Tak jsem přes noc přišel o dva bicykly, který si nějakej dobrák odnesl z chodby před bytem.
Byly to základní modely cca za 10t./kus, tak si nemyslím, že by se namáhali s pískováním/lakem.
Nějaký tipy na bazary, kam má smysl zajít?
Můžeš zkusit oběhnout Milady horákové, Francouzskou, Bratislavskou, Cejl, a ulice mezi nimi, že sháníš kolo pro manželku/dítě apod., jestli nemají něco levnýho.
Hlavně, až tam kolo uvidíš, nedohaduj se se zastavárníkem, v klidu vyjdi ven (nejlépe, že si jdeš pro peníze), a zavolej si policajty. Tobě zastavárník na$ere a kola beze stopy zmizí, PČR má pravomoc zadržet věc pro účely vyšetřování (což udělá, pže z toho kouká objasněnost a tím prémie).
Hlavně bych zdůraznil ten klid. Ti parchanti v zastavárnách mají na tohle čuch a i z nervozity a změny chování vycítí, že se něco děje. Dobře vědí, že k nim chodí lidi hledat svoje věci, tak jsou na pozoru a pak rychle uklízí. Možná lepší když tam jeden zůstane a druhý "jde pro peníze" :-)
Stejně si ale myslím, že kola budou o dvě města dál. Znají své zlodějíčky a čórky z okolí by nenakupovali, proč si dělat problémy...
V Praze?
Nedělej si iluze, Praha zas tak velká není. Těch zastaváren je sice asi dost, ale ne zas tak moc, aby to jeden neoběhnul. A ti grázlové taky nemají potřebu mít problémy, pokud jen vytuší, že to bylo ukradený někde v okolí.
Stejný je to třeba se šroťákama - když nám v HK vykradli fabriku, tak se s kradeným matrošem chytali až o 25 km dál za Pardubkama.
Počkej, tazatel nepsal nic o tom, že by to bylo někde jinde než v Brně.
Nahore ctu Mesto: Praha. Tak jsem tak nejak predpokladal, ze hleda tam.
Aha, to je ta Praha:o)
Tak to je díra po granátu, zeptal bych se v Austinu, to je kousek:-)))
Srandicky, srandicky... Ale kdyby se projektant nesekl a nevytvoril u vas ostrou pravou na dalnici do Vidne, malo kdo by vubec vedel, kde takove Brno hledat. 8-)
Dálnice do Vídně? Myslíš A1? A nepleteš si nás se Salzburkem?
Dobre, hlavni vozova cesta. A pry se tam taky preprahalo - podobne jako na kdejake jine samote. 8-)
Tak hlavní vozová cesta z čech do hlavního města nevedla přes Brno.
http://pavlice-historie.wz.cz/cisarska_silnice...
Chápu, že rozhled správného Pražáka končí někde Chodovem, ale když chceš debatovat o místopisu, půjč si aspoň v knihovně nějakou mapu;-)
Za Marie Terezie byla šířka 7,2 m.
To ji za těch pár století moc nerozšířili. -)
BTW povšimni si, že Karel VI stavěl nejprve silnici do center byznysu a vzdělanosti (Brno, Olomouc), a až potom na periferii (Praha):
"Byl to právě císař Karel VI., který započal s budováním silnic. Nejprve se zaměřil na spojení Vídně s Brnem a Olomoucí (s výstavbou započato 1727). Císařská silnice mezi Vídní a Prahou, která na českém území vedla přes Znojmo, Moravské Budějovice, Želetavu, Stonařov, Jihlavu, Štoky, Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov a Čáslav, byla jako druhá v pořadí budována v letech 1739 - 1749 v délce 322 km."
A pak si nekdo uvedomil omyl a napravil to. Uz Libuse to videla jinak.
Nebo to mozna Karel udelal schvalne, aby mu pod okny nejezdily kamiony, kdyz pobyval v Praze?
Libuše snila o nějakém Slávovi, patrně kosmonautovi (měl se dotýkat nebeských těles), této plané naději odpovídá i název jedné konečné té vaší podzemní šaliny.
K naplnění proroctví však nedošlo, i samotné přejmenování symbolizuje, že žádní Kosmonauti nebudou a sláva jde do Háje:-)))
Naprosto spatne jsi to pochopil, pripadne zamerne spatne interpretoval. Ti kosmonauti cekaji v hajich (stejne jako rytiri v Blaniku), az bude Praze nejhure. Znervoznuje mne, ze uz prvni dva vylezaji z der. 8-(
http://www.flickr.com/photos/jonk/10767101/
Bojím se, že tady vůbec o nějaké Brno nešlo, ale šlo o tu Olomouc a pak Krakov :-D
Třeba nejsou v bazaru
TŘEBA JE O DVA MĚSTSKÝ CYKLISTY VÍC ?
Vím, blbý vtip.....
Když jsem bydlel kousek od centra tak takových bazarů kolem starých Vršovic, Nuslí nebo rozhraní Vinohrady Žižkov byly tuny....
Promiň, že tě použiji ale tohle je další krásný příklad toho co limituje městskou cyklistiku.... prachsprostá zlodějna má podle mě větší brzdný účinek na rozvoj Pražské cyklistiky než úsek Rudolfinum-Palackého
Ukradení kola, když u něj nejsi je ještě v pohodě, jinde to vypadá i takhle:
"Toto se událo na ul. Legií ve VDF okolo 18:00 hodin v úterý 26.7.2011. Napadeni byli dva cyklisti,manželé, partou cigánů - cca 15 dětí ve věku od 10 do 15 let.Parta se na ně vrhla z poza křoví, pána porazili na silnici, paní stačila ujet ze spár mladistvých násilníků.Okamžitě jsem reagoval a vyletěl.Řval jsem a utíkal ke svému autu,lekli se a někam běželi.Pár napadených starších manželů nechali na pokoji.Násilníky jsem pronásledoval autem s krvavýma očima a pocitem sociální křivdy až k jejich úkrytu. Ve mne to bublalo jako papiňák, ve které době to žijeme, proč tady máme takovéto občany..."
zdroj:
http://decinsky.denik.cz/zpravy_region...
Jeden aktuální tip bych měl:
http://www.nakole.cz/diskuse/13568-pouzite-kolo...
;-)
Dnes mi ukradli před prací kolo. (V HK kousek od farmačky) Stará eska, tak 50 let, taková jako neudržovaná, kolo do práce a do hospody, co super jezdí, který jsem se nemusel bát nikde nechat. hodnota 0 nic, ale srdcová záležitost. Doufám že toho hajzla přejede tatra a ještě couvne.
http://cestovani.idnes.cz/pomozte-najit...