Termín: 27.08.2011
Místo: Rychnov nad Kněžnou
Najdou se ještě další zájemci, kteří by se s námi chtěli projet po Orlických horách ? S Lelkem máme projetou a vyšperkovanou jednu moc pěknou trasu, vedenou asi nejhezčími místy Orlických hor. Vede od Rychnova napříč přes hřeben, má cca 70 km, nastoupá se asi 2000 m, povrch je hodně různorodý. Po…
Tak nakonec dorazím naotočku. Je nějaké přesné místo kam se dostavit?
Vyjíždělo by se z Lukavice, okres Rychnov nad Kněžnou
GPS: 50°11'59.992"N, 16°17'35.474"E
je tam přijatelné parkoviště a naproti hospoda.
http://www.mapy.cz/#q=Hradec%20Kr%C3%A1lov%C3...
a platí, že v 8:00 na místě?
V 8 aby se už vyjíždělo, tak by to chtělo přijet chvíli před osmou. Dny se kvapem krátí, chce to vyjet byrzo aby byl čas na nějakou fotku a dobrý oběd :-)
Tak to ti teda dík, připravils mě o další čtvrthodinu spánku :-(
Tak + - 5 minut bude asi normě a když vynecháme jedno zastavení s jonťákem, můžeš i pospat :-)
já to bohužel musím pojmout jako jednodenní akci
Nevadí, stačí dorazit včas a v plném počtu :-)
Neváhejte! Orlický hory jsou krásný. A je tam skvělé značení :-).
A nebo o něco konkrétnější
Kdo máte chuť se projet a dát si trochu do těla, tak neváhejte a přijeďte.
Ja se jedu koupat s kajakem na Certovy proudy, tak snad nekdy priste...
A to může být taky dobrý :-)
Hele, klucíííí, co jste udělali Burajdě?!?
Jak jsem koukala, objednala vám na zítra déšť...
Ta teplota, ta bude stopro příjemná, ale koupák vám teda v těch kopcích nepřeju...
Jo a doufám, že budou fotky!!!
Na bouřku právě v Čerťáku mám vzpomínku z dětství - bála bych se určitě i dnes :-). Budou to muset přelítnout rychle a třeba ani nezmoknou.
Doufám, že než tam něco přijde, tak Čerťák už budeme mít dávno za sebou.
Máme důvěru v Medarda, tak snad nezklame a přinejhorším to bude tak, jak kreslí a něco málo spadne až po těch nejtěžších sjezdech při návratu.
Zrovna jsme si včera s kamarádem u piva (během večerní vyjížďky na kole) říkali, že bysme teď o víkendu mohli zajet "zkontrolovat" Haničku a přilehlé okolí ;-) Bez kola ovšem...
Nakonec jsme to dneska skrečovali. Buď zítra bude ještě nesnesitelné vedro a dole v podzemí bunkru pak akorát ty naše propocená těla šokově zchladíme na pouhých 10 stupňů, to je akorát tak o angínu. Nebo bude už zas moc hnusně, takže to na výlet také není optimální počasí :-)
Bude dobře a na kolo akorát, přehodnoť situaci a klidně přijeď
I kdybysme se tam nakonec rozhodli vydat, tak výjezd v 8:00 je vražda, to neakceptuji ani když lezu ze své vlastní postele :-)
Dík za pozvání, ale tohle není nic pro mne ;-)
bude horko
bude zima
unavím se
budu mít žízeň
neuvidím telenovelu
budu mokrý
bude foukat
budou mě bolet svaly
zadýchám se
ošoupu si kolo
co když spadnu
nevyjedu kopec
nesjedu kopec
spálím se
neopálím se
...
vždycky se něco najde, aby se okecalo, proč nevyjet :-)
A to jsou duvody proc nejet, nebo proc jet?
Tak po dnešku mohu uvést
bude horko - ANO
bude zima - ANO 12°
unavím se - ANO
budu mít žízeň - ANO
neuvidím telenovelu - ANO
budu mokrý - ANO
bude foukat - ANO
budou mě bolet svaly - ANO
zadýchám se - ANO
ošoupu si kolo - ANO
co když spadnu - sednul jsem si do meze, tedy ANO
nevyjedu kopec - NE
nesjedu kopec - NE
spálím se - NE
neopálím se - ANO
Celkov 12:3 - sakra co jsem tam vlastně dělal, když jsem měl 11 dobrých důvodů nevyjet :-))))
MŇAM, MŇAM, MŇAM, MŇAM, MLASK, MLASK, MLASK
Na dnešní rondo-lelkovo podávané celodenní menu nelze použít jiných slov. Dnes bylo podáváno několikachodové menu, které obsahovalo naprosto vše co si lze cestou přát. Menu bylo podáváno na vzdálenosti 74,5 km a jediné co postrádalo byla cesta po rovině, což naprosto nevadilo. Jinak nechyběly následující ingredience ze kterých bylo sestaveno:
hore kopcom - celkem 2 190 m
techničtější a prudší výjezdy s kořeny, kameny
oddychové pasáže pro načerpání nových sil
příjemné a dobře postavené osvěžovny
naprosto nádherné a úchvatné technické kamenité trejlíky směrem dolů v dostatečném množství
rychlé lesní sjezdíky poseté kameny
brodíky
přiměřeně bahýnka
Chlapi, za toto menu Vám zde veřejně děkuji :-) a zvláštní poděkování za ten kamenitý sjezdík z Velké Desné :-)
Presne a vystizne zhodnoceni. Pridavam se k dikum!
