Ahoj.
Připravuji se na dovolenou v Maroku v lednu 2011. Potřeboval bych vyřešit levnou dopravu s kolem do Marakéše, nebo do Agadiru. Zatím to vypadá na vlak do Německa a levnou letenku. Kdybyste někdo měl lepší nápad, tak sem s ním! Přednost má co nejméně přestupů.
*
Nejedu do pouště a nehledám partu. Měla by to být skromná dovolená a také bych se rád naučil něco místní arabštinou.
*
Dík za nápady,
Jindra.
Nebylo by lepší založit jedno své vlákno "Kam v lednu každého roku na těžko"? :-)
Šlo by to i bez žádných přestupů. Dojet tam na kole... :-)
No asi nic jiného, než letecky s dopravou vlakem na letiště, ti nikdo nic nenavrhne... Autobus tam asi nepojede žádný...
Do Marakéše to ukazuje Student agency z Ruzyně cca za 7,5 tis Kč, s přestupem v Barceloně. Já bych to cenově bral, slušná cena.
Myslím, že z Mníšku to může být levnější, ale jen o málo, ale zase z Německa bude lepší spojení na Agadir (němci vědí kam se má v zimě létat).
Jinak samozřejmě do Almérie letadlem a odtud do Mellily lodí...O)))
Dík za pomoc. Při bližším pohledu už nejsou spoje vyhledané portálem Student Agency výhodné. Buď jsou tam nízkonákladové společnosti kde se prodraží zavazadla, nebo jsou tam přestupy druhý den.
Ale díky. Ještě hledám mezi motorkáři, ti tam vozí i náklad.
http://www.flylowcostairlines.org...
Ryanair mívají často akce z Milána (tam se dá taky sehnat letenka za babku) za dost dobré peníze... Ale jsou to psi na zavazadla.
Já bych chtěl vidět jak se dá let do Maroka dostat pod 250 EUR.
O malinko to bude levnější asi z německa do Agadiru, tam lítaj chartery. Je to na zimu lepší destinace. Takže bych to řešil tak.
Nebo z Ruzyně za těch 7.5 tis Kč do Marakéše.
Nic jinýho při těhle částkách stejně nebude efektivní.
Asi by se moc pod těch 250 nedostal. Já teď zběžně našel spoj PRG-Milan-Marakéš za cca 110euro s poplatky (bez zavazadel)...
Ahoj cykisti.
Jsem zrovna s kolem v Marakesi. Jestli mne ti mistni bubaci nesezerou, tak najedu prvni kilometry roku 2012. Pres den je krasnych 21 stupnu (mistni nerozepinaji bundy). V noci je 9 stupinku.
Jindra K.
Tak foť a piš deník, ať je co dát do blogu. Držím palce :-))
Ja ty zapisky delam nerad. Vzdycky si pamatuju jen krize. Fotky delam, ale clovek musi byt rychly. Nemaji to radi.
Dneska jsem dospel k tomu, ze vylety zacnu vlakem. Usetrim si 10 nejhorsich km mestem. Ne ze by slo o kejhak, vsichni jezdi pomalu. Ale driv nebo pozdeji bych dostal „babu” a to nechci.
Tak příjemnou cestu :o)))
Dekuju. Ma li byt tady cesta prijemna, musim se zdekovat z mesta. Na vsi to neni moc dobry, protoze jsem atrakce na kterou kazdy neco krici. Ale dlouhe rovne okresky jsou docela fajn. Dneska jsem vybadal odkud kam fouka, takze snad najdu dobre trasy. Zjistil jsem ze veta „mafhemtš fransáví” (nerozumim francouzsky) ma asi vic vyznamu. Lidi koukaj jak kdybych mel dve hlavy :-(
Jo tohle mne na těch zemích hrozně sere, člověk je tam za naprostýho exota a jsou naprosto nevychovaní.
S představami o cestování na kole jsi byl zpočátku ´za exota´ i tady ...
8-)
No jo. Na tom neco je. Ale ja uz vyzkousel Kanary, Sicilii a Portugalsko, abych vymyslel dostupnou zimni dovolenou. To Maroko je jen dalsi krok.
Raději se každý večer ozvi, ať víme, že jsi v pořádku. Asi to tam nebude pro nováčka úplná idyla, viď?
A vydrž :-))
Cesta a prvni den na miste, byly poradne napinave. Vcera pres den jsem drobet podcenil vzdalenosti a precenil mapu v Garminu.
Ale zato uz mam prvni letosni stovku kilometru. To neni spatne na 17 leden. Ne?
Dulezite zjisteni - kolo nesmi do parku (rikaji jim zahrady) a na vlakove nadrazi. Ani kdyz jsou vedeny za riditka. Ovsem jizda po bulvaru v protismeru se toleruje :-)
Dnes se ochladilo na 4°C. Takze misto kola nahradni program - muzeum a stare mesto. Je to jako vsude. Jakmile se vzdalim od turisicke zony, lide se chovaji normalne. Odpoledne uz bylo mozne se opalovat. Hlavni dojem dne je, ze vic uz se jich sem nemuze vejit. Ale oni to vidi jinak.
Na 4°C?!?
Já myslela, že jsi jel za teplem a ty tam máš skoro větší zimu než my tady...
S teplotou je to tady tak: Za usvitu jsou 4ºC. Pak to stoupa az se to v 13 hodin ustali na 21ºC. To trva do 17 hodin. Po zapadu slunce to jde pomalu ale jiste dolu.
*
Neco s tim delaji i okolni hory. Pohori Atlas je 40km blizko.
Dneska ukazovali v počasí na ČT1 prohrnování silnic v Maroku a Alžírsku. Nasněžilo tam někde.
U nas v udoli ne. Ovsem zasnezene vrcholky Atlasu jsou z Marakese videt.
Vyrazíš do hor?
Vyrazil jsem. Vede tam dokonala silnice, takze jsem tam byl docela rychle. Hory Atlas jsou tak pekne ze jsem se neotocil a jel jsem hloubeji. Za hodinu jsem nafotil vic nez za nekolik dni pred tim. V horach je krajina zajimavejsi, barevnejsi a svezejsi. Na tom kousku co jsem projel byla asfaltka porad na dobre urovni a siroka. Skoda ze jsem to nevedel na zacatku dovolene.
Tak zase doma. Jsem rád že jsem to uskutečnil. Maroko je země kde se dá ujet mnoho zimních kilometrů. Viděl jsem jen malý kousek, tak nemá cenu zobecňovat.
Jsi tam letěl jen na týden :-o?
Jo.
To není moc dlouho :). Ale hlavně že sis to užil :). Podle fotky to tam vypadá krásně.
Momentky
Momentky