Potřebuju takový specifický přibližovadlo, který by bylo schopný projet lesní i polní cestou která je trochu bahnitá, pískem a nezastavila jí trochu kamenitá cesta. Vozilo by se to na zadním nárazníku auta se kterým se cestuje i mimo asfalt. A navíc by to mělo uvízt dva lidi.
Zatím se mi to zdá neřešitelný, protože terénní=vyšší světlá výška pod platformou na který se stojí, což je blbý při odpichování nohou. V případě, že by došla baterka, zemřel motor, anebo mu nechvátalo sil :-) No a nad zadním kolem by to mělo mít nosič tak na 30 kilo nákladu. Mělo by to ujet po rovině zatížený 160 kilama vlastním pohonem aspoň 40km.
Takže elektrika, nebo benzín ? Elektrika je tichá, ale zase moc nevydrží. Benzín je suprovej, ale dělá hroznej kravál, leda vyřešit pořádný tlumení.
Máte nějakou ideu co s tím ?
třeba někdo něco podobnýho náhodou řešil, ale asi ne jak jsem zatím vypozoroval
"Elektrika je tichá, ale zase moc nevydrží."
Tady zas nevydrží příspěvky.
co se týká tématu nemažu, bláboly budu mazat :-)
Zkusím reagovat tak, abych nebyl smazán.
Jsou to dost protichůdné požadavky. Asi největší šanci na úspěch by mohl mít elektrifikovaný "horákovský" tandem. Trojkolka s celkovým nákladem 190 kg, by se v terénu těžko ovládala, s malými koly by ani ta průchodnost pískem nebyla nic moc. Navíc synchronizace odrážení by byla zřejmě obtížnější, než u šlapání na dvoukole.
Oprava: Koloběžka, ne trojkolka( ta by v terénu neměla šanci vůbec).
Skládací tandem je hrozně velkej a těžkej.
Ta koloběžka mě napadla na 20 kovejch kolech balónech, protože s 26 kovejma kolama už to bude velký jako klasický kolo.
Před časem jsem viděl anglické manžele s karavanem se zadním nosičem a dvěma skůtrama na něm. To je imho jediné řešení tvého požadavku;-)
Skůtr je obrovskej a hrozně těžkej, to jsem zavrhnul jako první. Pak mě napadly dvě polský skládačky, ale ty zabírají taky dost místa.
Asi to bude neřešitelný.
Tak jedině elektrifikovat Bromptona nebo tak něco.
Na koloběžce imho neodvezeš 30kg na vzdálenost 40km po polňačkách.
A počítej dvě zařízení, pže vozidlo, které vlastní silou uveze 2 lidi + 30kg po polňačkách je skutečně minimálně fichtl.
Asi by to chtělo čtyřtakt s pořádným tlumením, něco jako mám na hoňdáckým generátoru. Kůň by přebohatě stačil, možná i 750W.
750 W je kůň. Přesněji 736 W.
:-)
můj fechtl měl necelýho koně a jak jezdil, takže pro pomalochod do 25kmh by to muselo stačit i do kopců
Není to neřešitelné, výběr je prostý. Koupit skútr nebo postavit něco jako skútr ;-)
Tak to asi zůstanu u běhání s baťohem na zádech :-(
Protože skůtr nechci.
A co to než pěšky
http://www.youtube.com/watch?v=p5YhFxUzXIM
A když ne první odkaz tak tento určitě
http://www.youtube.com/watch?v=UKC5UjQXhFE&...
Co Ty na to dobrý ne? Do práce krásné svezeni a ten hluk mě zase tak hroznej nepřijde :-)