Jedinou vytku bych mel k Pro_Pove vidlici. Strasne se mu houpe. Jinak si totiz nedokazu vysvetlit, ze nastoupal (presneji jeho GPS) o 120 metru vic, nez my ostatni. 8-)
To jste jeli zelenou z Velké Deštné? Jestli jo, tak ta je dobrá.
A jestli jste náhodou pokračovali po červené z Luisina Údolí na Jedlovou, tak tam to je také ještě docela slušné a sjezdovka na červené se tam dá dopře pálit (až k 70km/h).
Nebo jinak, hoďte mi někdo prosím někam záznam z gpsky. Pořád mám takový pocit, že Orlické byly na delší akci (14 dní) slabší než jiné naše hory a že jsme tam nenašli tak moc zajímavých technických sjezdů a to až tak, že jsme začali ty sjezdy jako zelená z Velké Deštné a červená z Vrchmezí do Olešnice během akce opakovat.
Tak by mi ta trasa zajímala, třeba jsem na té akci přehlédnul nějaké zajímavé věci při plánování.
http://www.bikemap.net/route/1219802
Dík. Tak téměř celou trasu znám, konečně tedy máme nějaké srovnání co jsme jeli oba.
Dal jsi na lehu úplně vše? Ty dva sjezdy z hřebene (zelená z Deštné a červená z Vrchmezí) nejsou tedy nijak těžké (i když jsou pěkné), ale pro první orientační srovnání to je dobré.
Tu z Vrchmezi jsem jel v ramci Loudani. Nicmene tentoktar jsem jel (a trpel) na zabradli, protoze jsem jel s Pro_Pou jeho maluchem a leho by se neveslo. Misty jsem mel dost prace, sedlo dole, jednou jsem o nej chytnul na solar... Dolu jsem prijel dost vyklepany. Na lehu to bylo na pohodu. Proste jsem jen sedel a ridil. Bez bolesti, bez namahy, ... Obrovsky rozdil.
To z Destne uz bylo lehci, ale za sedlo jsem parkrat taky musel. A opet mne to celkem unavilo. Jestli budu chtit takove veci jezdit na HT, tak musim poridit jeste fulla. 8-(
Díky a jsem rád, že se to tobě a Murphymu líbilo a že jsme si to docela dobře užili.
Podle mého záznamu vzdálenost souhlasí a nastoupali jsme 2.171 m, takže to souhlasí, odchylka je v normě, mám asi o trochu nižší zvih na vidlici :-)
Já to snad ani nemůžu napsat... Na víkend mi měla přijet manželka (to je ta ženská, kterou jsem si bral v červenci na Lysé; specielně pro Radku - furt ta stejná:-D), takže jsem do Orliček jet nemohl. Měli jsme naplánováno nějaké poježdění v okolí...
No a v pátek odpo mi píše, že nepřijede... Vědět to o den dřív, tak bych dorazil... :-/
Ale nechť, ty kopce tam budou stát i příští rok ;-)
Chceš říct, že i přesto je to stále tvoje manželka?!? :o)))
Jsem se byl dnes (viz jiné vlákno) zrychtovat, teda vlastně projet, po těch našich rovinách. Momentálně jsem v děsném útlumu, jím (spíše tedy žeru; jsem totiž jenom snídal) a hlavně myslím jen na to jedno. A je mi jasné, že jen u jednoho nezůstane... :-)
Takže moje manželka by mi teď mohla akorát tak... uvařit večeři :-D Kdyby tady tedy byla...
http://propa.rajce.idnes.cz/Orlicke_hory_s...
Ach jo... Ja tu moji ženu fakt!... stejně a přesto miluju... :-)
Příští rok repete? ;-)
Klidne i driv v terminu, kdy muzu. Ja certaky taky miluju, jen se musim jeste trochu naucit padlovat, aby mely rady i ony me :-)
Vidis - a ja si vzdycky myslel (i praktikoval), ze od WW3 uz se to nejede na vetsi schopnosti, ale na lepsi nervy. 8-)
Nervy jsou sice nutne, aby to clovek nezabalil, kdyz nevyeskymuje napoprve, ale lepsi je umet padlovat natolik, aby eskymovani nebylo treba. To bych ale musela jezdit na vodu casteji nez na 5 dnu v roce. :-( Kdybych nemela dobry nervy, tak se jdu zahrabat uz pri pohledu na okno pri tom, jak mizernepadluju :-)
Přidám ještě pár fotek, v těch nejhezčích a nejobtížnějších místech mi bylo líto zastavovat a fotit, takže pokud to chcete vidět, tak jedině přijet, rád si cestu s kýmkoliv zopakuji :-)
http://leleknakole.rajce.idnes.cz/Orl_h_-_27-8...
Fakt sebou vozíte náhradní patku přehazky?!?
Ikdyž, do takových terénů...
No to si piš. Já i Lelek jsme si už svoje po lese odpochodovali, jen kvůli chybějící náhradní patce. Teď v sobotu bych to měl tak akorát na pomalej návrat k autu. Patka je něco jako náhradní elektrická pojistka, bez ní ani metr.