Potěšilo mě, že starší děťátko odjelo dneska v šest večer na školu do Budějic, aniž by si tentokrát něco zapomnělo doma :-)
Naopak nějak nevydejchávám ty vánoční stromky v Ústeckém kraji, jeden za 11.800,- Kč. Nějak stále častěji si říkám, že bych se měl už konečně zařadit a taky si začít někde přikrádat nebo si říkat o úplatky...
Narazil jsem na to při poslouchání, ale pobavilo mě to :)
http://www.youtube.com/watch?v=tUEyYuZkjVI
http://auto.idnes.cz/pri-hromadne-nehode-v...
Tak to mě pobavilo taky :)
Obecně vzato, to pomůže italské ekonomice, v jednou bouchlým Ferarri slušnej člověk už nejezdí.
Mě napadlo, kolik kol bychom na tuhle částku měli potřebovali :-)
Slušný :-)))
http://jihlava.idnes.cz/o-svatebni-noci...
Ze strany policajtů hodně hloupý, pěkná ukázka neschopnosti.
Deti si daly za okno ponozky pro Mikulase a starsi to komentoval slovy: "Stejne bych nejvic ze vseho chtel chciplou mys nebo shnilou bramboru". Ja snad pujdu na kompost vyhrabat tu mys, co jsem chytla do pasticky pred 3 dnama :-)
máš zajímavý děti :-D
Jdi a vyhrabej, ať má radost!
to je fakt, brambora tak rychle shnít nestihne...
Ne, ale snadno ji koupis uz shnilou, at chces nebo ne. 8-)
Ja mam ve sklepe pytel brambor, ale zatim jsem tam zadnou shnilou nenasla, leda naklicenou, ale to asi nebude to prave vorechove :-) To spis najdu shnilou mys :-)
dostal tedy tu myš nebo ne?
To je prekvapeni, dozvis se to az zitra. :-) U nas chodi Mikulas pres noc, protoze je stydlivy :-)
tipuji to na plysovou krysu z Ikea.
já mám doma plastovou s nějakým fosforem, co tak přízračně zeleně svítí:-)
Dárek od kohosi z punkových dob. Vlastně asi furt lepší než ta cca půl metru dlouhá rakev (fakt vyrobená těma, co rakve dělají) a plyšovým kostlivcem uvnitř:-D
Tak to v zadnem pripade, to mi doma do pasticek neleze ;-) Navic syn myslel opravdovou mys, prece mu nebudu cpat nahrazky! Jen doufam, ze do rana ulovim nejakou cerstvou. :-) Pozadala bych Te o zaskok, hlodavec jako hlodavec, ale nevesel by ses mu do cepice, co ma na parapetu...
zase by se mu ale líp pitval, když je větší...
Jeje, tos mi pripomnel, jak jsem jako mala stahovala z nejake chciple mysi kuzi, ususila ji (tu kuzi) a skladovala nekde ve svych pokladech :-) Pak jsem jeste sbirala sovi vyvrzky a zkoumala, co ty sovy sezraly. A jednou jsem nasla nekde u potoka chciplou kachnu, tak jsem si ji tam schovala pod mostem, ze si z jejiho peri udelam indianskou celenku, ale nekdo mi ji do druheho dne ukradl :-(
tak drsnej jsem nebyl. Mě na zabíjení naučili až když jsem byl starší. Tuším tak v devíti mě učili kuchat ryby atak. Ale když babičce chcípnul kohout, tak jsem si z něj čelenku udělal, to jo:-)
Tak jsem vyhrabala mys z kompostu (couhal ji ocasek) a uz zacina byt tekuta, takze je nepouzitelna :-(
takže mu ten největší dárek Mikuláš nepřinesl?
Nojo, mys nebyla, ale koks mel taky uspech :-) Myslim, ze kdyby dostal jen orisky a cokoladu, ze by byl zklamanej, ze na neho cert zapomnel. A pak jeste certovi a Mikulasovi podekoval.
tak hlavně ze byl spokojenej:-)
Taky jsem vždycky dostal i trochu uhlí a bral jsem to tak, že to tak má být. Vždycky jsem věděl o nějakým průseru, za kterej bych si to zasloužil :-)
Já uhlí nemám, tak jsem do "Mikuláše" večer strkal nějaký brambory k těm burákům a mandarinkám :-)
Punčocha se dává, teda asi už jen dávala pro Barborku, ta obdarovávala do punčochy, Mikuláš dává dárky těm hodným osobně.
Mikuláš je nechává za oknem ne?
Ona ma kazda rodina trochu jinou tradici, k nam domu nikdy osobne mikulas s certem nechodili, davali jsme si kosicky do loznice a nasli je plne jeste behem vecera, ale za oknem pres noc se to lepe realizuje. :-)
A tohle dělala Barborka, ta nadělovala do punčochy a košíčků, které si děti dávaly večer za okno a těšily se co tam bude, ráno hned po probuzení se jdou podívat co dostaly a není nad to vidět, když z punčochy vytáhnou bramboru nebo kus uhlí, teprv pod tím bylo to dobré, ty změny v jejich obličeji se běžně nevidí
A co čerti a andělé? ti přece patří k Mikulášovi, když je děti nevidí, tak z toho nemůžou mít ten správný požitek.
