reklama

Demontáž klik

Mám 10let starého Superiora a chci vyndat kliky,povolil jsem šroub na levé klice(povoloval jsem do leva) ten šel v pohodě,ale klika nejde sundat.Tak jdu na pravou kliku a ejhle ten šroub mi nejde povolit,tak jsem to zkusil do prava a to mi taky nejde povolit.Asi to dělám špatně! Porad te jak na ně?

[ Zpět ]
Datum: 18.11.2011
Autor: boban
  • Re: Demontáž klik

Šrouby se povolují doleva. Výjimkou jsou šrouby s levým závitem, ty však není důvod na kliky dávat, pročež tam nebývají. Krom toho takový šroub bývá označen (zpravidla písmenem L), takže by sis toho jistě všimnul. Prostě povoluj doleva.

Jestli klika nejde sundat, zkus mezi ni a osu kápnout nejlépe něco na povolení závitů, ale může pomoci i WD-40 a nechat přes noc navzlínat (ale obávám se, že styčná plocha oceli a duralu bude dost těsná, takže to stejně nepomůže). Hlavně opatrně, mě se kdysi podařilo vytrhnout závit z kliky, on ten ocelový stahovák vydrží mnohem víc než hliníková klika.

[ Zpět ]
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Často pomůže nahřát kliky horkovzdušnou pistolí nebo fénem.

[ Zpět ]
      Autor: Radix
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Nebo šetrně poklepat.

[ Zpět ]
        Datum: 19.11.2011
        Autor: abernathy

To skoro nikdy nepomůže. Nějaký šetrně je k ničemu;-)

[ Zpět ]

Hlavně musíš používat stahovák na kliky ;o))

[ Zpět ]
    Autor: Holfi
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ha, to mne nenapadlo, že by moh někdo stahovat kliky bez stahováku na kliky;-)

[ Zpět ]
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku na vyjížďky, Praha a okolí.

25.10.2024
Ahoj, Hledám slečnu, co se nebojí šlápnout do pedálů, má smysl pro humor a ráda se projede se mnou po Praze i…

Hledám: Cyklovyjížďky na e-kole

19.09.2024
Hledám prima parťáka - cyklistu s e-kolem ve věku cca 60 let na společné pohodové výlety do okolí Prahy i dále. Já…

Hledám: Nejen z mého kraje - parťačku nejen na kolo :-)

01.09.2024
Ahoj,rád bych vyrazil na projížďku s parťačkou. Sdílení zážitků je přece jen prima :-). Jezdím na kole bez motoru…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

270 cyklistů (8 přihlášených)

Cesta do Prahy (podruhé) a tentokrát úspěšně

Pročítám si své staré blogy a zjišťuji, že jsem Vám něco dlužen. Na začátku roku 2021 jsem napsal blog s…
Stanley58 | 13.11.2024

RUNDREISEN 2024: Dunajec - Wisla - Saalach - Soča - Kwisa ... + Hel

Protože se přece jen trochu cítím součástí zdejšího společenství, rozhodla jsem se opět přispět, i když jsem…
Quatsch | 04.11.2024

Bikepacking přes Slovensko pokračuje: Z Čachtic do Gaderské doliny

Poté, co jsme se dvěma dětmi úspěšně projeli Malé Karpaty a zjistili, že náš syn Oskar je schopen ujet až 50…
Kristina | 03.10.2024