Tak se přiblížilo výročí Velký říjnový revoluce. Nikdy bych neřek, že tahle událost po létech zahýbá i s mým životem - v pondělí 7. 11. budem s Ane spolu už rok. Letí to jak vítr. A za sebe můžu říct, že to je pořád ok. Jo, jsou tady i určitý mínusy: třeba chleba ke svačině - jak se krajíce na konci zmenšujou - mi Ane maže na tu menší plochu, i když jí říkám, že se maže na větší. Aspoň dřívávějc to tak mazala. A potom taky to, že moc často pere. Přijedu domu, Ane mě očuchá a musim do pračky. Marně jí říkám, že to prádýlko ke mně přilehne až tak druhý až třetí den, že si ty trička naplno užiju až takhle dýl. Je to marný! Někdy si myslím, že by mě nejradši vyprala celýho… :-)
Jinak ale musím přiznat, že to je - z globálního hlediska :-) - víc než dobrý!
Jo, a abyste se pak nedivili: volit budu už jenom bolševiky! Snad chápete proč… (teda, pokud mě Ane do těch voleb z tohohle světa „dočista dočista“ nevypere :-) )
Ai :-)
Tak už je to potvrzeno. Ai se definitivně zbláznil. A takový to byl fajn chlap!
A co lampiónovej průvod? Bude?
Tak šup, šup! Připravit lampióny a po setmění vyrazit.
Vždyť je 6.11. Chodilo se vždy sedmýho...
Teda aspoň tady v Práglu :o)))
Jsem kapinku starší, ale mám za to, že v Plzni jsme chodili VEČER PŘED.
U nas taky a rvali jsme se o padackove svetlice,
Jo a všichni jsme vypadali jako hodně dobře živení pionýři. Museli jsme chodit v kroji, takže pod košilí jsme měli vždy několik svetrů.
Tak teď už vím, proč jsem mezi nimi vypadal jak chcípáček. Jako jediný ve třídě jsem nebyl v této organizaci.
To snad ani nešlo. Tam tě zapsali ani se neptali, ne?
Mě taky zapsali 1x do jisker, 2x do pionýra a 2x do SSM. Jenže pokaždý mě pak vylučovali pro neúčast na schůzkách. A asi měli za to, že mi tím činí příkoří. Já tím tehdy pochopitelně nic nesledoval, akorát mě to nějak nebavilo... Jo, akorát na vojně jsem musel být v SSM asi po celou dobu, tam se asi nevylučovalo, ale taky nic nekonalo, nevím :-)
Šlo. Já jsem v pionýru nebyl. Přišlo se na to až když jsem podával přihlášku na střední školu.
Pravdou ale je, že nikoho nikdy nenapadlo, že bych nebyl. Vystřídal jsem několik ZŠ a oni vždy předpokládali, že v PO SSM jsem už ze školy předchozí.
Mě trvalo víc než 15 let vztahu, než jsem ženu přesvědčil, že mi k večeři nebo na kolo nestačí jeden 5mm krajíček chleba překrojený na dvě půlky namazaný na jedné půlce :)
Pomohlo až prvorozeného naříkání, že po tak malé svačině má ve škole hlad.
:D
Vis, jak jsi stastny clovek? Zena Ti dela svacinu a Ty si jeste stezujes na jeji velikost :-)
Tu si dělám vždy sám :D
Jen se mi ji žena pokoušela normovat na 50 kilo živé váhy...
Jednou jsme kvůli rekostrukci přespávali u tchyně a její svačiny byly zdrojem hádek matka/dcera ve smyslu - ty ho zanedbáváš/ty ho kazíš
...:)
A delas dobre, ja sam je volim uz 40 let.
Moc si to nemaluj. Tys do toho praštil na děsně nekulatý, třiadevadesátý výročí. Já se kdysi ženil taky 7.11., ale na 70. výročí "revoluce". Tehdy jsem ale vyměk. Přemejšlel jsem, že bysme šli provokativně v munduru klást kytky k soše Vládi Iljiče. Ale nemám asi tu správně recesistickou náturu...
No a revoluce, nerevoluce - standartně do tří let jsme byli šťastně od sebe :-))
Ty jo, ty jsi to teda vzal fofrem :o)))
V čem, prosím Tě, vidíš ten fofr?
V těch třech letech...
