Termín: 24.09.2011
Místo: Praha
Mam pujcene horske kolo a chtela bych se v sobotu nekde v okoli Prahy projet v terenu, abych porovnala, jaky je rozdil mezi trekovym a horskym kolem. Bude-li se chtit nekdo pridat, tak to uvitam. Cas bych videla nekdy po 10 h, jeste presne nevim, v kolik budu moct.
jak naznačila Burajda, výzva je asi hlavně pro místní bikery, takže se asi nehlásím. Plánujeme směr Brdy, takže bychom se mohli potkat, ale nevím jestli budeme stačit :-)
Holandské důchodkyni rozhodně ne-e.
Tak teď jsem ale na vážkách, zda dát znovu Brdy a chcípnout nebo jet s lucií a dělat ji bezpečnostní brzdu, aby si chvilkama při čekání na mě mohla odpočinout :o)))
Taky ale můžu makat na domácí půdě a připravovat na zahradě místo pro auraukárii...
Misto srazu je Praha, nebo jsem neco prehledl?
To se nejak dohodne, kdyby se chtel nahodou nekdo pridat :-) Ja pred tim musim odvezt deti do Rican, takze budu motorizovana a je mi to celkem jedno, kde to bude.
Dlouho jsi neznicil zadnekolo? ;-)
Srandicky, srandicky.
Kam to planujes? Je to konkurence cyklojizdy a Haloun, nebo spojeni obojiho pro vetsi objem km?
Myslis, ze si pujcuju horske kolo, abych se vlekla s cyklojizdou po Praze? A do Haloun se mi podruhe nechce, nerada se moc casto opakuju. Jinak je mi to celkem jedno, ale nejaky jih Prahy by to byt mohl.
Ricany? Na par ctverecnich km se tam da slusne utahat behem hodky v bahne. 8-)
Jen je skoda, ze Jurimir musi lezet i na bruslich, mohl delat pruvodce.
to bych docela rád, to je fakt. Až začne víc pršet a bude víc bláta udělám nějakou bahnivou vyjí6ďku u nás. Slibuju!
Jestli se nemýlím, něco podobnéhu čtu již potřetí :-)))))
Jeste tu vyjizdku muzeme nekdy udelat my a vyzvednout Jurimira u neho doma, aby se nevymlouval :-)
no aspoň vidíš, že to myslím vážně, tak si počkej na říjen nebo listopad. Podle toho jak začne pršet :-)
V listopadu do bahno už zmrzne... ;-)
V jurimírově je bahno vždycky. Kdyby 3 roky nepršelo, tak tam bude stále :-)
Jurimírovo na konci listopadu http://propa.rajce.idnes.cz/Vyjizdka_s_Nakolaky...
zrovna tady a na pár dalších místech by se bahno našloi těď, ale chtěl bych si to dát jako loni (to jsme jel sám) když jsme po cestě, kde je dnes sucho jel po náby a hlouběji ve vodě a bahně. Super!
Já mám rekord zapadnutí po horní rámovou trubku... Prdel byla, že jsem s tím kolem zapadl i já. Pochopitelně zacvaklý v pedálech... A sám, nikdo nikde... Už jsem myslel, že ze mne bude hnědé uhlí... :-DD No nakonec jsem se nějak z toho vyhrabal...
http://jurimir.rajce.idnes.cz/22.8.2009...
na Halounech netrvám, ale do bahna se mi nějak nechce. taky by se horské kolo dalo dobře vyzkoušet z Průhonic po červené, Psáry, po modré do Zahořan, potokem do Davle, po červené zase na kopec, Opidum, Závist všechno lesem, semtam rokle.
Lávky, letiště, louka, jägermaister, hálek, kořen, štěkací pes, jarovské údolí, traverz, Zvole, Černíky, žlutá do Davle, za chatama na Petrov, Třeštibok, Bohuliby, červená na Luka, modrá Jílové, potom žlutá, červená k záhořanským brodům, lesem ze Záhořan do Černíků, Zvole, údolí táty Kony, Jarov a dom. Od vlakového přejezdu v Komořanech na stejné místo pohodových 60 km, výškově něco přes kilometr.
Tak Záhořanský údolí mě napadlo rovněž...
Ale když už bude v těch Říčanech, není to blíž do na červenou do Vlčí rokle (mezi Kameňákem a Týncem).
Vlčí rokle je NAD Kameňákem.
A blíž rozhodně není.
A nojóoooo ty puntíčkáři, tak na kopci NAD Kameňákem :o)))
Ale po té červené se pak dá sjet do Týnce :o)))
Tak za mě to vypadá na 99,9% spíš na ty latifundie a přesazování araukárie...
