kouknete se sami
http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_view.php...
Tak to není k radosti, at to byl známý, nebo ne, je to cyklista a tedy jeden z nás. Není co dodat.
O to více je třeba asi tady diskutovat o bezpečnosti na silnicích a vtloukat si pořád dokola navzájem do hlavy, že je třeba dodržovat pravidla silniční hry, ať už jako cyklista, řidič nebo chodec. A přát si takových smutných zpráv co nejméně.
Amen
Nic moc... Yarisu, Dais, Rasťo, Franto, Raddy - jste v pořádku??
Čau Andy. Já i Franta jsme v pořádku. Před pár dny se srazilo auto s cyklistou pár metrů od mého pracoviště. Tady je to ovšem vina nepřehledné zcela křižovatky, město by s tím mělo něco udělat - Olomoučáci možná vědí - křižovatka ulic Polská, Schwitzerova, U Botanické zahrady. Tudy chodí pěší ze sídliště do města, vede zde cyklotrasa, jezdí plno aut. Jednou to přijít muselo.
Môj manžel, zarytý to odporca cyklistov na štátnych cestách, vždy keď niekam vyrážam, prehlási približne toto: "Každý cyklista sa raz stretne s autom - niektorí sa toho nedožijú a niektorí to neprežijú..." Viem, že je to extrémistický pohľad, ale správy ako táto ma vždy prinútia o tom uvažovať.
No silnice Sternberk-Olomouc je silnice smrti,kam bych se asi neodvazil - neni moc siroka,aut je hodne a jezdi rychle.Podel takove by cyklostezka docela bodla.
Plne souhlasim, Olomouc -Sternberk je hrozna, ted se ji vyhybam. Ale v 90-92 jsem tam o vikendech jezdival za rodici na chalupu, jeste na favoritu. Muzu rict, ze nejhorsi bylo, kdyz mne mijeli v plne rychlosti nakladaky, ktere mne nemohly kvuli protijedoucim autum poradne objet. Mijeli mne devadesatkou ve vzdalenosti 30, 40cm (mozna i min) .... brrr hnusnej pocit. Dnes je vsak provoz mnohem horsi.
Předpokládám, že zarytý pan choť by z dopravy vyloučil i chodce a spolujezdce. Těch umírá na silnicích ještě víc, než cyklistů. Snad by silnice měly patřit jen obrněným transportérům, ani běžná auta nejsou vždy zcela bezpečná. :'(
Chodcov nie, pretože kúpiť večeru do sámošky chodím zásadne peši. A spolujazdcov tiež asi nie, občas je taký navigátor dobrá vec (i keď priznávam, že mne to podľa mapy ide iba cestou na sever, v opačnom smere mávam problém kedy vpravo a kedy vľavo).
Tak i pro tu včeři začni jezdit na kole. Možná změní názor na cyklisty a s ním i ti ostatní. :-))
To by som do tej sámošky išla na bicykli hneď dvakrát - prvý a posledný. A môžem šetriť na nový.
Třeba to manžel myslí dobře, třeba se o tebe jen bojí, já nevím. Ale jsou asi i motoristé, kteří bezohledně dávají cyklistům najevo, že jim na Jejich silnici překážejí. Pravda, jsou i cyklisté, kteří dělají totéž obráceně. Ale silnice je pro všechny. Lepší by bylo, kdyby byla pro všechny, kteří dodržují pravidla. :'(
To hej, ale v džungli platí právo silnejšieho.
A bohužiaľ, veľa ľudí považuje cestu za džugľu a väčšina sa s tým už zmierila.
tak ako tvoj mily manzel aj s tebou,v aute na ceste sa citite asi najbezpecnejsie,
A preto asi jazdím na bicykli, že?