Ahoj :-), tak mám asi problém:
teď jsem si právě přečet na Seznamu článek „Kuchyň musí padnout jako šaty na míru“. A tam píšou, že (cituji) „kuchyň se dělí na pět zón - zásobovací, ukládací, mycí, přípravnou a varnou. Logicky na sebe navazují, abychom se při vaření příliš nenaběhali“.
Tak jsem si promítnul uspořádání naší (= Aniný) kuchyně - docela prů.er :-). Zásobovací část totiž máme jak nalevo, tak napravo, a někdy to vyndaváme i na kuchyňským stole a všude, kde je místo (při velkým nákupu), ukládací část je taky nalevo i napravo a navíc nahoře i dole, suchej chleba pro krávy a rohlíky na strouhanku máme až úplně nahoře, to se musí se štafličkama, a část zásob máme i v obýváku v likérce, lednice je na chodbě a mrazáky ve sklepě, varná oblast - taky špatný - jednak vpravo (sporák), jednak vlevo (mikrovlnka + konvice) … logika „navazování“ je jaksi totálně v urdeli :-))). Jenom tu mycí (dřez) a přípravnou část dodržujeme…
Tak jsem z toho ňákej takovej celej po ránu duševně rozháranej - na jednu stranu mi to naprosto vyhovuje, ale zase při pomyšlení, že v kuchyňským uspořádání nejsme in…
Otázka zní: nevíte, kde jsem moh dneska nechat občanku? Ráno jsem seděl jen v tý kuchyni… :-)
Ai, a jak dlouho se vlastně v té vaší kuchyni denně zdržuješ? koukni do lednice, jestli jsi jí tam nedal místo másla. Znám příběh, kdy v lednici skončily nové bačkory :-)
ááá ptáček přeorganizovává hnízdečko. o))))
Zaujalo mě, že se Vám vejde suchej chleba pro krávy do kredence, mě se tam vejde sotva pro králíci. Nemáte těch krav nějak málo?
Ty mrazáky ve sklepě to je výborný nápad, vejde se tam alespoň celá zabijačka a když je potřeba tak si člověk pro kus tý flákoty, trochu sulcu a trochu krevní tučnice dolu taky dojde těch pár schodů.
Naposled jsem občanku zapomněl u recepční v hotelu, zkus zavzpomínat.
Znal jsem prostoduchou rodinu, která měla mrazáky v kuchyni a dvířka do nich situovaný tak, že každá návštěva zabijačku při jejich otevření viděla. Je to normální?
Svým způsobem je to praktické: "Dáš si jitrničku, jelítko, dáš si i polívku? Než se to rozmrazí, pojď na panáka, bude to mastný..."
Ale to pak zásoby dlouho nevydrží. Aha, už chápu, proč takovou rodinu považuješ za prostoduchou:-)
Přesně tak, lednice se, pokud je v kuchyni, musí umístit a otvírání dvířek nastavit tak, aby do ní hosti od stolu neviděli. To je zásada č. 1, Hubáčku. :-)
Je snad samozřejmé, že hosté nejsou obtěžováni hlukem, pachem, nedej přírodo přímo pohledem do kuchyně.
Pokrmy a občerstvení přece nosí služebnictvo do jídelny, menší společnost je možné pohostit i v salonku pro návštěvy, je-li k tomu vhodně vybaven.
Jen blbni...
Být tebou už vyhledávám kuchyňské studio nebo si začnu malovat plánek na novou kuchyň :o)))
A hlavně dej bacha, aby tam pak pro tebe nějaká ta zóna zbyla :o)))
Mimochodem, pokud by jsi potřeboval šikovné řemeslníky na výrobu kuchyňské linky, tak si řekni. My jsme s naší kuchyní spokojený :o)))
Využij toho, že nemáš občanku a nevidíš datum narození. Udělejte si se ženou holčičku (to by ti nemělo dělat problémy) a té pak vyrob na hraní kuchyňku pro panenky podle posledních módních trendů - základní informace už jsi načerpal. Alespoň budeš mít v důchodu co dělat.
8-))
Mám ji!!! Byla zastrčená tady u mě v lejstrech a omylem jsem to celý zastrčil ze sebe do tralalářku :-). Ufff...
Jinak vám děkuju za účast a praktický rady :-)
Dobře míněnými radami vetšina z nás ráda poslouží. Co je to tralalářek?