Mám nějak vygumováno v hlavě - můžete mi, prosím, někdo říct, jestli se liší stahovák na středové složení na čtyřhran a na oktalink? Potřebuju vyměnit střední převodník na oktalinkovém složení klik - a zaboha si nemůžu vzpomenout, jestli jsem to minule dělal nějakým speciálním stahovákem nebo jestli můžu použít ten na čtyřhran. Ten speciál jsem totiž asi někam založil, to bych se teď do toho vůbec nepouštěl. Díky, Ai :-)
Stahovák na střední převodník se jmenuje tuším inbus 5, a je stejný pro prakticky všechny dnes používané kliky, ne?
Asi se nejedná o stahovák, ale o klíč na středové složení. Někdy je ta čeština fakt složitá, stačí málo a změní se zcela smysl věty.
K tomu inbus klíči bys na kliky potřeboval ještě stahovák, a je to 6-ka.
Nene, skutečně jsem měl na mysli stahovák na kliky, které jsou nasazeny na octalinkovém středovém složení. Tenhle stahovák = stahovák na středy s dutou osou a má na svém konci větší plošku, aby se měl čím opřít o tu dutou osu. Jde použít i na issisové středy (mimochodem, nějak nevím, čím se liší octalink a isis, na první pohled (třeba na obrázcích na kupkole) vypadaj stejně). Jinak ale vypadá stahovák na kliky na ose s čtyřhranem.
Univerzální stahovák na ty duté osy i na klasiku je třeba ten, co nabízí BBB na www.jmctrading.cz za 199,- Kč (je tam jediný stahovák, přímý odkaz mi nejde zadat).
Aha,takhle se teda věci mají.
Na octalinkový střed jsem použil ke stahováku na čtyřhran vymezovací podložku (plechové kolečko patřičných rozměrů) a taky to šlo, aniž bych musel kupovat nový stahovák. Ikdyž na druhou stranu kvalitní nářadí se vždycky hodí.
V čem je ten rozdíl? Mám na jednom kole čtyřhran a na druhém octalink, ale kliky drží na obou úplně stejným placatým šroubem - v ose je stejná díra. Když jsem sundával kliky z octalinku, použil jsem stahovák, co mám už hodně dlouho a šlo to úplně stejně.
Pravděpodobně sis pořídil stahovák v nedávné době http://www.jmctrading.cz/btl-14-powerpull... Ty dříve vyrobené mají dosedací plochu tak malou, že vejde do octalinkové osy.
čím se liší octalink a isis - počtom a kĺbkou drážok po obvode
http://www.mtbiker.sk/clanky/rady/1251/stredove...
Nene, myšlenka je taková, že kvůli sundání druhého tácu není třeba sundávat kliku, takže stačí ten inbus.
mam doma jen stahovak na čhran a na dutou osu jej pouzivam s pomoci podlozky, kterou vlozim do kliky a opru o osu. Takze ano, stahovakem na čhran se da sundat klika i z oktalinku...
Jak tady pořád čtu - dutá osa, tak jsem si konečně vyhledal, jak ta osa s octalinkem vlastně vypadá. A ejhle - já nemám octalink, má to plnou osu na úplně normální šroub. Tak co to teda je, nějakej hybrid? Každopádně osa je o dost tlustší než ta s čtyřhranem.