo sypat, týden v jednom kuse sněžilo a napadl metr sněhu.
Tak to se mi nezdá...
Řekla bych, že pak to bylo ještě jednou později.
Tady to je - rok 1979
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/historie...
To byl ten památný pokles teploty. U nás byly na Silvestra +2 st. a na Nový rok ráno -25.
Kamarád přijel z Pomezek a tam prý bylo -30.
Kalamita 1970 je popsaná třeba tady:
http://www.vestec.cz/Kalamitn%C3%AD-zima-1970...
Jakože na staré Klínovce, která vyhořela v roce 1970? Nebo jste byli někde jinde.
Zajímá mě to, protože tam dost často jezdím...
Byli jsme na staré Klínovce. Zajímavé, že ti manželé chataři vyprávěli, že před tím byli na Ještědu, ještě na té dřevěné chatě a tam vyhořeli.
Ta čtrnáct dní po našem odjezdu vyhořeli i na Klínovce.
Vzpomínám, že byly silné mrazy, jeden den tam bylo -22 a vítr 100 km/h. Děsná siberie.
Pořád slyším ten Stalinec, který tam měli na hrnutí sněhu, jak celou noc klapal před chatou na volnoběh. Ráno by ho nenatočil.
Kdyz bylo prvnimu synovi 5 mesicu, byla jsem s nim na Tesle na bezkach. Celou cestu od nasednuti na lanovku ve Spindlu az na chatu spal v satku jak nemluvne a na chate pak taky :-) Byla jsem tam s kamaradkou, ktera tam jezdivala od mala s rodici. Letos jsem byla na Nove Klinovce naposled v cervnu a koukala jsem ted, ze mam deti ve fotogalerii hostu na jejich webu :-)
Já chci, aby jsi ho měl víc na horách, tak mi přijde s ním plýtvat na město :o)))
Nechci jezdit tak daleko autem kvuli projizdce. Daleko ekologictejsi bude jezdit po ose Prokopak - Hvezda - Sarka a zpet. Takze v tehle mistech by melo byt lehce pres metr snehu a na horach byt vlastne ani nemusi. 8-)
Plýtvat na město se muší, bo většina pražských domkářů si pořídila sněhovou frézu 8-). Kdyby nenapadl, mohli by to ´hnát k soudu ...´
Chčije a chčije ......
Sníh je možná někde nahoře na kopcích, ale tady u Labe jsme nějak příliš moc na jihu, nebo co :o)
Copak sníh, ten i včera přes den padal. Ale v noci na dnešek jaký byl vichr. Jsem zvědav až se venku rozední, jak tam vlastně je.
U nás ještě pořád je :-) Hrozná kosa a vichr...
Plzeň: hnus fialovej - prší, fouká, teplota těsně nad nulou.
Dobře ti tak.
Kdybys chtěla sníh, mohlo chumelit.
Momentálné svítí sluníčko. 8-P
Sníh chci na horách.
Tak proč si stěžuješ na vítr, déšť a bláto?
Zřejmě jsi přehlédl slovo "momentálně".
Sice jsem byl včera u očního a prý vidím dobře, ale i přesto se mohu mýlit.
Já tam nic takového nevidím: http://www.nakole.cz/diskuse/14060-hlaste...
close
Dělej si srandičky z někoho jiného. 8-))
Momentálně jsem celkem dost vytočená z jedné třídy "inteligentů" a jestli mě tu budeš ještě chvíli chytat za slova, nevylučuji, že užiji vulgárních slov.
Ale to je nedorozumnění.
V prvním příspěvku si psala, že je v Plzni déšť a hnus.
Já ti odepsal, že si máš přát sníh a sněžilo by.
Ty na to píšeš, že chceš sníh na horách.
Proto se ptám, proč si stěžuješ na déšť a vítr, když ti to vyhovuje, že nesněží.
