Zdravím Vás. Chtěl bych se zeptat zda-li se dá s pomocí stahováku Shimano sundat kazeta SRAM 9pastorků. Ptám se abych nevyhodil 230Kč. Díky.
Odpovím si tedy sám. Stahovák na SH 9(HG) pasuje i na SRAM. To je vše, víc jsem nechtěl. A příště to fakt nepřehánějte s těma radama. Hotová flame..
Proc se ptas kdyz to vis je me zahadou .
Marky, ale stejně je dobře, že ses zeptal. Aspoň to teďka už budem vědět.
No hoši ono se to má tak. Na 2roky starém kole se mi uštíply konce dvou drátů a to na straně kazety. Stalo se mi to v pátek (té první špice jsem si asi nevšiml, až když mi ráfek začal házet) a na kole jezdím každý den do práce. Postaven před tento fakt jsem mohl dát kolo do opravy (okresní město), nebo objednat přes internet stahovák (proto jsem se ptal) a nebo ho podstatně dražší koupit v obchodě (stalo se). Jo a hlavně už nemám ani den dovolené a dělám do šesti - to byl hlavní motiv mého nejapného dotazu :o)
Nemluv o nejapném dotazu. To já bych tady nemoh být vůbec...
Ale je fakt, že další z cyklistických zákonitostí asi je, že když praskne drát, tak vždycky (nebo aspoň většinou) u kazety.
Tou první zákonitostí myslím, že když fouká vítr, tak zásadně proti.
Ten vítr, to není až zas tak pravda. Vzpomínám, že jednou mi foukal do zad. Ale to už je dávno. :-))
Jen vyjimka potvrzujici pravidlo
jak zacnou praskat draty to znamena ze material je na nich unaveny a budou praskat dal , doporucuju dat vsechny draty novy , prece netrva vypleteni kola a vycentrovani az tak dlouho. Na prednim kole draty vetsinou vydrzi skoro 2x tak dlouho co na zadnim ......