Ježíška taky nevidí a požitek z toho mají, ne?
To je úplně něco jinýho, nemají radost a požitek z ježíška, ale z dárků a blejskavejch volovin, zkus dát dětem jen pár měkoňů a uvidíš ty výrazy ve tváři a víc je nějaké vánoce a stromeček zajímat už moc nebudou, ale když přijde osobně Milkuláš s doprovodem anděla a třeba dvou až tří čertů, tak to jsou věci co se s dětma děje, to něco, těžko popsatelného se projevuje i u starších dětí a budou si to hodně dlouho pamatovat.
nevím. Moje dětské vzpomínky na Ježíška i Mikuláše jsou dost smíšené...
U Mikuláše tím neustálým vyhrožováním, že si mě čert vezme do pytle, jsem měl z čerta obavy a celou dobu jsem v ruce v kapse žmoulal rybičku, že jako kdyby mě odnesl, tak abych se mohl z toho pytle prořezat ven:-) Taky se mi nelíbilo to vydírání, že když neřeknu básničku, nic nebude a přitom čert mě měl odnýst za to, že jsem zlobil v minulosti. Za to, že jsme byl hodný v minulosti, jsme ale nic nedostal, dokud jsem ze sebe nezačal dělat šaška. No celkově jsem byl vždycky moc rád, že jsou pryč a hezký pocit z dárků mi vždycky kazily ty nepíjemné pocity.
Řekl bych, že narozeniny jsem měl mnohem raději! Bylo to bez vyhrožování a dárky byly bez podmínek. Prostě to bylo jen positivní a krásné narozdíl od Mikuláše.
Ježíšek a jeho tajemství byl úžasný pocit a zážitek. Něco mezi nebem a zemí. Neskutečné a nádherné. Ale nezapomenu nikdy ten pocit, když mi sousedovic Míša řakl, že Ježíšek není, že dárky dávají rodiče a hlavně na ten pocit, když to rodiče následně přiznali. Nemohl jsem tomu uvěřit. Nedokázal jsem uvěřit tomu, že lidé, které miluju a kterým jsem naprosto bezvýhradně důvěřoval, mi cíleně a s rozmyslem lhali. Nedokázal jsem to pojmout a pochopit. Bylo to strašlivé zklamání a ve vztahu k rodičům se něco strašlivě zlomilo a změnilo. Nafurt. Vyrovnával jsem se s tímhle zklamáním ještě v pubertě. Přestal jsem si jich vážit a přestal jsem jim věřit.
Mám z toho podobné pocity - akorát mám lepší vzpomínky z dětství. Mikuláše si pamatuju jako báječný večer, kdy spolu všichni seděli, pak se něco našlo za oknem a my mohli do noci sedět v postelích, číst si nebo poslouchat hurvínky a přejíst se buráků a mandarinek. Takový to divadýlko s Mikulášem, čertem a andělem jsme měli snad jednou, a za moc to nestálo. Obecně nemám rád vydírání dětí, jak jsi to (IMHO naprosto správně) nazval. U nás si letos děti poprvé vyžádaly, jestli by příště nemohl přece jen přijít Mikuláš, že by to rády zkusily. Dobrá, budou ho mít, když chtějí. Nejmladšímu bude pět a má až nebezpečně mnoho odvahy, tak proč ne. Ale sám bych je jinak nestrašil ani náhodou. Strašení si užijou ve škole a v životě i tak víc než dost.
Pokud jde o ježíška, ten posvátnej pocit mi zůstal dodnes. Naši nám ale nidky netvrdili, že dárky nosí ježíšek. Dárky si dávali vždycky lidé navzájem a Ježíšek v tom hrál zhruba tu roli, že kdo ví, jestli by to bez něj lidi vůbec dělali. Což není něco, co bych musel s věkem odhazovat, stačí mírně modifikovat. :-)
Jednou - už v dospělosti - jsem o tom vyprávěl své kamarádce. Koukala na mě soucitně, jako bych málem přišel o celé dětsví, a mé rodiče označila za necitlivé sobce, protože mi odmalička říkali, že ježíšek dárky nenosí... Nuže, nemám pocit, že bych byl o něco ochuzen, naopak: Vánoce dodnes miluju. Ale jí jsem to vysvětlit nedokázal...
Ono to "čert ve vezme do pytle" nemusí být jenom vyhrožování. Jeden kolega z práce rád vyprávěl, jak se kdysi odvážil říct čertovi že se ho nebojí, protože je jenom převlečený soused. Skončil za to ve špinavém pytli od uhlí, byl odnesen na druhý konec vesnice a strčen do chlívka ke koze. Čert prostě musí mít autoritu! :-)
Rozhodně to v něm ale žádné trauma nezanechalo.
To jsi jen Ty špatně pochopil. Oni ti nelhali, oni pro Tebe každý rok chystali a hráli úžasnou pohádku.
