Dobrý den!
Již delší dobu se trápím s jedním technickým problémem.
Pokaždé když předělávám zadní kolo u klasického Favorita z tzv. plné osy na "dutou" rychloupínací osu se stane že při namontování zadního kola do rámu se kolo při záběru vysmekne stalo se mi to i původní osu. Poraďte prosím nějaký tip děkuji Vám a přeji krásný den. David.
to je problém u všech rámů, který nemají kolmý koncovky na zadní vidlici,používání rychloupínáku je tak problematické, možná /říkám možná!/ by to vyřešil upínák, který se dotahuje imbusem /původně myšlený jako ochrana proti krádeži kol/, já je používám kvůli vzhledu, taky jsou super lehký, u nás např. BBB WHEELFIXED za 239 kaček
Možná volné konce osy (za kontramatkami), ty na nichž spočívají koncovky, jsou příliš dlouhé, a rychloupínák pak nejde pořádně dotáhnout.
Další možnost je, že to fělají debilní lisované favoriťácké koncovky. Každý rámař to vymění za kované, a zlepčí se tím mj. tuhost rámu a odolnost proti vylomení koncovek. Kované koncovky z fabriky měly jen F1 a snad některé F12 (já měl ale F12 s lisovanými koncovkami).