A jestli ti pomůže pro duševní klid mně sprdnout, tak se neboj, já to unesu :-))
Je mi to jasné. Trochu se tu nedohodly Logika a Ženská logika.
8-))
Aby bylo jasno: ve městě a nejbližším okolí si přeji sucho a slunečno (jízda na kole) a může i mrznout (bruslení na rybnících), na horách sníh (lyžovačka). Tedy co se týče zimního počasí.
Nezalozime si jine vlakno?
Budeme se tam radovat z kazde vlocky a neprizpusobive budeme mazat. 8-)
http://www.nakole.cz/diskuse/14066-radovani-se...
Sluníčko a Vichr, ve Středoklukách i v Praze...
Teď by se mi na kole nechtělo :-)
Dneska dost silný vítr, dopoledne jsem jel služebně na kole - cestu tam jako plachetnice s větrem v zádech, zpátky jako otrok v podpalubí na galéře :-)
(jo - a kdyby mě pro-pa fakt nemylosrdně vymazal v tý vedlejší diskuzi blahořečící sníh, tak to radši tady zvopakuju: sníh je nanic!!! :-))) )
Takze si prejes, abys nemel na cem lyzovat, az pojedete do Saalbachu, nebo mistnim prejes to, co sam doma tak uprimne nenavidis? Hmm... vypada to, ze jsi bud pokrytec, nebo ... nevim, jak to vyjadrit. Poradis mi?
8-)
Toz v Roztokach mame takovy narazovy vitr, ze se bojim o svou chatrnou strechu. V tom by se mi na kole nikam nechtelo.
Dojel jsem do práce na teď přemýšlím, jestli ho tu budu parkovat až do jara. :-(
To se mi před lety stalo. Odjel jsem někdy v prosinci na kole do práce, zaparkoval jsem ho u známých a protože se zkazilo počasí, odjel jsem domů autobusem. A oni se mě v únoru ptali, jestli vím, že mám u nich kolo. Nevěděl jsem. :))
Hádám, že tady do tří hodin přestanou jezdit tramvaje i autobusy, jestli ta vánice vydrží. A protože večer pořádá v Babylonu bejvalej zaměstnavatel pravidelný mecheche (prvně pozvali i pár letošních penzoušů), nebudu si smět nějak dramaticky zvýšit hladinu.:-((
Hnus, velebenosti, je to hnus.
Sněhoprší vodorovně...
Most:
sněží a sněží a sněží
dokonce to na silnicích, barákách, autech a přírodě tak nějak vůbec docela dobře zůstává ...
Kousíček vedle ještě ráno takřka ideální počasí někam se dostat na kole-tak jsem měla radost, bohužel jsem si sebou zapomněla řetězy a něco jako pluh, myslela jsem, že domů nedolezu, během dopoledne napadlo snad nejmíň 20cm sněhu
Celé dopoledne tady svítilo sluníčko, obloha modrá. Akorát trošku vyfukovalo. Tak jsem se rozhodl, že to dnes zapíchni v práci dřív a pojedu se konečně projet. Ha ha ha... Prší a venku se setmělo... A jako bonus zavolala šéfka, ohledně bordelu v datech u jednoho našeho zákazníka. Podle změny intonace hlasu, když jsem se jí ptal, kdo tam proboha pozadával takové blbosti, bych si docela i tipl, kdo to tam "zkunďabil"... Takže kolo opět "vyřešeno", čerti můžou klidně uzavírat registrovaná partnerství (nechápu, proč se říká, že se můžou ženit, když čertice nejsou; tak koho jiného, než čert čerta si teda můžou brát?!? To mi hlava nebere...)
No v tom příjemném počasí jsem jel z práce domů na kole, samozřejmě oklikou - takže 16 km.
Doma jsem se musel komplet vyždímat, a to včetně bot. A to mám blatníky. -)
V Plzni jsme už "za vodou". Zato v Brně to vypadá na bouřku.
http://radar.bourky.cz/