Zájem o zahradu totiž nebývale projevili i další členové rodiny a toho se nutno náležitě využít :o)))
Tak zbytek rodiny zaměstnej a sama zmiz, ne ? ;o))
To je zajimava myslenka, ale na to by asi brzy prisli :o)))
Nech si vyrobit neco takovehohle:
http://www.google.cz/search?gcx=c&ix=c2&...
vzdávám jízdu v závěsu za holanskou důchodkyní, nejspíš bych nestačila. pojedu nacvičit výjezdy do roklí a průjezdnost potoků do mého okolí. V Halounech jsem už taky byla. Všem, přeji pěknou sobotní vyjížďku, ať je to kamkoliv, doufám, že se potkáme na Pálavě.
takovou krásnou trasu jsem vám navrhnul a vy se na nivyprdnete :-(
Jestli pojede se mnou jen murphy, necham asi vyber trasy na nem, aby si nestezoval :-)
Prosil bych "Murphy". S velkym "M", vime? 8-)
(Nejsem linuxar!)
moc kecáš. Stačilo napsat
echo $lucierut | sed -e s/mu/Mu/
Ale kdyz o tom tak premyslim, porad lepsi murphy s malym "m", nez Hrabosh s ... 8-DDD
echo | cut -c 2-5 murphy | tr 'm' 'M' !!!
Kdyz pomineme nejake detaily, tak po vypsani 2.-5. znaku ze slova "murphy" neobsahuje vypis zadne 'm', takze nahrazeni vsech 'm' za 'M' uz nedela vubec nic ;-)
murphy je dobrej stopař, neboj, pojede podle tvých stop... :-)
Proto nejedes, bojis se, ze bys se ctenim stop musel cekat na mne...
A kdybys cetl diskusi poradne, vedel bys, ze zacinam trvat na spravne psanem jmene. To je jako bych Ti vynechal to uvodni p a pak podtrzitko!
páč jsem marod a pěkně mě to sejří, ale kvůlivá sobotě nedám všanc celý příští týden.
Jinak, proč bych musel čekat se čtením stop na tebe, když vím, kudy trasa vede i bez stop :-)))))
M a m si ještě rozmyslím...
Mimochodem, já ti nic nevynechávám ani nepřidávám.
No, jestli furt ještě nevíte kam jet, tak můžu poskytnout mapu, nebo doprovod. Na odzkoušení horáce by to mohlo vyhovovat. Pro větší vyváženost by se dala ještě přidat zde zmiňovaná bahenní koupel (viz foto, jeli jsme těsně okolo).
M!urphy vlastně ani mapu nepotřebuje, ten si cestu bude pamatovat, každý kamínek... :-)
No nevim, kdyz pancelka musi byt kolem 10:00 kousek za Prahou. To bychom asi dojizdeli pekne pozde v noci. Ale kdyby se to zkratilo a ja si vzal leho a ty hezke sjezdy si zopakoval...
Cyklobusem na Šerlich a pak furt z kopce až do Rychnova :-))
To je nuda jet jen z kopce, chci i neco do kopecka! Jinak jsem klidne ochotna zajet do Orlicek, jen nevim, jestli bych tu bazinu na obrazku zvladla projet, asi si radeji vezmu komplet nahradni obleceni vcetne spodniho pradla :-)
Deti predavam kolem 9, takze bychom mohli byt v Orlickach nekdy po jedenacte.
Jel jsem toto a nuda to nebyla http://propa.rajce.idnes.cz/Profil#Porcupine.jpg
Dole jsme byli utahaní jak koťata :-)
1) mi prijde pozde tam vyjizdet na jednodenni akci v 9:00 z Prahy,
2) na to nemam dost nahradnich brzdovych desticek.
Ja teda predpokladala, ze to kolo od kamaradky je v cajku, tak jsem ho ani nekontrolovala, ale ted si vzpominam, ze rikala, ze mozna to chce seridit prehazku. Nahradni nemam nic, ani dusi, neb moje 28'' se na 26'' asi nehodi.
Ja jsem z tech zkopcu utahanejsi nez z dokopcu, kdyz to hodne drnca. A taky jezdim z kopce pomalu. Jen mam rada castejsi stridani nahoru a dolu, proste mi to prijde zabavnejsi a taky pri jizde dolu se sedi trochu jinak nez nahoru a namahaji se jine casti cloveka, takze pri tom stridani vydrzim dyl.