Já jsem to takto pochopil a začal pro ně hrát pohádku stejnou, chystat a balit dárky, psát na ně jmenovky změněným písmem, aby ani ve snu netušili, že jsem to chystal já, a strašně nenápadně (jak jen šestileté dítě umí být nenápadné) je pašovat pod stromeček.
A rodiče to dodnes neprokoukli a pokaždé se hrozně moc divili, co jim to Ježíšek přinesl:-)
"Do pátečního rána napadne v polohách nad 800 metrů na Šumavě, v Krušných horách, Jizerských horách, Krkonoších, Orlických horách a v Jeseníkách od 20 do 50 cm nového sněhu," uvedl ve výstraze ČHMÚ.
http://www.novinky.cz/domaci/252667-na-horach...
Upozornění pro čutňáka No.1 - všimni si, KDE napadne!!! Ne že budeš zase v pondělí brblat, že v Praze nenapadlo nic!!! Jak vidíš, tady není NIC objednáno!!!
Děkujeme Vám za objednávku a posíláme potvrzení jejího přijetí! Tento e-mail byl zaslán na základě objednávkového formuláře z http://objednavkypocasi.probereme.cz/
Vámi vyplněné údaje:
Jméno: Neregistrovaný uživatel
E-mail:
Stát: Česká republika
Město: Praha
Způsob dodání: Nad mé město
Termín dodání: Tento týden
Zvolené počasí: Trvalé sněhové přeháňky
Upřesňující informace:
Alespon 70 cm snehu na vikend.
----------------------------------------------------------------
Počasí Vám bude zdarma dodáno co nejdříve!
Hezký den přeje provozovatel Objednávek počasí!
[email protected]
ještě, že v TVÝM městě nežiju...
Aby sis nestěžoval.
Město: Jurimírovo
Způsob dodání: Nad jeho město
Termín dodání: Tento týden
Upřesňující informace:
Alespoň 100 cm sněhu na víkend
Koukám, že tvá žádost byla vyřízena přednostně...
Bože můůůůůůůůj, proč v Praze!!!!!!!!!!!!!!
Copak? Kalamita v Praze? Zase vám napadly tři centimetry a u Muzea čtyry? :-))
Kez by! :-) Trochu chumelilo, ale je teplo, takze to hned talo.
U nás nic :-(. Ale zítra jedu na služebku a snad téměř vždy, když k tomuto zákazníku jedu, tak je sněhová bouře nebo něco podobného. Tož uvidím, jestli opět nezklame :-).
Kam? Do Prahy? 8-)
Tady už lidi ometají auta, asi tři cenťáky u nás napadly.
nemohl bys mu tam, prosím, sehnat nějakej podnájem, aby přestal mrmlat a přivolávat furt sníh někam, kde ho většina nechce?
Většina? Opatrně, opatrně... ;-)))
Za odmenu Ti posilam:
Děkujeme Vám za objednávku a posíláme potvrzení jejího přijetí! Tento e-mail byl zaslán na základě objednávkového formuláře z http://objednavkypocasi.probereme.cz/
Vámi vyplněné údaje:
E-mail:
Město: Praha
Způsob dodání: Jinam
Termín dodání: Co nejdříve
Upřesňující informace:
Misto dodani: Strahov, Petriny
Počasí Vám bude zdarma dodáno co nejdříve!
Hezký den přeje provozovatel Objednávek počasí!
[email protected]
no tady na foru kdo kromě tebe a obou tučňáků?
Možná Pro_pa a Lucie...
Odhaduju to na většinu proti, ale nedělám žádný měření, statistiku atd. a netvrdím, že jsem neomylný! ;-)
Já bych s níh bral až pojedu 23.12. na vandr to jo, ale ne teď a tady.
Můžu se poptat, v našem vchodě bydlej dvě nemladý už vdovy, každá v 1+4.
Ty taky musíš mít to bílý svinstvo všude, že jo... Jako by ti to na horách nestačilo...
A za trest se budu modlit, aby to na horách slezlo co nejdřív :o)))
V poho, ja na hory nemusim. Staci mi, kdyz bude dost snehu v Praze. Treba na Hvezde a v okoli. 8-)
Jé, ano, ano, ano, chceme plnou Hvězdu sněhu! A Ladronku a Prokopák a Cibulka a Šárku a Vidouli a vůbec Prahu. Sypte to sem po tunách, ať se pomějem. :-)
Jen ještě počkejte pár dní, až tu berli zase zahodím... :-/
Jak se odnaučit přežírat ;-)
http://www.ptakoviny.net/2134_Prasatko...
Mám to už asi tři roky, stále chrochtá, někdy se může i uchrochtat, ale že by to pomáhalo od přežírání to nevím, jedině snad, že to v noci dělá takový kravál, že to musí slyšet i sousedi, tak že bys nechtěl aby ti nadávali :-)
nadávání by tak zlé nebylo, ale co kdyby chtěli taky!