Ono je to relativní, tři roky v nejhorší nápravné skupině se zostřeným dozorem se nezdají tak krátké.
Tam ale nikdo neleze dobrovolně...
Když tak někdy poslouchám ty "chudáčky", myslím si, že kriminál je proti tomu jejich manželství procházka růžovou zahradou (já ten názor nesdílím).
Tak, abych ty svačiny uvedlana na pravou míru. Ano, jeden krajíc mažu na tu menší plochu, druhý zase na tu větší - kupuji totiž kulatý chleba. Mezi ně vložím salám (vysočinu, poličan,táborák..), a nakrájenou papriku ( z vlastní zahrádky). Někdy udělám Aimu rybí pomazánku.
No, a teď řekněte. Kdo z Vás to má??? :-))))
A teď hurá na kolo. Vezmu Aie pěkně někam do térenu. Sice jsem mu slíbila, že tam budou jen polňačky a lesní cesty. Když už tam ale budem, nebude návratu. Protože, jak to zpívali Aiho oblíbenci - "zpátky ni krok".
tak krajíce z kulatýho chleba odkrajuj od prostředka
chleba na půl, jeden krajíc z levé půlky, druhý krajíc z druhé půlky :-))
a mazat můžeš oba dva krajíce na tu větší stranu - Ai bude určitě spokojenej
nebo aspoň spokojeněješí :-)
Svačiny nemívám, ale víla nám dělá snídaně. Já jsem poránu nemožnej a mám dlouhej start. Potom dopoledne nám vařím kafíčko, to je zase moje práce. :-)
Hele Ane když ten tvůj člověk je tak silně vnímavej, udělejte si z toho dialog. Krajíc namazanej na větší straně jako pochvalu a ocenění, opak opak. A do másla pod ten salámek mu můžeš špičkou nože namalovat něco tajného aby se těšil domů, třeba... srdíčko :-))
Jsem jen blbej programátor - co furt máte s tou menší a větší plochou krajíce?!? Obrázek by nebyl? :-)
No jako že je tak trochu kónickej, ne? Čím blíž k prdýlce bochuníku, tím je to znatelnější.
IMHO to řeší toustovej chleba nebo chleba z hranatý formy, ale nechci kecat jinejm do kuchyně... ;-)
Jo todle menší a větší... :-D
Takže se jedná o krajíc A, jehož větší strana je stejně velká jako menší strana krajíce B...
Já bych to řešil rozkrojením jednoho (celého) krajíce na dvě půlky. Anebo rohlíkem... ;-)
Nechci komukoliv radit v mezilidských vztazích, ale pokud čtu výčet těch salámů, něco mi tam chybí. Mám ten dojem, že Ai zde svého času pěl ódy na "největší vynález lidstva - gothajský salám".
Jo jo, to je pravda.
Ale jen na gothaj z nějakého konkrétního masařství.
To ti Ane asi nepoděkuje, až bude muset chodit pro gothaj kamsi do tramtárie :o)))
No jo, góthaj z Tismic - jedna z rozkoší mýho života... :-)
Vrátili jsme v půl pátý, nádherná podzimní jízda na horských kolech, bylo tak šedavě pošmourno... krásný :-)
Jo a ten spořivě namazanej ranní chleba si Ane vyžehlila - udělala fantastickou svíčkovou, vylez jsem teď ze sprchy a akorát ji dávala na stůl. Jojo, člověk holt vobčas musí pořádně bouchnout do stolu - a najednou to jde! :-)
Hele, nemohl by sis tenhle příspěvek smazat? Aby si chlapi nemysleli, že když bouchnou do stolu, musí být svíčková.
mas strach, ze budes muset varit svickovou? to bys nejdriv musela mazat chleba na tu mensi stranu :-)
Díky! Uklidnila´s mě. Raději nebudu mazat Burískovi žádnej chleba.
Já jsem dneska lehce babicovatěl.
Udělal jsem čilikornkarne bez cornu páč ve špajzce nebyl :), za to s dvěma druhama fazolí a místo mletýho masa jsem to hovězí jen nakrájel na nudličky když jsem si uvědomil, že bych pak musel čistit mlýnek na maso.
A když jsem tam nakonec vrazil pár dílků hořké čolokády a servíroval to s basmati rejží a kouskem chleba, který jsem nakonec nechal na povrchu trochu nasáknout sósem, tak se klukům a ženě dělaly boule za ušima :)