Termín: 24.05.2012
Místo: Police nad Metují
Vážení přítelé, nákoláci,
čas pokročil, dny se kvapem krátí, tak aby bylo na co se těšit až zase přijdou hezké jarní dny, tak s rondou vyhlašujeme Jarní sraz Nákoláků v roce 2012, kam Vás všechny zveme
a hned k tomu dáváme základní informace.
…
budu se snažit se dostavit, ale chtělo by to něco najezdit předem, co? No, pokusím se...
Něco asi určitě jo, ale i fitko dost pomůže a do května bude čas to vylepšit.
co myslíš fitkem?
Tohle?
http://cykl.cz/item/test-kola-4ever-2000-fitness
na tom tedy jezdit nebudu.
tohle?
http://www.blizzard.cz/fitness-brusle/
na to nebude do května moc počasí. Přes zimu mi to na kolčkáče vyjde většinou tak jednou, někdy dvakrát, podle počasí.
Hlavně nezkoušej trénovat během po schodech;o)
po schodech jezdím na kole málokdy. nejsou v okolí...
Na bruslích naopak skoro vždycky, protože z 80% se stavím na Letný a když už tam ten Stalinův podstavec se schodama je, tak by byl hřích si je aspoň párkrát nesjet.
Ale slibuju, že u toho nebudu namydlenej! :-)
Tak to bude krásný první zápis do toho nového nástěnného kalendáře, který jsem právě včera koupila;o)
A bude zase prosíííííím závin?!?
MAKOVEJ!!!
Já ho doma zkoušela, ale evidentně mi do něj chyběla ta tajná ingredience :o)))
Tss,povidlovej byl nejlepší,bude-li Evčas a spol. opět pod stanem,postavím svůj opět hned vedle.
Výborně, ty máš pidlovej, já machtovej - aspoň se nemusím strachovat, že mi ho sníš :o)))
Vidím sluníčka pod svým příspěvkem, říkám si "Chudáčci, stýská se jim po nás, chtějí nás vidět" a vono houby, vo žrádlo jim jde!
Ale jo stýská se jim a chtěji tě vidět, buchta sama nepřijede :-)
trasy už jsou dokonce celoročně označený = SUDETY! stačí jen rozdělit a přidat něco přes Maršovský údolí
##(-:
http://mapy.cz/#x=16.199688&y=50.530032&...
To mi připomělo Černý barony :-)
Troník: „Takže sme asi vopravdu nejlepší…“
Hamáček: „Myslíte? … Přesun pozítří a po vlastní ose.“
Troník: „Jéžišmarjá. Těch třicet kiláků nikdo z těch šmejdů neujde, soudruhu veliteli.“
Hamáček se slastně usměje: „A s plnou polní!“
já jen, že si strašil lehokolovou sekci, tak sem zjišťoval, jestli bude něco horšího - pro srovnání...aha, teď sem přečet, že "špičák" nebude...
Nestraším, jen je to krapet problém, jsou tam i jiné úseky, nejen na špičák, který by mohly lehokola poškádlit, mám zhruba představu co je na lehu možné vyjet a vím, že leho se blbě tlačí, ale nějak to vymyslíme a dáme dokupy.
už se těším (-:
(ty kopce na tlačení nejsou zase tak dlouhý)
To je fakt. V sobotu jsme tam jen tak bloudili a o kloudnej kopeček nezavadili...
Hele, říkali jsme, že je nebudeme předem strašit :-)
Toho zubatýho si nikdo moc nevšímejte, to se jen tak divně vypadá :-) ale ve skutečnosti tam jsou hezké a zajímavé cesty
podle výšek to vypadá, že na Bor jste nejeli ((-:
ani na Lelkůw kopec http://www.mapy.cz/#x=16.292809&y=50.461726...
Na kopci jsme už byli a určitě i budem :-)
Doufám, že to je ta rovinatější etapa :-)
Mam v te oblasti takovy tip z Loudani: http://www.mapy.cz/s/2yPb
Jen je to trosku z ruky... Po zelene z vychodu pres Spicak a pak po modre dolu...