No je fakt, že zachrochtání by byl docela dobrý signál, že se servíruje a kdy mají přijít
KYDÁ! KONEČNĚ.
Podle místních pozorovatelů začalo sněžit již o víkendu, ale pak se oteplilo a začalo do toho pršet.
http://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/lucni-bouda/
-6°C vypadá slibně.
yeah. O víkendu jedu.
Musím se svěřit se zážitky.
Včera večer jsem byl ve státní opeře na the tap tap a musím říct že tito lidé jsou úžasní, nejen hudbou ale i tím co dokázali přes své omezení. Mimochodem včera večer běžel přímý přenos na čt1.
Dnes jsem byl u doktora a podle vyšetření nebude má nehoda na kole mít žádné neurologické následky...
Byl jsem si pro tretry pod stromeček, takže radost největší.
A kolegové od policie také byli dnes ukázkový. Jedeme takhle po evropský, a najednu koukám že seněkdo válí v rychlém pruhu a před námi zastavuje auto. Ten človíček vyskakuje a jde pomoc. Také zastavuji a jdu zjistit co se děje. Chlápek se vracel z hospody (v půl jedenácté dopolko)zavrávoral a rozseknul si nos (přepážku) o obrubník, krve jak z vola. A než jsme zjistili jak na tom je tak už byli na místě, policajti a přebírali si ho a volali záchranku. Rychlost nevídaná, a ještě musím podotknout že muž co zastavoval předemnou tak byl jen v tričku a šortkách :-) mám radost že jsou mezi námi i tací co se nebojí jít pomoc neznámému člověku.
Tak to asi je všechno s čím jsem se chtěl podělit... Konec citového výlevu...
Promítání na fasádu
http://www.youtube.com/watch_popup?v...
:o)))
Zkuste přečíst česká přísloví
http://www.email.cz/getAttachment?session=%E0CY...
Vánoční koláč - RYCHLÁ RUMOVÁ PRALINKA :
Suroviny: Dvě kila dutých čokoládových figurek, 2 - 5 litrů rumu.
Postup: Vezmi čokoládovou figurku, odkousni jí hlavu, dolej rum a můžeš
konzumovat.
A potom že s pečením na Vánoce je moc práce. Ty ženský toho nadělají...
Spíš co mě v tuhle chvíli vůbec netěší: byl u mě teď klient, přijel z našeho směru - od Mnichovic je nasněženo a dost zledovatělo. Asi budu muset nechat kolo v práci...
Měkoni! Chceš být lev sjezdovek, tak trénuj rovnováhu na kole na ledu.
Po neblahé zkušenosti z letošního ledna, kdy jsem padnul a zlomil si žebra (což to samotný nevadilo, ale pár dnů poté jsme dělali v lese dřevo a ty konce žeber se proti sobě hnuly, pak to začlo) - a stálo mě to necelý měsíc bez kola, tak jsem nějak opatrnější... :-)
A myslíš že na lyžích to bude lepší? Jestli na kole spadneš 10x za sezónu, na lyžích tak 10x za jednu jízdu. Ledaže bys sebou hned na první jízdě třísknul tak, že bys zbytek dovolené sledoval milovanou Ane za bezpečným sklem restaurace s kafíčkem v ruce a úsměvem na rtu. Pád sám o sobě nemusí být fatální, ale jeho následky se dají úspěšně simulovat. Zkus o tom přemýšlet!
Nová cyklomapa Prahou na kole je tu a opravdu se mi líbí. Asi rozšířím svůj akční radius i mimo několik osvědčených tras.
http://www.prahounakole.cz/2011/12/nova...
Dnešní návštěva na ambulanci v Motole. Ve všem řád a pořádek, pořadová čísla ke kartotéce, milé a usměvavé sestry:
"Měl jste možná jít jinam, ale když už jste tady... posaďte se, vypíšeme kartu... Tady vám napíšu kontakty, abyste se příště správně objednal... Nezlobte se, budete muset chvíli čekat, vypadá to tak na půl hodiny..."
A tak dále. Klidně, mile, s úsměvem. Když musel doktor (taky příjemný) na chvíli na oddělení, sestra vyšla a všem v čekárně vysvětlila, kam a proč doktor šel, že bude pryč asi deset minut, a že je tudíž možné jít si teď třeba něco zařídit nebo odskočit...
Zní vám to jako neuvěřitelná báchorka? Já jsem taky pořád ještě v šoku. Že by se věci měnily? A že by měli pravdu ti, co říkají, že je to prostě v lidech?
Tak tohle znám z ÚVN asi před 4 roky...
Všichni milí, usměvaví, každý podal ruku a představil se a řekl budu vám dělat to a to a bude se vám to móoooooc líbit....
Za 1,5 roku šokující změna - opět vyšetření na fibroskopii.
Ráno byl na oddělení kolaps s nehodou při vyšetření (při kolonoskopii protrhli střevo...), takže zpoždění 2 hodiny...
A ve chvíli, kdy jsem ležela na stole a měla šlauf v krku, tak přišla do ordinaci jakási sestřička, funěla jak sentinel a jala se zvesela vyprávět, co měla k obědu, co vařila včera a co bude vařit dnes...
