Ahoj
Konečně jsem se přemohl dát na Rajče fotky z letošní dovolené.
Fotky jsem rozdělil do čtyř alb kvůli přehlednosti i načítání.
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_I_-...
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_II_-...
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_III_...
http://kalismilan.rajce.idnes.cz/Alpy_2011_IV_-...
Smekám, absolvovat všechny ty kopce na těžko je fakt výkon. Na těch silnicích tam vedle Lance a Contadora měli napsat ještě tvoje jméno. Parádní fotky.
;o)))
Moc hezké, obdivuju a závidím
Mimochodem, kdybys sem dal nějakou jednoduchou mapku nebo třeba jen chronologický soupis měst, průsmyků a míst jimiž jsi projížděl, mohli by i srabi jako já alespoň po kouskách si to projet. Viděl bych to po týdnu tak na deset let.... :)))
Respekt !
Na tohle bych neměl morál ani fyzičku...
Fotky by to ale zasloužilo větší protože takový "maliny" se často nevidí.
Jsem se chvíli rozmejšlel jestli jsem nepřihodím fotky z malého 7denního silničního etapáku v alpách a dolomitech ale tady by docela vybledly ;-)
Lidi co blázníte.Já myslel že to tu bez povšimnutí zapadne a vy takhle ?
Každá pochvala velice potěší a motivuje v další plány,děkuji.Pokud jsem někoho navnadil jsem rád.Také mám radost když se mi občas podaří nějaké inspirativní věci na netu najít.Člověk má nad čím přemýšlet snít a plánovat.Má cesta do Alp podniknutá po 7leté pauze dopadla nad očekávání dobře.Jsem rád že jsem ji v prvním roce nového desetiletí podniknul a doufám že na ni navážu i rok příští.Pokud by chtěl někdo nějaké bližší informace tak se rád pokusím.Myslím že fotky jsou ale velice přehledné a na trase nejasnosti snad nejsou.Seděl jsem u toho x hodin.Něco bych měl ještě vymyslet z mého cestovního deníčku jež bych měl alespoń přepsat do wordu.Moc se mi do toho ale nechce.Nejsem žádný spisovatel.
Fotky náááádhera.
Ale dřina to musela být neskutečná.
Jsem rád, že jsi vyřešil zdravotní problémy a můžeš zase jezdit.
Co to máš za sedlo? A jaká je s ním spokojenost?
Dík Jardo.Dřina snad ani nebyla.Jel jsem turisticky tak abych si to užil a nedřel se.S nikým nesoupeřím.Průměr z celé cesty byl kolem 15km/h.Nejvíce vyčerpán jsem byl před dojezdem k moři.Stále jsem ho vyhlížel a pořád nikde,o to krásnější a klidnější byla ale noc na pobřeží.Nejůomornější kopec byl Col de la Couillole a Gr.Bernard.Negativ si moc nepamatuji.Zdravotně je to lepší.A sedlo se taky osvědčilo.Je to nějaké zdravotní italské.
15 km/h v tom terénu a s báglama, to je více než slušné. Jako, žádná kochačka, to tedy ne. My když jedeme takhle natěžko, tak uděláme v obdobných kopcích 12 - 13 km/h. Sám bych dal i těch patnáct. Ale ne 30 dnů po sobě. Tak nějak. Myslel jsem si občas, že jsem magor. Kdepak.... :-))))
Paráda, něco takového mám jenom ve svých snech. Snad se k tomu někdy dostanu, ale vypadá to že v mnohem pokročilejším věku než si to dokázal ty. Důchod bude optimální, člověk nemusí spěchat aby nepřešvih dovolenou. :-)
.. trosku sukromnejsia otazka, ale celkom by ma zaujimalo, ake boli financne naklady na taku mesacnu cestu ? .. kedze si bezne prespaval vo volnej prirode , cim si usetril kopec penazi za kempy .. co si jedol, kde si jedol a take vseobecne info :) .. ale ak by si nechcel odpoved, uplne to akceptujem :) dik
NÁKLADY ?
Co se nákladů týče moc se nepochlapím.(radši bych to ani nezveřejňoval.)
Suma sumárum mne ve finále docela šokovala.
Co jsem kupoval ?
Jídlo z obchodů :pečivo,jogurty, marmelády, paštiky,síry,banány,oříšky-směs, čokolády, oplatky,muffiny.Voda nejlevnější,později z místních zdroju zdarma.(cca430E -11000kč.)
Suvenýry: trička,samolepky,patníky,bernardýn. (cca100E- 2500kč)
Ostatní věci: opalovací krém,baterie,ponožky, pasta na zuby,rukavice,igelit.sáčky atd (cca 90E -2200kč)
Kemp 10x z 28 nocí.Rozmezí 7-18E
(cca140E -3500kč)
Vstupné k ledovci (cca 8E ) – (200kč)
Autobus jízdenka: Janov-Brno (koupena bez delší rezervace) 2500kč
Suma sumárum i s autobusem cca.22 000kč
Jak lze vidět jsou do celkových nákladů započítány i věci zbytečné.
Vzít si sebou vše potřebné už z domu,kupovat jen to nejnutnější a nevyužívat kempů jsou náklady daleko menší.Snad příště.
.. dakujem za odpoved, myslim, ze je to zaujimava informacia aj pre ostatnych .. podla mna ta suma je v poriadku, na cely mesiac .. ale ako pises, su veci, ktore sa daju kupit doma a nemusis to riesit po ceste, pripadne zredukovat kempy .. a tiez gratulujem k sportovemu vykonu :) .. musel to byt zazitok ako hrom .. na cely zivot :)
.. ja by som tie kopce nedal, to by som si bicykel pekne tlacil :))
Mě to přijde ideální, v průměru každou třetí noc v kempu.
Osprchovat se v teplé vodě, vyprat věci, příp. dobýt baterky.
Můžeš popsat zkušenost s přepravou kola autobusem?
Plánuji využít studentagency, podle fotky předpokládám, že jsi jel právě s nimi.
Volal jsem tam 4dny před odjezdem autobusu.
Okamžitá rezervace i online převod částky.
V nařízení mají rozmontované kolo v krabici.
Rezervoval jsem to s tím,že se s řidičem snad nějak domluvím.Nenamítal vůbec nic.Jen jsem odělal kola,aby to tam vešlo.Byl tam příplatek na místě cca500kč.Naštěstí jsem nastupoval do prázdného autobusu.Odjížděli jsme cca3lidi.
z Brna jezdí jihoalpský expres autodoprava Jenda, vystoupit se dá kdekoliv na trase Brno Livorno, po dohodě, cena obousměrné jízdenky je 2600,- a kolo počítají 300,- jedna cesta. Bohužel letos expres nejezdil, ale prý v roce 2012 zase jezdit bude.
Nadherne fotky, zvlast ty bourky(*).
Stalo by zato tam pripsat neco o incidentu s rozpadlym fotakem, treba k te predchozi fotce. Co se stalo?
A jeste jen jeden dotaz: co technika? Kolik defektu a jinych nutnych oprav?
(*) snad jen uplna drobnost - u sloupu a stromu je dobre fotit se tak, at na fotce nevyrustaji cloveku primo z hlavy :-)
Ty fotky jsou fakt parádní! Já příští rok chystám něco podobného, v podstatě stejnou trasu, jen po rovinkách pod horama :). A z Janova dál přes Řím, San Marino, Slovinsko atd do ČR. Alpy chci vynechat, až takový borec nejsem :)...