Ahoj :-), je právě tolik hodin, kolik právě je, Poříčí nad Sázavou, teplota mínus dva, hustá mlha - za pár desítek minut padáme na kola! Tentokrát nikoliv s Ane (jede na houby někam k Humpolci), ale s Pavlem, cíl - oblast Blaníka. Bude parádní den!
A co vy, kočičkové :-) - bude nějaká akcička nebo to strávíte nějakým "šukáním" na zahrádce? :-)))
Tak s Pavlem jsme dali něco přes 80 kiláků, nijak jsme to nehnali, prostě jsme to prokecali a kochali se ...
Ane s Honzou: 2 košíky + 2 tašky hub, teď to zpracovává.
Potom jsem ještě (letos naposled!!!) posekal zahradu.
A k večeři je rizoto.
Takže to byl dost dobrej den :-)
Jé, takže rostou! Dík Ane za průzkum.
Dnes to nešlo, ale zítra to určitě půjde a zkusíme obojí - kola i houby.
U nás v lese taky dneska byla spousta houbařů. Akorát si nejsem jista, zda houby, které minimálně 2x přešly nočním mrazem, jsou to pravé ořechové.
Teda trochu jsi mě nahlodala, ale dnes ráno mi bylo vysvětleno, že pokud ještě nové houby dorůstají, navzdory ranním mrazíkům, tak prý rostou tam, kde na ně ty mrazíci moc nemůžou. Ale nemohla jsem to dnes ověřit v praxi, protože tadlencta vhodná mikroklimata jsme v lese neobjevili a viděli jsme pouze ty přemrzlé křapáče, které jsme nebrali.
Ale krásně jsme se provětrali v lese a docela dlouho pozorovali tlupu ryjících divočáků.
Sluníčko svítilo moc statečně, ale tak po třetí hodině mi bylo už dost zima na prsty.
A navrch jsem cestou "upekla" výborný švestkový koláč (v cukrárně u Stáni v Hraštici).
Takže co víc si přát:-))
Já teda dnes dopoledne vyrazila sama na kole do města na trhy (a medovinku) a po obědě jsme s dvojvozíkem (tedy rodinně) vyrazili pro změnu do města - tentokrát vyrobit draka (a ta medovinka taky nechyběla - holt tam byl stín a chladno;o). A zítra jdeme toho draka pouštět...