Do urdele jsem ji následně neposlala jen kvůli tomu, že po fibroskopii je krk poněkud mimo provoz...
Od té doby tendence stále sestupná...
Připomnělo mi to jednoho zubaře. Pacient odešel z ordinace, nový nebyl pozván, cca 10 minut se nic neděje, z ordinace je skrz dveře slyšet zubaře líčícího zážitky z dovolené u moře.
To alespoň nemáš tu hadici v krku. Já měl zážitek obdobný Radčinému. Když už jsem měl zavedenou jícní sondu, ukázalo se, že doktor je bůhví kde. Trvalo 45 minut než ho sestra sehnala. Hrozně se mi omlouvala a když přišel doktor, tak mu to vyčetla. On jí odpověděl "alespoň si pacient zvykl".
Ještě, že ta budova se před válkou jmenovala Sanatorium Frankenstein, že člověk mohl tušit kam leze.
Nejlepší kolo na světě :))))
http://www.prozeny.cz/nakupy/sex/66-super-darky...
není to na nejlepší kolo moc levný?
když si poberu, kolik mě stál Azub
To myslíš pořizovací náklady nebo kolik jsi do něj dal celkově (i když Azub s Rohloffem je asi docela drahá sranda)?
Ale věděl bych o lepších kolech, aspoň pro mne, v poslední době například Slyway Endorphin.
to musí bejt skvělý...
http://www.novinky.cz/koktejl/252833-muz-skace...
Letní katalog zájezdů mojí oblíbené CK. Při listování objevuju na straně 8 fotku lehokolisty, koukám na tu fotku velikosti trochu větší poštovní známky co to je za lehokolo - a jsem to já! Tak tu fotku co průvodkyně udělala na předloňském zájezdu přece jenom použili!
DOVOLENÁ :o)))
Jáááák dovolená???
:))
Musím do konce roku vybrat 5 dní, tak jsem si vzala všechny pátky + středu příští týden :o)))
Takže si tu ležím v posteli, koukám na pidlivizi, popíjím domácí ranní kávu a...
...no a
- píšu semestrálku
- vařím
- uklízím
- a za hoďku mažu do školy na přednášku :o)))
Ňáký divný, ne??
"... si tu ležím v posteli,..." a zároveň " vařím, uklízím..."
Jak to naráz z tý postele stíháš??
:))
Má hospodyni. Co je na tom divného. Leží, čte si dámské časopisy a tu paní komanduje.
Já ti dám hospodyni...
Uklízí "kraken", ve vaření je fáze dušení a já tu musím potichu klapat do noťasu,a bych nevzbudila vedle spící kočičku :o)))
Ale konec srandy, teď fakt musím z postele, abych si uvařila druhou kávu :o)))
To nechapu! Ma dovolenou a je touhle dobou vzhuru... Ja mit dovolenou (od deti), tak vstavam nejdriv v 11 :-) Asi bych v idealnim pripade presla do stavu "vedle spici kocicka" :-)
Teď dojezdil kraken, jídlo je dovařené, na stole mi voní káva a do toho ticha mi jen tikají hodiny na zdi...
Nikdy jsem si nevšimla, jak může být u nás doma nádherné ticho a klid :o)))
No nic, konec snění, balím a mažu do školy...
http://www.youtube.com/watch?v=Ut6uGK_Ni2k
http://www.youtube.com/watch?v=ne4aIvNwR7E
http://auto.aukro.cz/tandemove-motokolo-derny...
8-)
Mapa z roku 1953
http://kontaminace.cenia.cz/
A dá se tam promítnout i současnot.
Zajímavá jsou i ta kontaminovaná místa...
Jo, tohle znám. Mě to moc netěší. Vidím, kolik ještě zmizelo baráků i když je snímkování provedeno až po největší likvidační vlně, ale hlavně vidím kolik se ztratilo polních cest.
A to já zas po téhle mapě rád courám. Vidím ty změny, jak se kde co rozrůstá, porovnávám vedení silnic proti dnešku atd atd...
Neříkám, že se po mapě nerad courám. Ostatně courání po mapách patří k mým oblíbeným činnostem. Ale je to stejné jako se starými fotkami z našeho koutu. Vidím na nich kvetoucí městečka a vesnice a proti nim ty sočasné ruiny či prázdné louky, kde na jaře jakoby z podivných důvodů kvetou záhony sněženek či naricsů.
je to sice vlastně smutný, ale takovýhle konec by byl úžasnej
http://www.super.cz/7138-to-je-silene-mladou...
Tak to by mě zajímal ten 12-minutovej orgasmus u chlapa....to už se počítá v litrech....
tip na vánoční dárek:-)
http://www.stream.cz/vtipky-srandicky/639600...
Nevím, jestli mě změna jízdních řádů potěšila, ale tohle mě fakt pobavilo. Asi nemají dost spojů. Tak schválně, jestli si všimnete, kde je háček :-D
http://portal.idos.cz/Data/pdf/L220058_111211...