Tak jo, já se hlásím. Pokud to bude v mých silách, tak jedu :-)
Jedeme! Ane + já! A prosíme jednu dvoulůžkovou chajdu s vlastní sociálkou! Hlavně dobře zvukově izolovanou! Děkujeme :-)
:-)))) Jedině snad, že byste si přivezli vlastní polystyrén a izolovali a izolovali :-)
a nechte si hrátky na doma, nebo vám do trasy vložíme Ruprechtický špičák :-)
Budu mít s tímhle termínem problém v práci. 8-(
Je čas, určitě něco vymyslíš, zkus je třeba nějak ukecat, upít, vyhrožovat ...
Proč se s tím termínem furt šoupe????
Vždycky byl sraz na začátku května!
Aha, netušili jsme, snad to není velkej problém.
Když byla většina na podzimním srazu, tak jsme dávali vědět, že to bude třetí nebo čtvrtý víkend v květnu a žádný ohlas nebyl.
Pokud by to měl být pro většinu hodně velký problém, tak možná by to šlo ještě šoupnout někam zpátky, ale nevím, jestli na první víkend.
To posunutí data ke konci května bylo spíš pro jistotu kvůli počasí, protože koncem dubna a ještě i začátkem května by to v té výšce a hlavně mezi skalama mohlo taky ještě vypadat takhle a jezdit tam okolo po silnicích to je nanic.
V tomto pripade se primlouvam za posunuti terminu na driv. Co treba pulka dubna? 8-)
Tak to by asi bylo najistotu, na hřebíky :-)
Nestraš děti Mikulášem v létě!
Normnálně ne, ale když by byla delší zima, tak se to snadno stát může.
Užasne,že pri jizdy na kole budu koukat na zbytek snih. Moc krasne!
Koukám, že s termínem srazu bude pro některé krapet problém. Opravdu jsme netušili, že bylo domluveno dělat jarní srazy kolem 8. května, jen to, že se dělají od pátku do neděle, a letos byl od 13. do 15.
Zvažovali jsme termín srazu, ale brali jsme v úvahu především to, že budeme jezdit po cestách hodně stíněných v lesích a skalami v rozmezí 500 až 700 m a skály drží hodně dlouho zimu a promrzlé cesty a koncem května budou již na jistotu dobře a bezpečně sjízdné a nebude tam už tak chladno.
V takovémhle počtu bude vždycky někdo komu nebude termín vyhovovat, takže nevím jak to jinak udělat, pokud by zajednaný termín byl pro mnoho lidí hodně velký problém, tak by to asi ještě šlo posunout o 3 týdny zpět, ale zase tím výrazně vzrůstá riziko horšího počasí, možnost námraz a většího chladu.
Pokud to opravdu nebude velký problém tak bysme to nechali jak to je.
A teď babo raď @:-\
Dyť to píšu o kousek výš. 8-))
Já vím, to bylo jen na vysvětlení proč až konec května, být to jinde, tak to bylo začátkem května.
to se nesmíš ozvat první, když píše "babo raď"!
PS: neuděláme si tedy v tom termínu jinou vyjížďku spolu? Třeba se najdou ještě další. Já nevím jestli s emi bude chtít jet takovou dálku v podstatě na otočku na sobotní vyjížďku a krom toho kluci píšou, že tam stejně nemůžu, když mám lehokolo. CO říkáš?
Nezlob, proč bys nemoh? Píšem jenom, že to pro leho bude náročnější, protože tam rovin moc není a že najdeme trasy aby mohli jet všichni a nemyslím, že tobě by tamní terén měl dělat výrazně větší problém, pro tebe by to mohlo být asi jako v průměru pro ostatní.
Na začátku května bych se taky přidal k nějaké dvou až třídenní vyjíždce,pokud bude pro mne dopravně snadno dostupná.
Klíííííííííd - 8.5.2012 je úterý, takže opět by se tady vyskytl problém vzít si volno v pondělí 7.5.
Z mého pohledu to vyjde absolutně na stejno - mám si vzít dovolenou v pondělí nebo v pátek...
Já už dneska na 99,99% vím, že 7.5. mám volno.