Navrhuji jezdit pouze smerem dolu. To vydrzim do sjeti desticek, nebo do setmeni. 8-)
Pri nekterych tech sjezdech budes bud za sedlem, nebo na ustech. To se bud nadres, nebo odres. 8-b
Z kola jsem letos spadla 2x (dobre tak 3 x, kdyz pocitam i to vystoupeni pri ceste do Haloun, kdy kolo spadlo a ja zustala na nohach), pricemz jednou to bylo skoro za nulove rychlosti (zadni kolo nezvladlo prejet nejakej slizkej kmen do mirneho kopecka) a po druhe jsem chvilku plachtila po najeti moc nasikmo na mokry obrubnik. Odrena jsem z toho skoro nebyla, takze pady u mne zatim dobry :-)
Tak dokopec je kořením cyklistiky, o tom žádná. Ale jsou traily, kde si užiješ a dokopec ti nechybí. :-)
Jenze ja ted potrebuju aspon jeden dokopec, abych vyzkousela, jestli se na horaku jede lip nez na treku :-)
Teď možná prozradím něco co málokdo ví, ale ve skutečném terénu určitě líp na horáku :-))
Tuhle sobotu se spokojim s dietni stravou.
Tak ja si tedy timto dovoluji navrhnout pancitelce prohlasit Orlicke za okoli Prahy. Minimalne kdyz bude Ronda (s Lelkem?) pruvodcovat.
Já s radostí a kdykoliv, jenom nevím jestli se mi, teda spíš Rondovi podaří zabít zedníka, nebo mu alespoň namazat kolečko :-))
Pripomen mi, ze mam v kufru hozeny olej ve sprayi. 8-)
Další dobrá duše, nevím proč všechny tak láká chtít mi namazat brzdy :-))
Kapku oleje určitě najdeš v té staré škodlivce, co jste se mi ji snažili vnutit :o)))
Sice tam z ní pár litrů kolomazi zbylo, ale nevím jestli to bude stačit, on je hrozně vytrvalej a votravnej a co horší, tak mu nejde ani ujet :-))
Tak pro info - okoli Prahy predefinovano, jede se do Orlicek. Lukavice u kostela cca 10:30, cestou upresnime telefonicky. Jdu hledat obleceni.
Dobré rozhodnutí, a od teď už můžu s dobrým pocitem konečně tvrdit, že okolí Prahy se mi moc líbí :-))
Jak to vlastne dopadlo????
Tu trasu smer Tocna atd bych jel...
Tak jsem se projel s holandskou důchodkyní v Orlicých horách. Ti pražáci jsou tak rozpínaví, za chvíli to okolí Prahy bude až v Brně :-)
Počasí přímo luxusní, dalo nám to hezkých 58 km a nastoupali jsme asi 1.550 m, bylo to pěkné.
Protože si Murphy nevzal šnorchl, tak jsme museli vynechat úvodní bahnění a brod přes říčku Kněžná, ale trocha improvizace to spravila. Než jsem chytil druhý dech, tak jsem si první hodinu dost nadával, že jsem si začínal s holandskou důchodkyní :-)))
Pár fotek z cesty (fotky dost bída, tenhle foťák je jen nouzovka na horáka a ne a ne ho rozbít)
http://leleknakole.rajce.idnes.cz/Lukavice_-...
To malé kolečko dopředu si tam Murphy dal, aby se mu ty terény nezdály moc lehké? :-)
Myslel jsem, že jo, ale pak těžce zklamal :-)
Koukám, že M! jste utahali tak, že ještě spí :-))
Na vyjížďku bylo výrazně míň času, takže to bylo ve větším tempu a je fakt, že M jel všechno mimo opravdu jen pár hodně hutných metrů, tak je možný, že čerpá energii :-)
A ještě by měl zajímalo. Jeli jste pod sjezdovkou tím lesem k silnici?
Co M! dal to na lehu?
No tak to mi povídej... :-)) Po sjezdovce jsem schválně jel vedle něj. To byl božskej pohled. Připadalo mi, že je malinko nadzvednutej a vypadalo to, jako kdyby tam svištěl na pohodlným televizním křesle. Jen tu bednu před něj postavit :-)) Ale poradil si i s tím spodkem, nezdržoval mě ani náhodou, zahryznul se do stromku až přesně na tom samým místě jako ty.
Pekne to bylo, pocasi vyslo uplne idealne. Jen bych nikdy nerekla, kolik v tom okoli Prahy je kopcu, proste staci zmenit definici okoli Prahy :-) Dnes jsem si byla v Brdech vyzkouset fulla pujceneho v testcentru v Radotine a nejak mi nechtely nohy slapat, cim to asi bude? :-)
a co dojmy z testů? :-)
Ze vcerejska mam omlacenej zadek, ale nevim, kolik z toho jde na vrub nesedicimu sedlu a kolik tomu, ze to bylo HT. Kazdopadne potvrzuji, ze libovolne horske kolo je na ty sutrovaty sjezdy lepsi nez trek. :-) Zase na asfaltu jsem si s horakem pripadala jako snek, takze na jezdeni po Praze bych ho nechtela. Ruze me bolely min nez obvykle, coz prisuzuju lepsi vidlici.