Je to tam dokonce 2x :-)
Jo to je hezký. Marně přemýšlím co je toho příčinou. U toho druhého je alespoň to možné čekání v Brandýsku, ale u toho prvého?
Podobné vychytávky mají i ostatní linky, třeba, že o prázdninách nestaví na Horoměřické, což je zastávka cestou, moc lidí tam nejezdí, ale když, tak většinou k doktorovi...
Přijde mi, že chtějí, aby to vypadalo, že spojů jezdí víc :-D Je to parta ignorantů, na kraji je to čím dál horší :-(
Každopádně mě baví tyhle jejich kiksy...
Kladněji hodnotím změnu dopravy v Řepích :-)
U nás se naštěstí skoro nic nezměnilo. Jen ve všední den ubyl můj oblíbený, ale cestující veřejností málo užívaný rychlík odjíždějící z Rumburka před polednem.
Naopak si kraj nechal říct a zatím ponechal vlaky na trati Mikulášovice-Panský-Rumburk. Ono se tam jezdilo už jen o víkendech a teď i to mělo být nahrazeno autobusem. Jenže tím se nedají vozit kola a velká zavazadla.
http://www.youtube.com/watch?v=ygcConBiLV8&...
jóó, na tom se chci svýzt :-)
Marx toys :-D ale nevím, jestli splňuješ těch 8, 9 nebo deset let :-D
Hezká hračka a kluci se určitě dobře vyblbnou. Už se ale těším na ty reakce, až nějaký smykový "trik" klučina předvede na frekventovaný cyklostezce, nejlíp z kopce :-)
tak nevím, je to tane, balet, cirkusové vystoupení...?
To je jedno, je to úchvatné a mě to víc než potěšilo.
http://www.youtube.com/watch?v=0dSeYecM6wA&...
jestli se vám to líbí, tak můžem dál:
http://www.youtube.com/watch?v=_l_nQDuTJnw&...
A co teprve tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=FCZNfeWGTkQ
8-)
http://fotbal.sport.cz/clanek/195102-video...
Tak musim opet zasit jedno seminko lasky, stesti, radosti a nenavisti.
Vcera jsem konecne dodelal sedacky na trikolku a uz chapu co na tom vsichni (co provozuji velogaucing) maji. Zatim jsem si o tom tak cetl, a predstavoval jsem si to jake to muze byt. Ale kdyz jsem si konecne na ram posadil zatim jen provizorne sedacku a uvelebil se na to prkynko zahy jsem pochopil. Zatim se neda mluvit o buh vi cem protoze sedacka prosla nekolika fazemi a zjistuji ze jeste bud muset zapracovat na vaze, ale ten luxusni vyhled do dali a do vyse je k nezaplaceni. Zatim tvrdy posez a nemoznost stelovani (ale to se behem tohoto tydne zmeni) ale ta predstava ze uz to speje ke zdarnemu gauci. Takze LEHNI :-)
Tvůj výron čirého štěstí je pěkný. Bude zprvu lehce zkalen po prvních vyjížďkách, kdy nebudeš cítit nohy, ale po pár stovkách kiláků, až si nohy zvyknou, bude ještě umocněn.
Nebojim se toho
.....ja si k tomu klidne lehnu B-)
TO k.vl: vis co to dalo prace? ...to vyhulit az do konce?
BTW: mam radost a tim padem i pocit stesti a lasky ke svemu vytvoru a zaroven je to malinke popichnuti zatvrzelich antilezisistu. :-)))
http://www.designmagazin.cz/produkty/28944...
To je vážně dobrý.
ale taky dost drahý. Důležitý je ale kde ten stan stavíš, abys nedopadl třeba takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=HTBN3M8Bcm4
"Umaže-li si Lucie šaty od bláta, bude si je po celý leden přepírat."
To abych dnes radeji nejezdila na kole do terenu :-)
Hele, koukej sedět doma, a pro jistotu ať si děti dobře čistí boty!
Ale jinak vše nejlepší k svátku... ;-)
Diky! :-) Zatim celkem to sezeni doma zvladam, jen jeste musim pro syna do skolky. Ale jdu pesky, s tema naslapama zatim porad nikdy nevim, kdy tu nohu nestihnu vyndat, takze do divadla musim zitra v cernych silonkach nebo dlouhe sukni. :-)
Desatero pravicového rebela
Milý konzervativní/neoliberální čtenáři, který si uvědomuješ, v jakém ohrožení se vlivem diktátu EU a politické korektnosti nacházejí naše tradiční hodnoty, a který už jsi unaven řečmi všech pravdoláskařů o toleranci, multikultuře a dalších nesmyslech, které Evropu přivedly do současného marasmu - tobě jsou určeny následující řádky. Měly by ti sloužit jako vodítko, pokud jsi k pravicovému proudu přičichl teprve nedávno a pokud si nebudeš jistý, jak se svými postoji naložit a jak sám sebe prezentovat ať už před tupým stádem, levičáckými kašpary nebo před pravicově smýšlejícími kolegy. Snad v tomto desateru nalezneš poučení a cenné rady.