8-)
A já na 100% vím, že nemáš, páč Andulína ti šoupne vnoučátko a budeš dělat babičku na plný ouvazek až se z tebe bude kouřit... :o)))
já teda taky přijedu. Zřejmě po ose z Hradce, tam je celkem rozumný spojení. Co sem zatím četl tak trasy budou pro mě obzvlášť vhodné :-)
Když jsem viděl co zvládáš a jak umíš, tak myslím, že to budou trasy pro tebe jak dělaný :-)
A když bude nejhůř, tak na rozdíl od ostatních a hlavně lehokol to snadno složíš a pod paží odneseš :-)
Rád bych vás zase viděl, ale v současný době absolutně netuším co bude za půl roku. No a vzdálenostně je to jak ta Pálava, což je sakra dost. Hmmm...
Rezervuj si termín a když ti to vyjde přijeď, zase tak daleko to není.
Jo, ale je to přes Prahu = daleko lepší spojení. Což znamená, že tě taky někdo může vzít :-) Už i já mám nosiče na střechu...
Což to je fakt. Byl by někdo ochotný mě vzít cestou? Jsem ze Strakonic (takže nejspíš lidi z Prahy). Ale stejně by to bylo zatím jen předběžně. Napevno bych to viděl tak v dubnu, květnu.
Ti to říkám :-) Vždycky se někdo najde :) Přemýšlej nad tim :)
Zustava termin+misto nebo zmeny jine termin+misto? Nevim na diskusi kde psali presne info o jarni sraz :-(
Nic se nemění, podané informace platí. Požadavky na ubytování registrujem.
Doufám, že jeden den bude alespoň trochu pohodovější trasa i pro cyklistky :-)
Pokud to bude možné přidala bych se pravděpodobně někde buď v sobotu nebo v neděli.
Samé pohodové cesty. Však to tam máš určitě najetý. :-)
No právě že se těch "pohodových" cest trochu obávám :-)
Netřeba se bát Mikuláše v květnu :-)
V pátek i v sobotu by to mělo být zvládnutelný pro všechny a procházka je taky zdravá :-))
vždyť si strašil, že lehokola budou mít problém atd.?
Neznám a nedovedu si představit pohodovou cestu, kterou na lehokole nedáš...
Ono i nepohodovou je to spíš o jezdci než o typu kola, ale nešť...
Tak se mi zdá, že říkáš co ti slina na jazyk přinese. Jednou to a podruhý opak a Bůh ví, jak to vlastně bude;-)
Pořád to samé, zvládne to každý, problém může mít lehokolo v některých úsekách, teda ani tak lehokolo jako spíš jak píšeš jezdec, proto říkám, že procházka je zdravá a příjemná. Jsou tam asi dva nebo tři náročnější úseky a tak se snažíme vymyslet nějakou objízdnou trasu pro ty, kterým by to dělalo velký problém, ale ne všude to půjde.
A jak to bude? Sami to ještě pořádně nevíme, tak snad opravdu jen ten Bůh :-) Nechme se všichni překvapit.
Já se držím zuby nehty toho, že trasy budou "zvládnutelné na treku s pláštěm 37". Platí tohle ujištění?
Platí, odzkoušeno. Na treku projíždíme i budoucí trasy pro horáce :-)
přezul sem skládačku na 20x1,85 závodní bmx pláště. Chtěl sem to jako zimní gumy, ale asi je tam teda nechám i na sraz. Už se moc těším.
Tak to přijeď už na čtvrteční, horácovou. Páteční a sobotní by tě mohla dost nudit :-))
tak prijedu uz ve stredu vecer. po pul sedme bych mel byt v kempu, dneska sem studoval dopravu.
Už?!? Já zatím jen vím, že jedu na severovýchod :o)))
Třeba pro mě je mrknutí se do jízdního řádu první co udělám, když se dozvím o nějaké akci. Jakmile je tam blbé spojení, nepokračuji v úvahách jestli se mám zúčastnit nebo ne.
Takže v létě se kamsi chystám, jestli tam opravdu pojedu, to se ještě ukáže, ale pokud tam pojedu, tak se budu vracet vlakem s odjezdem v 8.55. :))
Jo, ze vzdálených msít tomu rozumím.
