Nejspíš 17.11. v noci v Brně
A kde bylo před krádeží uschováno, nebo bylo k něčemu připoutáno zámkem?
Kolo bylo v zamčené sklepní kóji a všechny kóje jsou ještě za zamčenými dveřmi => tedy rozlomená FABka, dále vypáčená petlice a kolo v p.r.d.e.l.i. Bohužel jsem ho tentokrát neměl připoutané ke zdi:-(
Kóje a fabka je mlo. Bráchovi takhle čórli kolo doslova nadvakrát. Až teprve když jsem z toho udělal doslova pevnost až ke stropu a s překrytým motýlkovým zámkem, tak dali pokoj.
Už přemýšlím nad tím, že celou kóji obezdím. Sice se trochu zmenší prostor, ale třeba to nájezdům takových kre... odolá.
Otec to kdysi (cca 1977) vyřešil mřížema z armovací oceli.
Celý si to svařil na díly pronesitelný dveřma a nakonec to z toho měl melouch pro několik dalších sousedů.
Takovej malej alcatraz... prostorově lepší než cihly a i pevnější....
Cena oceli se bohužel od té doby značně změnila.
Chce to najit nejakou vhodnou cernou skladku, nebo kontejner na zelezo nekde na vesnici. Treba takove stare postele, nebo vratka...
Malá technická poznámka:
... ukradli MĚ (4.pád - koho, čeho)... by se dalo vykládat, že ukradli nejen kolo, ale i dotyčného majitele...
8-)))
P.S. Mně to prostě nedalo. ;-)
... jen mimochodem - koho, čeho rovná se 2.pád, 4. pád rovná se koho, co...."ukradli mně (komu, čemu - 3. pád) kolo....
Tak si oba připravte žákajdy :o)))
Aha, takže to opravím: Ukradli MÉ kolo.
Stačí "ukradli mi..."
Dobrá tedy, ukradli mi mé kolo.
Je to tak správně? Myslím tedy po stránce češtinové, ne že mě ho šlohli:-)
Pokud jich bylo víc, pak snad ano. Ale při dnešním stavu vývoje jazyků... Dřív tady jeden tyhle problémy vysvětloval, ale kde je mu konec.
Asi si zřídil někde jinde svůj vlastní jazykový koutek
Někdo bude mít pěkné kolo pod stromečkem.
V Rumburku vykradli prodejnu kol a šli pro konkrétní model:
http://vybezek.eu/aktuality/svodka/1828-zlodeji...
Pěkný ježíšek, zase je pár lidí spokojených