1. Buď vyhraněný, jasně formuluj stanoviska, kompromisy nepřipouštěj. O svých stanoviscích buď skálopevně přesvědčen a korekcím se vyhýbej. Jen sebevědomý jedinec si může vážit sám sebe a jen slaboch mění názory.
2. Sdružuj se ve virtuální komunitě s podobně orientovanými jednici. Zvlášť vhodné jsou k tomu účelu stránky D-FENS. Osvoj si tamní způsob vyjadřování a terminologii a v názorově téměř homogenním prostředí se ujišťuj v tom, že právě tvé názory jsou ty správné, že nestojíš sám ve svém boji proti nepřátelům kapitalizmu, tradičních hodnot a zdravého rozumu.
3. Osvoj si pojmy jako "havlista", "pravdoláskař", "lžihumanista", "pseudohumanista", "eurohujer", "postdemokracie", "NGO-ismus" nebo "demokratura" a těmito pojmy častuj všechny, kteří jsou podle tebe za současný stav společnosti zodpovědní. Buď zvlášť vysazený na levičáky. Nauč se třídit věci kolem sebe na pravicové a levicové - například projevem pravičáctví je jíst rohlíky a jezdit na starých, dobrých lyžích, kdežto levičáci žerou chleba a vymýšlejí si snowboardy.
4. Za největšího nepřítele, který je o to děsivější, protože není vidět, považuj politickou korektnost. Politická korektnost je uměle a určitými skupinami (ať už pravdoláskaři nebo prostě lidmi sledujícími vlastní ekonomické zájmy) vyvolávané ovzduší, které brání svobodě vyjadřování (od svobody tvrdit, že Romové představují rizikové etnikum, až po oslovování černochů "negře"). Jedná se o moloch, proti kterému se dá bojovat jen tak, že budeš důsledně prosazovat svobodu projevu (zejména pro sebe a lidi podobně orientované - pro jedince z opačného konce politického spektra by žádná svoboda projevu platit neměla).
5. Tvým životním snem je realizace lidské svobody, a to zejména svobody negativní (svoboda "od něčeho"). Svoboda pozitivní ("k něčemu") musí být distribuována podle zásluh a přínosu společnosti, například pokud je někdo blbej, neměl by jeho volební hlas mít stejnou váhu jako hlas vzdělaného člověka, který zaměstnává stovky lidí. Pozitivní svobody jako samozřejmost prosazují zdegenerovaní levičáci a to rozhodně nejsou tvoji kamarádi. Nezapomínej pak také ani na individuální svobody, pokud se ovšem nebude jednat o svobodu chodit po ulici s dredy na hlavě, svobodu uspořádat si na louce technoparty nebo kouřit trávu. Svoboda ničit jiným lidem zdraví kouřem z cigaret však musí být respektována - jedná se o léty prověřenou tradici.
6. Lidé, kteří jsou cool: Václav Klaus, Ladislav Jakl, Ladislav Bátora, Petr Hájek, Margaret ThatcherOVÁ, Ronald Reagan.
7. Lidé, kteří nejsou cool: Václav Havel, Jiří Pehe, Jan Keller, Jan Švejnar, Slavoj Žižek, Barack Obama, Tony Blair.
8. Stav se za české národní zájmy. České národní zájmy nelze efektivně hájit, dokud bude Česká republika (za žádnou cenu nepoužívej patvar "Česko") členem Evropské unie. Evropská unie v podstatě stojí na resuscitaci myšlenek marxismu a směřuje k nastolení komunismu. Čím dříve ČR z EU vystoupí, tím lépe pro tento národ. Národní stát je garancí realizace svobody (námitky, že koncept národního státu spolu s přechodem k moderní společnosti může za téměř veškerá krveprolití v Evropě za posledních 300 let, smeť se stolu jako nějaký hloupý filosofický blábol).
9. Měj na paměti, že lidská svoboda se nemůže realizovat bez svobody trhu. Vztah zaměstnance a zaměstnavatele je výlučně soukromou záležitostí, do které nemá stát vůbec zasahovat. Pokud se zaměstnanec "svobodně rozhodne", že bude v hypermarketu vytírat osm hodin denně podlahu za 2 000 Kč měsíčně, je to jeho volba. Vždyť může jít přece vždycky pracovat jinam, ne? To, že současná podoba kapitalizmu neodpovídá ideálům (na trhu každý zbohatne), je dáno tím, že se do něj montuje příliš mnoho levicových elementů, které v něm nemají vůbec co dělat.
10. Zařiď si blog na některém ze zpravodajských serverů a zde servíruj čtenářům alespoň obden monotematické články o tom, jak je všechno v této zemi špatně (rozuměj: prolezlé levičáctvím), jak nás Evropská unie den za dnem okrádá o naše nejzákladnější svobody, jak moc držíte Václavu Klausovi pěsti v jeho válce proti oteplovačům a jak je Evropa ohrožena islámskou imigrací.