Když vím, že pojedu vlakem, tak se také zajímám o něco dřívěji, ale když mám jet autem, tak většinou až po cestě zjišťuji, kam to vlastně konkrétně jedu :o)))
Nejaka turisticka znacka tam snad povede, ze? 8-D
Právě :o)))
Ale docela to tentokrát bude zábava, protože mi Ježuch nadělil navigaci do auta, tak bude souboj kdo z koho :o)))
Jsem docela zvědavá, jak rychle bude navigace reagovat na moje volby trasy :o)))
Na příští křižovatce po 500 metrech odbočte doprava.
Po 100 metrech odbočte doprava.
Odbočte doprava, HNED!
Jedete špatně.
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Jeďte 500 metrů rovně a pak odbočte doleva.
Po 100 metrech odbočte doleva.
Odbočte doleva, HNED!
Jedete špatně.
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Na nejbližší křižovatce se otočte a jeďte 500 metrů zpět.
Po 100 metrech se otočte.
Prosím otočte se HNED!
Jedete špatně.
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Jeďte 2 kilometry rovně a pak odbočte doleva na dálnici.
Jeďte 200 metrů rovně a pak odbočte doleva na dálnici, držte se vpravo.
Odbočte doleva na dálnici!
Jedete špatně.
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Přepočítávám trasu...
Kurva, se na to můžu vysrat. Končím, jeď si třebas i do prdele, vypínám se...
A není to spíše tak, že doufáš, že tví spolucestující vědí kam jedete?
Tak na to jsem se spolehla jen jednou - když jsem vezla Jířu a Jirrika pod Čerchov.
Já věděla, že musím z Prahy na západ a jen jsme najeli na Plzeňskou, začala jsem sondovat, kdo ví, kam to vlastně jedeme.
Netušil to nikdo z nás, jen jsme věděli, že musíme vzít kurz na Domažlice :o)))
No a v okolních lesích si nás pak odchytla Burajda :o)))
Ale na tu zelenou, na tu všichni tři hrozně rádi vzomínáme, to byla móooc krásná cesta do hloubi lesa :o)))
Ono to vždycky nějak dopadne :o)))
Tak tohle mi připomnělo naše bloudění, tuším, že to byla ta samá zelená. A Když jsme jely s Lenkou na podzimní sraz na Rozkoš, tak teprve po naložení kol Lenka zjistila, že nejedeme na Seč, ale na Rozkoš, přehrada jako přehrada :-) myslím, že v některých případech ani navigace nic nevyřeší.
Jo, tak Lenka by pro mě byl spolujezdec jako dělaný. Jen je otázka, co všechno bychom objely, než bychom na sraz dorazily :o)))
teď jsem se urazil!
Co si pamatuju, tak jsme bloudili snad vždycky, když jsme spolu jeli a to i na Mácháči, když jsme jeli pro rohlíky a teď ti najednou nejsem na bloudění dost dobrej a chceš mě vyměnit za Lenku? :-O
To si budu pamatovat!!!! :-(
Tak a jsem uraženej!
když jsme byli s lelkem v Orličkách, tak všechno bylo v pohodě sjízdné :-), tedy i zde to bude OK
mě to nepovídej, ale i když si vymýšlím cestičky tady u nás bez výrazných kopců a sešupů, tak projedu tam, kde spousta lidí ne, takže vím, že když to má být pro všechny musí to prostě být jinak...
A mě osobně je to jedno, já bohužel nepřijedu, když se posunul termín. Já se jen bavil nad těma odpověďma co jsou jednou tak a podruhý tak, aby se nikdo nelekl:-)
A on dorazí i Mikuláš? Paráda.
