Tento víkend přišlo do redakce NaKole.cz několik mailů, ve kterých návštěvníci našeho serveru upozorňovali na útok neznámého autora. Diskusní fórum bylo vytapetované osobními útoky, ke kterým můžeme dodat jen toto:
Všichni diskutující mají stejná práva jako kterýkoli jiný registrovaný uživatel. Každý se může stát moderátorem pouze diskusního vlákna, které si sám založil. Osobní data, které si uživatel nepřeje zveřejnit, jsou chráněna a podle zákona přístupná na vyžádání policii ČR.
NaKole.cz není organizace nebo klub, je to internetový portál, který každý podle svého uvážení může nebo nemusí navštěvovat.
Děti majitelů serveru se nemohly účastnit a ani se nezúčastnily ozdravných pobytů Mořský koník. Od narození jsou registrované u jiné zdravotní pojišťovny.
Protože to není poprvé, kdy někdo zaútočil na fungování serveru NaKole.cz a mě už to nebaví pořád řešit, měním pravidla - http://www.nakole.cz/clanky/852-podminky-pro...
za redakci NaKole.cz
Václav Vrtal
Souhlas. Jasně vyjádřeno!
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/248367...
Bez komentáře ...
Ne, opravdu nemíním škodit (a když, tak jen v rámcích přestřelek 8-) ), ale vytanulo mi na mysli:
Velký Bratr
Big Brother - Velký Bratr - je původně postava z utopistického románu 1984, který napsal George Orwel (v r.1948). Velký Bratr je politická figura předkládaná jako hlava strany a státu, ač reálně neexistující. Občanům, navenek demokratického (ve skutečnosti policejního) státu, je mimojiné neustále připomínáno, že Velký Bratr tě sleduje. Každý domácí televizor nejen, že přijímá obraz, ale i odesílá obraz toho, co se v domácnosti děje, zpět Velkému Bratrovi. A nelze jej vypnout. "Velký Bratr" každého tedy skutečně sleduje 24 hod denně a má pod kontrolou, zda se někdo nechová protistátně. (Zajímavostí je, že Stalin skutečně tuto utopistickou knihu "1984" pojal jako příručku k vytvoření svého absolutistického státu.)
Já bych to přirovnal k hospodě.
Když někdo přijde do hospody a začne tam obtěžovat štamgasty a ostatní hosty, tak ho brzo hostinský taky vykopne.
To je myslím přesné přirovnání. A v některých oblastech (zejména na severu) by ještě ten obtěžovatel dostal přes držku. Zažil jsem to (jako divák!), byl to pěkný fofr. Nějaké nalité mladé ucho tam "pyskovalo", tak mu jeden z místních dal přes hubu a hostinský ho vyhodil za flígr do mrazivé noci...
Snad jsem nepoužil nedovolenou vulgaritu a nebudu za to vyobcován:-)
"Nelze jej vypnout"
Jak vidíš, to přirovnání vůbec nesedí...
"... Pokud však narazíme na něco, co podle uvážení provozovatele do diskusního fóra nepatří, může být kromě textu smazána i registrace uživatele. Uživatelský účet může být zrušen i při podezření ..."
Abychom mohli narazit, musíme sledovat (občas nebo kontinuálně, kdo ví?)
Nikoliv k pravidlům - pouze technická... U všech temat si mi objevila "sluníčka" a jako "nové příspěvky" se mi graficky objevily věci, které jsem již četl.
Tenhle jev se tu objevuje vždy, když je změna času. Tentokrát je to ale už jen pár témat.
To jo, a proč jich mám na každé stránce minimálně 10 ? Teď už jsem v historii na 16. stránce a pořád tomu není konec :-/
Já bych kvůli tomu neprudil, ale některá témata se mi "povedlo" nezachytit včas hned na začátku a teď tam na mne čeká i přes 200 nepřečtených příspěvků. Tohle přečíst chce čas, a především najednou, jinak už fakt nebudu vědět co jsem četl a co ještě ne... Tak si je nechávám na dobu kdy na to bude nálada a tolik času abych to mohl číst jedním dechem.