U nás v Hradci Králové chtějí někteří obyvatelé a odpůrci cyklistiky zrušit
pruh pro cyklisty v ulici Na Drahách.
My ostatní bojujeme za to, aby se tento pruh zachoval a vybudoval další i v
druhé protisměrné ulici!
Městský úřad na svých stránkách připravil hlasování a bohužel odpůrci
cyklistiky mobilizují síly a hlasují proti nám.
Podpořte nás prosím svým hlasem a dejte hlas pro: "Vybudování stejného
cyklopruhu i na druhé straně vozovky"
http://www.hradeckralove.org/noviny-a-novinky...
ici-na-drahach
30.9. hlasování končí a pokud prohrajeme, mělo by dojít ke zrušení uvedeného
cyklopruhu
a raději ani nedomýšlím, jaký osud by stihnul další pruhy pro cyklisty.
Rád bych poprosil o možnosti oslovit vaším prostřednictvím další cyklisty, kteří
by nám mohli v tomto nerovném boji pomoci.
s díky,
Luděk
To potřebuješ tak širokej a vyhrazenej pruh, když táhneš nadranej z hospody "U Čechů" ? Jinej důvod pro tenhle nesmysl mě nenapadá. Už se to tady obšírně probíralo i s konkrétním měřením komunikace. Sám tudy občas jezdím na kole, ale pro takovéhle zhovadilosti teda ruku nezvednu...
už jen stručně proč nehlasuji.
Podle mě si každá komunita má rozhodovat sama ve svém prostoru za sebe.
Jak by se ti líbilo, kdyby jsme my, Pražáci s příbuzenstvem za HK chtěli mít místo tamní čtvrti nějakou zkratku dálničního typu přesně v tom prostoru za který bojuješ a prohlasovali jsme si dálnici ?
Aha, potřebujete zfixlovat hlasování. Kolik dáváte? V Krupce to prý byly tři stovky.
Podle me tu nejde o zfixlovani hlasovani, jelikoz tam nemas urceno, kdo a kolikrat muze vyjadrovat nazor, je tam jen receno, ze to nejde vicekrat z tehoz pocitace. Jde o zcela nevhodny zpusob zjistovani jakehokoli nazoru, melo-li by se k takto zjistenemu nazoru pri rozhodovani nejak prihlizet. Idealne by si hradecti meli udelat mistni referendum, chteji-li brat v potaz nazor tamnich lidi. Take se priklanim k nazoru, ze lokalni veci si maji rozhodovat lide v dane lokalite sami.
Ehm, jestli jsem to správně pochopil, omezení je na IP adresu, nikoliv na počítač;-)
A jinak souhlas, zneužívat k ovlivnění rozhodování lidi z celé republiky, kteří nejsou místně nijak zainteresovaní je odsouzeníhodné.
Doufám, že tentokrát budou mít úředníci dost rozumu a něco tak nesmyslného tam neudělají a naopak výrazně zúží nebo spíš vymažou stávající cyklopruh.
Důvody jsem už tady jednou uváděl.
Úředníci nemůžou mít rozum!
Když já pořád ještě věřím, že se občas nějaký rozumný najde a nějaký dobrý skutek udělá, nedávno jsem jednoho takového opravdu potkal :-)