Tak to já zase doufám, že ne, myslím, že jen málokdo by z něj měl tu správnou radost :-)
Začal jsem v rámci předběžné průpravy cvičit dřepy na vytrvalost, kliky na průpravu tlačení a jezdit na kolečku, aby mě nepadali nohy ze šlapátek... Podle výsledku pojedu :-)
Nezapomen na to, ze budeme v horach a zopakuj si radsi i jine prvky jizdy na lehaci:
Na čtvrteční ano, trochu natrénovat bude potřeba, zadarmo to nebude :-)
to na té třetí fotce se jede kterým směrem? Budu muset ještě pilovat techniku
My to jeli dolů a jak je našim zvykem, tak na treku, abysme zjistili jestli to je sjízdné pro horáka :-)
Pokud dostatečně natrénuješ i trial, tak by se to mohlo povést vyskákat nahoru, ale u toho bych vážně chtěl být.
skákat už sem zkusil a jde to. Ale snažím se šetřit rám a hlavně představec. Na té fotce to vypadá jako skoro rovina, tak se tak blbě ptám :-D
To ale opravdu jenom vypadá :-) na 400 m to spadne o 70 m
Klesání 17,5%... To už by to mohlo jet i bez šlapání, že? :)
No právě že místama to už ani moc nejelo a občas se muselo šlápnout, po svých :-)
Když vidím fotky, tak by bylo vhodné nacvičit i slaňování s kolem :o)))
Klíííd, to se týká pouze čtvrtku, pátek a sobota bude sjízdné bez slaňování a žebříků na treku.
Klidně trénuj, to se nikdy neztratí a někdy se to i hodí :-) ale zase to není potřeba přehánět, důležité je přijet, vidět a zúčastnit se :-)
kempy pro rodiny s dětmi
Hlásím, že pokud to nezhatí děti, dorazíme již od čtvrtka, odjezd v neděli. Mohu poprosit o jednu třílůžkovou chatku, je-li ještě volná, může být klidně i bez samostatných sociálů. Dík
Za samostatné sociály moc neručím, asociálů bude dost... :-)
V minulém týdnu jsme kroužili po trasách a koukali, že kemp furt ještě stojí, takže v nejbližší době to bude Lelek dávat definitivně na papír. malinko ho popoženu :-)
Termnín srazu se nám blíží, prosím všechny kdo by chtěl přijet aby si překontroloval jestli je tady přihlášený a jestli ne, tak rychle napravit :-)
Čím víc lidí přijede, tím líp. Při objednání jsem slíbil hodně lidí, tak se snažte ať moc nelžu :-)
Místa v chatkách a v okolích lesích je víc než dost, ale přece jenom abych neblokoval zbytečně moc postelí.
Trasy se nám už rýsují, pátek i sobota budou vážně v pohodě zvládnutelné i na trekách.
A ještě něco důležitého :
Potřebovali bysme vědět, kdo se bude chtít zúčastnit už čtvrteční jízdy pro mladé a neklidné na horákách.
K tomu předpokládám, že možná někteří budou chtít přijet už ve středu odpoledne, tak dejete vědět s kým máme počítat aby bylo vše připravené.
Přihláška, objednávky a zvláštní požadavky pošlete obálkou.
S tím čtvrtek (tj. příjezd ve středu) to u sebe otevřu, musím si přehodit/upravit rodičovskou "směnu". Jsem s tím vůbec nepočítal (že UŽ ve středu)...
Předběžně předpokládáme, že start čtvrteční bude někde mezi 9. a 10. hodinou, není nutné přijíždět už ve středu, to je jen nabídka a možnost
na čem jet ve čt se rozhodnu po odtajnění trasy (-:
Čtvrtek bude čistě pro horáka, nedovedu si to představit jet to na něčem jiným.
Protože nevíš co dokážeme na lehu jezdit ;o))
No nevim, kdyz jsme byli v Orlickach, mel Lelek prilezitost videt murphyho na lehaci v akci, tak bych rekla, ze predstavu ma. Z kopce sjel murphy vsechno, ale do kopce mel obcas trochu problemy a chvilemi vypadal jako pred infarktem. :-)
Protože Murphy je ještě mladý a nezkušený ;o))
já teda hodlám přijet až ve čtvrtek odpoledne nebo večer, ale rozhodně si teda budu brát "horský Velogauč" když tam budou tak náročné trasy ;o))
Tím rozhodně nic nezkazíš, v topm případě tobě a dalším divochům připravíme terénní vložky vedle trasy pro ostatnín :-)
Prosím, prosím a uděláš mi zase cukrárnu?!? :o)))
Já myslím, že představu mám, něco už jsem měl možnost vidět. Co se týká sjezdu tam by problém nebyl, ale některé výjezdy si myslím by asi byly slabší a nad možnosti, ale možná se mílím a leho zvládne mnohem víc než si myslím. Nechci nikoho odradit, rád tam uvidím každýho kdo bude mít chuť a hrozně rád se nechám překvapit.