Na závěr si dovolím poznámku... Tento článek nelze samozřejmě považovat za nějakou konceptuálně propracovanou kritiku konzervativně-neoliberálního diskurzu. Občas mám ale pocit, že lidé napravo uvažují přesně takhle. Sám jsem si "pravicovým" obdobím prošel na vysoké škole. Tím, že jsem se v posledních semestrech studia setkal s jinými myšlenkami, u mě ale došlo k radikální změně názorů. Nepovažuju se sice za kdovíjakého levičáka, přesto mi ale spousta myšlenek z levé části spektra přijde zajímavá a inspirující. Zároveň považuju za zajímavé, jak si pravicově smýšlející stěžují na to, že žijí v době ovládané levicovým smýšlením, zatímco příznivci levice jsou přesně opačného názoru.
http://ledwon.blog.idnes.cz/c/235119/Desatero...
Filozofové mají prý vládnout světu :-D :-D :-D
Tenhle citát:
„Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající.“
Mistr Jan Hus, l.p. 1409
:o)))
Dokonce i náš první kosmonaut, který bohužel uhořel při startu, měl na cikány stejný názor? :)
zdroj: jedna paní povídala.
Ale copak, copak, strýček Gůgl ti to nenašel?!?
Tak to jsi ale špatně hledal :o)))
Strycek google najde, ze to je pry ze spisku "O prazskem lidu" a ze to nejaky clovek v serioznich pramenech nenasel. Jinak dost verim, ze ten citat je autenticky.
Taky jeste veris, ze Zide roznaseji mor a Zeme je stredem vesmiru? ;-)
Samozřejmě že Země je středem vesmíru. na kteroukoliv stranu se koukneš, je to k hvězdičkám přibližně stejně daleko. A i když cestuješ v daleké končiny, a tam koukneš na oblohu, zase je to na k hvězdám stejně daleko jako doma.
Z toho mi jasně vyplývá, že nebeská báně je koule a Země malá placka plovoucí v oceánu uprostřed ní.
Tak plovoucí teda ne, to by se musela houpat :o)))
http://www.youtube.com/watch?v=9_UbDSlwAME&...
Zajdi si do Národní knihovny a půjč si "Listy z Prahy" (autor J. Hus).
učili mě, že u citace se uvádí stránka a další identifikátory.
Ten jazyk je podivuhodně moderní, že bych si až myslel, že to je podvrh.
Aby to nebylo jako s Máchovými zážitky na hradě Houska o kterých mluví průvodce hradem. ;)
http://www.zpovedka.cz/000580.php
Jestli to není nááhodou tím, že Hus ty dopisy psal latinsky a pochopitelně se jedná o relativně moderní překlad (Listy vydal například J. Otto v r. 1915, výcuc vyšel i v r. 1949).
Jsem myslel, že jsi trošku bystřejší a chytřejší a umíš používat počítač a hledat na Internetu ;-)
nějak jsi zapomněl napsat na které to bylo stránce. Hus psal i česky.
Ach jo, to je jak u blbých.. Tak ještě jednou: Ty Listy psal Hus LATINSKY, takže se jedná o překlad do češtiny.
a v těch sebraných listech to je na které stránce?
http://www.nakole.cz/diskuse/14054-co-me...
Nebuď na něj tak přísnej, vždyť ví, jak má vypadat citace....
Jak ji ovšem vložit do textu diskuze, který nelze formátovat, to už poněkud pozapomněl zdůraznit :o)))
Teda, uz tech Kominiku na Barrandove zacinam mit plne zuby. Kdybych na ty billboardy dosahl, zacnu jim malovat fousy, osli usi a rohy! 8-)
Sem ti to říkal!!! :-D
Pak ze je znalost not k nicemu! :-) Ale na fletnu vam to nezahraju. :-))
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4...
Za tohle by u nás "vyhazovač" skončil u soudu. Ovšem zaostalí Skoti mu za takovouhle svévoli ještě zatleskají. To mají z tý jejich kořalky.http://www.novinky.cz/koktejl/253535-opily...
Tohle mě pobavilo dokonale.
Ty vzdálenosti jsou tam nějaké malé, ne? :-)
Před sčítáním lidu mne zajímalo, jaký přínos pro mne tato akce za tři miliardy bude mít. První přínos je tu. Dnes jsem se dozvěděl, že k moravské národnosti se hlásí čtvrtina jihomoravanů. A to se vyplatí!
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/k...
K romské národnosti se v Česku hlásí jen 13 tisíc lidí
http://www.novinky.cz/ekonomika/253652-k-romske...
Toto je ovšem důležitější ...
Vtipný je, že k víře Jedi se hlásí 15 tisíc lidí :-D
Takže bychom měli udělat několik organizací na jejich začlenění do společnosti :-D
Cyklostezka v Hradci Králové - krátký článek stojí za přečtení, zvlášť mě pobavil postoj cykloaktivistky Petry Lipové.
http://hradecky.denik.cz/zpravy_region...
Pro ajťáky:
http://exeypanteleev.com/
http://www.nakole.cz/diskuse/14090-co-me...