Asi si budu proste muset casem koupit druhy kolo, inklinuju spis k fullovi, prece jen jsem uz starsi dama a nejake pohodli si zaslouzim :-)
Myslím, že se rozhoduješ dobře, taky to tak mám a neměnil bych, chce to ještě najít a vybrat to správné a pohodlné sedlo. Bez ohledu na nějaké teorie a testování prostě horák (do terénu) na asfaltu nejede a člověk se na tom dře, zato v terénu jen letí :-)
Tou poslední větičkou je zas zaděláno na prima flame :-)))
Ale ani ne. Když to vzal jako horák laděný opravdu do terénu (tedy včetně pořádných plášťů), tak pak na asfaltu opravdu nejede a má pravdu.
Co jsem psal v tom sousedním vláknu to srovnání pro asfalt, tak i když jsem tam zařadil i fulla, tak to nebylo s variantou laděnou opravdu do terénu, ale pouze s RaR/RaR (a to do opravdu terénu fakt není).
A s pořádnými plášti opravdu do terénu mi naštěstí ještě ani nenapadlo tu 100km asfaltovou trať srovnat jak to dopadne. To by bylo už moc velké trápení i na to jedno vyzkoušení :-)
Já mám teď přesně s tímhle na Plzeňsku pěkné dilema.
Když fulla nechám opravdu poladěného do pořádného terénu a nechám FA 2,4 (teď se chystám místo toho na nové Hans Dampfy), tak v pořádném terénu to parádně drží a prostě super. Ale na asfaltu je to už bída s nouzí. Ty pláště už prostě moc nejedou.
A když to dám opačně, tedy něco co jede lépe (většinou nahodím NN/RaR), tak zase v tom pořádném terénu to už není ono.
V horách není co řešit, tam je pořádného terénu vždy hodně, takže držáky pomalejší pláště jsou jasnou volbou.
Na Plzeňsku je to ale horší, pořádných terénů je tu méně i když také nějakou jsou a ty vždy vymetám. Jenže k tomu je vždy i dost šotolin a i sem tam nějaký ten asfalt.
A pak si vyber... :-)
SS je lehce pomalejší než RaR a současně drží o chlup hůře. Tedy to je horší varianta RaR/RaR.
FA 2,4 kdy přední je z měkčí trailstar směsi je gripem zcela někde jinde. To je o třídu lepší než NN/NN (i když NN je pro 2012 ve 2,4 k mání také v měkčí trailstar směsi).
Plášť který excelentně drží a současně super jede prostě neexistuje.
SS je lehce pomalejší než RaR - na silnici? A co vydrz? Ja mel SS za slusny kompromis pro takove to domaci jezdeni po okoli mest, kdy nejdriv 15 az 20 km jedes po asfaltu k prvnimu terenu.
Ano. SS byl vždy pomalejší než RaR. Pouze dříve měl výhodu o hodně větší výdrži. Ale držel výrazně hůře.
Jednosměsový SS je dokonce téměř tak pomalý jako NN (na asfaltu).
Od té doby, co je SS také třísměsový a ze stejné směsi jako RaR, tak už se hodně vším přiblížil (tedy drží téměř stejně), ale pořád jede o chlup hůře. Ovšem výdrž šla zase do háje a přiblížila se taky.
SS jsem jezdil dříve hodně, pouze kvůli tomu, že RaR neexistoval v odolnější verzi a v obyč verzi je to děsná šlupka (hlavně boky).
Mně vydrží RaR přes 3tis. km na zadním (i na celopevňáku s hodně asfaltem), takže nemám problém s výdrží. Jsou ale tací, co ho sjedou i za 1000km a pak se jim to nelíbí (což chápu).
SS je z mojeho pohledu dnes zbytečný plášť v nabídce Schwalbe. Pouze levnější neEvo verze, která není třísměsová, tak je zajímavou variantou levná cena a dlouhá výdrž.
RaR zvlášť bez duše patří s Racekingem k tomu nejrychlejšímu z bikových plášťů vůbec. Pouze FF je rychlejší, ale to už je superšlupka a téměř slick, to už není pomalu bikový plášť.
Jo, souhlasim s Lelkem. Dulezite je sedlo. Taky jsem u toho pri vyberu sveho fulla zacinal. No a ze nejsem troskar, poridil jsem si to nejpohodlnejsi, ktere bylo v "okoli Prahy" k sehnani. To z Uherskeho Brodu. 8-)
Tak opet abych podekoval Rondovi a Lelkovi za doprovod.
Jeste dnes rano mne z toho vcerejsiho stoupani bolela kolena.
Ale vytocil jsem to tak trosku na HT.
Akorat se mne dnes taky chytl zednik a znel tak tahle a teskne... Vubec netusim, kde presne sedi, kotouc to nebude. 8-(