Samozřejmě si dělám srandu, znám omezení lehokola a vím že Murphy zvládne víc než já. Na druhou stranu, od té doby co jsem se díky lehokolu vrátil k cyklistice, se řídím heslem, neexistuje kopec, který bych nevytlačil ;o))
V tom případě tam budeš naprosto správně a své heslo můžeš do puntíku naplnit, určitě tam není žádný kopec co by nešel vytlačit :-))
Vedel bych o jednom. Kus za zaplickou smer Masarycka. Dolu to slo jen priskoky, nahoru si to neumim predstavit jinak nez nest. Velke sutry, cast z nich volna, ...
Presne kousek, o kterem si myslim, ze bych ho nedal na fullu i kdyz na HC sel jet.
A co kdybychom to příště uspořádali ve Slovenském ráji ?
Jo, tyhle zebriky jsem lezl v protismeru a s tezkou krosnou. Kolo by bylo jen o trosku tezsi. Jsem pro.
Konec koncu minuly tyden mel Velky Lopenk po zelene prevyseni 300 m/km. Slusny Bike Index. Tedy - kdybychom to jen netlacili. 8-(
Da se na ctvrtek objednat snih? Vzhledem k tomu, ze mi cca pred hodinou ukazovalo auto na Barrandove 2 stupne C, tak by to nemuselo byt tak nerealne, ze? 8-)
Pokud bys přijel hned a jel příkopama, tak ti sníh můžu slíbit i v těch 500 - 700 m.n.m.
No, jestli tam vydrzi i na sraz, tak abych jezdil kanalama... 8-)
Tak dneska jsme byli v nižší části Orlických a v jednom místě jsme ještě sníh brodili :-)
Prosím tě, tak mu ho schovej, ať je od něj aspoň na chvíli pokoj :o)))
Ty čutňáku jeden zatracenej...
Votevři si mrazák a strč tam ten svůj nevymáchanej zobák!!!
Sníh... vidíš ty taky něco jinýho než sníh?!?
Ani mi to neříkej, já vím, že sníh...
Ale voni taky kvetou kytičky!!!
:o)))
Dneska bylo místy stále ještě dost sněhu.
Jestli někdy budeš vandrovat přes Orlické a budeš chtít přespat, tak je tam pro tebe vyhrazená krásná louka s příhodným názvem :-))
Která?!? Ta na první fotce, kde má nastláno? :)
Na tý první, nastlaný, by se mu dobře nespalo. I když to tak na fotce nevypadá, i ta cesta vedoucí šikmo má sklon 15% :-)
A není škoda to kolo tlačit z kopce?
Byl měkej a ještě neměl dost odvahy to pustit snehem po hlavě dolů :-)
Ještě jsem se nehlásila, stále nevím, jestli neodjedu víc na jich, ale pokud je dostatek místa, tak se zavčas hlásím 2 osoby a chatka, příjezd ve čtvrtek - odjezd v neděli.
To chce pamatováka :-) hlásila už 14.11. v 10.05 hodin, já už si houby pamatuju, tak si všechno píšu, jen občas si hned nemůžu vzpomenout kam :-)
Místa je dost, tak klidně vezmi i další co potkáš.
Ti co už nějak oznámili požadavky na ubytování, tak není potřeba je opakovat, opravdu mám všechno poznačené.
Jde o to, že kdo ten kdo je přihlášený a měl by nějaké zvláštní požadavky na ubytotování (komfort, počty postelí, jiný počet nocí než pátek a sobotu apod.) takj je potřeba dát co nejdřív vědět - obálkou.
Prosil bych jednu postel od pátku do neděle.
Díky.
Obálkou to neumím!
Naše požadavky - prosím - tedy jsou: ta zvuková izolace chajdy, na každý večer dvě lahve bohemky + tropické ovoce na stříbrné míse zdobené sloními hlavičkami :-)
No, jestli s náma pojedeš celej okruh, tak budeš rád, že se z chatky kdyžtak na někoho dovoláš, na bohemku se před usnutím ani nestihneš podívat a místo mísy se sloníma hlavičkama ti větší radost udělá nočník se slůnětem...
Jo a obálky si musíš odblokovat, potom je taky budeš "umět" :-)
Už za měsíc :))
Chtěl bych se pozeptat, zda budou ke stažení trasy pro GPS.
Trasy budou, ještě ale nejsou úplně definitivní.
Právě si s nimi hraju a snažím se je nějak dostat do podoby ke stažení pro GPS a zjišťuju, že buď mi to nejde, nebo to neumím, protože část tras vede po neroutovatelných cestách a pěšinách, takže asi trasy nakreslím v Bikemap a nechám na každým jak si s tím poradí. Pokud bude nějaký lepší nápad tak sem s tím.
přemýšlím o zakoupení mapy, kdybych se ve čtvrtek musel trhnout. Akorát nevím jakou :-) Co doporučíš? výběr zde: http://www.shocart.cz/e-shop/select.php?edice...
Nejlepši je asi cyklo-mapa od Shocart č. 115 Broumovsko Adršpašsko-teplické skály 1 : 60000
je to tahle mapa :
http://www.cykloserver.cz/knihovna/?t=150000085
...miláčku, s naší letošní zvládnutou kilometráží jsme ztraceni i s GPS, mapou, lyšejníky, mraveništi...:)
ja vam verim,jestli vam to jezdeni pujde jako cukrovani,budete v cili prvni!!!
Jen se nebojte, že se ztratíte - poradím zaručený recept, jak se zase najít: najdete si úzký potůček, pojedete po jeho proudu, ten se vleje do většího potoka - zase podle něj, vleje se do říčky, pojedete stále po proudu, ta se vleje do větší řeky, stále po proudu, no a ta se nakonec vleje do Vltavy, dojedete do Prahy, tam sednete na autobus a hurá zase zpátky na sraz :-)
Malá oprava, když tak do Labe, v horším případě do Odry :-)
Takže, když nejhůř, tak se z jarního srazu v Orlických horách plnule přesuneme na letní sraz u móře:) Jediná slabší stránka je, že to bude asi bez kópačky:)
A já jsem si naivně myslel, že po uplynulém weekendu jsou mé navigátorské schopnosti na poměrně slušné úrovni :)))
Chceš říct, že budete se mnou na konci pelotonu nebo v sekci matky s dětmi?!? :o)))
Ty chceš být dobrovolně na konci pelotonu ? Aby sis pak nestěžovala na šlinci přes záda od biče...
Co mi zbejvá, když já rychleji jet neumím :o)))
Jak to tak čtu (a po fotodokumentaci z víkendu;o) Tě klidně přiberem do sekce matek s dětmi...
Vzhledem k tomu, že tam bude štrúdl, tak to beru :o)))
No, to je dobrá otázka, ten štrůdl. Když už pojedeme tak daleko, tak to hodláme spojit s návštěvou tamní příbuzenské větve. Takže pokud tetičce (teda ona je to snad sestřenice mé mamky nebo co, musím ještě nastudovat rodokmen) peče na chaloupce trouba, tak ten mák vezmu a štrůdl bude. No, a pokud trouba nepeče... No tak mám měsíc na vymyšlení alternativy (týden starý štrůdl by tě asi neuspokojil, co?)
ale pozor nacvičuje s dětmi nedovolené cviky a všechny sladkosti jim sní :-) a na konci pelotonu se drží proto, že nepozorovaně odbíhá do volného prostoru v lese, aby si ulevila :-)
Jaké nedovolené cviky?!? Kubovi se to náááhodou líbilo.
Vždyť ten chudinka tříměsíční vůbec netuší, na co má nožičky a ručičky a co se s tím dá všechnod ělat za věci :o)))
A v tomhle věku je bezpečné jim sladkosti ještě sníst :o)))
Top Burísek byl Herodes a chtěl do něj narvat chemickou šlehačku :o)))
A náááhodou mlaďas od evci už mě zná :o)))
Sakra pojedou děti? To abych se držel dál.
Znovu připomínám termín, hlavně těm co se ještě nerozhodli a váhají, už to potřebujeme vědět pro zajištění ubytování, nějaká rezerva bude, ale nemůže být příliš velká.
Vemte kolo a přijeďte.
Tak definitivně tedy nejedu mrzí mě to ale můj největší klient má veletrh a chce mě tam celý víkend a to se nedá odmítnout. Na víc moje Ivetka je ve třetím měsíci, tak ta by to určitě nejela. Užijte si krásné orlické hory a uvidíme se asi až na podzim. Možná už s prckem :-)
Cožeto?!? Nekecej!!! No to je nááádhera.
Tak si to užijte, ale jestli je ve 3. měsící, tak bych ten podzimní sraz viděla ještě bez prcka :o)))
Proč ? Jaký vlastně dělají nejmenší dětský kola ?
Určitě jste dneska zaregistrovali, že finální podoba nakoláckého dresu je už na světě. Kdo chce mít svůj dres už na tomto srazu, je nutné do úterka 15. května 2012 vyplnit objednávkový formulář: http://www.nakole.cz/clanky/911-objednejte-si...
hm počasí zatím moc nevypadá, já nechci bláto :-/
Dovoluji si upozornit, že s Ane dorazíme ve čtvrtek až večer, za tmy - takže nám nebude vydit, když nám zatím povlíknete postele a zatopíte. Začínám studovat trasu. Police nad Metují - je to vůbec v Čechách? :-)
A chci upřesnění: dojedeme do Police - a jakým směrem z ní máme vyjet, abychom dorazili do kempu?
Vlevo do kopce.
Heky, Tebe praštím :-))) a Honzo - ta Tvoje rada zní rozumně, takže vlevo do kopce (chraň Tě ale Bůh, jestli tam žádnej kopec nalevo není!) :-)))
Je a pěknej.
Po příjezdu do města je kruhák a hned za ním už je směrová tabule vlevo Chatový areál Zdeřina, vyjede se na kopec a hned na vrchu je opět cedule vlevo.
Když po prvním kruháku netrefíš odbočku vlevo tak na druhým se otočíš a zkusíš to znovu a lépe a značená odbočka je vpravo :-)
Já n akonec pojedu z Náchoda po ose a podle mapy bych si to přespolici zbytečně objížděl. podle mapy by to mělo jít u mostu přes metuji vzít lesem. Tak uvidím.
Lesem to jde, už jsem to taky zkoušel a můžu ti prozradit, že obráceně to jde mnohem líp :-) Je to dost hrbolatá, kamenitá a prudká taková divná uvozová cesta. Hned od mostu ze silnice se to dost zvedá, tam asi budeš muset kousek pěšky, ale není to dlouhý úsek, pak už to je pěkná cesta.
Já pojedu z Červeného Kostelce a chtěl jsem to tam vzít taky po červené lesem, tak snad to nebude tak hrozné ;o))
Z Kostelce do Hronova po červený to neznám, ale jak koukám na mapu tak to asi nebude moc mírumilovný a po červené od Kozínku do Bezděkova to taky neznám, ale vím, že tam je dost protivný kopec, který dá dost zabrat i po silnici z Mýta do Bezděkova.
http://www.mapy.cz/#x=16.221947&y=50.502460...
Jinak silnicie č. 303 do Police vede údolím, je sice docela frekventovaná, ale dost široká bez kopců a jen s mírným trvalým stoupáním.
Ne ne, já myslel, že pojedu z Kostelce a do kempu tak jak psal Biliček, neobjíždět to přes Polici, ale v Petrovicích to vzít rovnou do kempu (teď koukám, že na mapy.cz je to po modré, já tam mám ve SmartMap črvenou).