Nelekněte se, že to vypadá trochu jako červená knihovna. To jsem se jen inspirovala některými místními autory, když jsem zjistila, že ani muži tento žánr zcela nezavrhují :-)
Před dvěma lety to konečně přišlo! Potkala jsem muže s velkým M. Byl krásný, chytrý, šikovný, sportovec a hlavně můj.…
Velká poklona, moc pěkně napsáno!!! A taky poklona vám všem Pražákům za jízdy na kole do práce:-). Já sice taky jezdím 32 km do práce (ne každý den, ale často), ale v Praze bych se velkým M určitě nestal :-)
Chytré, vtipné a taky poučné (a není to červené, jen trochu narůžovělé:-)).
Na mě teda tvých 2000 km dojem udělalo.
Jenom drobnost, ale to je otázka vkusu. Mně občas napadne taková kacířská myšlenka, že i muž, co nejezdí na kole by mohl třeba být z velkým M.
Klidne at nejezdi nakole, ale at nerika zensky, na kterou chce udelat dojem, ze by se na kole bal :-)
jako, že je lepší lhát, vytahovat se, dělat ramena a nikdy nepřiznávat jakoukoli svou slabost?
Fakt tohle na některé ženy funguje?
Kdybych to tušil, tak jsem tuhle pózu v 15ti neopouštěl...
:-)
Ale ne, tak jednoduchy to neni :-) Ale kdyz chlap nenabidne nic, v cem je dobrej, a predhodi jen, v cem dobrej neni, tak mi v nem chybi nejaka ta jiskra, neco, co bych mohla obdivovat. A jakmile nemam, proc chlapa obdivovat, je to v pr...
Jo, já to chápu:-))
Můj muž má takovou jednu typicky mužskou vlastnost. Omdlívá, když vidí krev. V dobách, kdy mě ještě balil, to prede mnou težce tajil. Pak jsem se jednou docela nevinně řízla do prstu a on se mi skácel na zápraží a kutálel dále k lesu.
Od té doby hrajeme tichou hru. Když se třeba v televizi objeví krev, posílám ho pro brambůrky nebo oříšky, aby měl důvod odejít.
Sral bych na ženskou, na kterou je potřeba dělat dojem. Protože taková pipka jednoho dne zjistí, jakej jouda ten její dovopravdy je, bude z toho zklamaná, a dobře jí tak. Má jít po skutečném chlapovi a ne po pozérovi, kterej dělá dojem.
Myslis, ze zenska nepozna libovyho frajera, co se jen predvadi? Kdyz vyrazis na par dni nekam natezko, tak se ledacos odfiltruje. Ale narazime tu na klasicky problem: Ja neco nejak myslim, nejak to popisu slovy, ale ostatni z tech slov pochopi neco uplne jineho, nez jsem myslela...
Pokud je to skutečně klasický problém, tzn., že se ti stává pravidelně, že ostatní interpretují informaci jinak, než ji myslíš, nabízí se otázka, zda to není chyba Tvých vyjadřovacích schopností;-)
Nevím, co je špatného přiznat se, že se něčeho bojím.
Když se mě moje žena zeptala, zda bych se kvůli ní i popral, odpověděl jsem "samozřejmě miláčku, bez váhání...",
protože jako znalec ženské duše*) jsem ihned věděl, co chce slyšet. Můj proslov měl ovšem pokračování:
"... jelikož jsem zamindrákovanej debil a potřebuju si před tebou zvedat sebevědomí nějakýma rvačkama s opilcema. A když dostanu držkovou, což je celkem pravděpodobné, krom toho, že mě to bude bolet, tak ty se tu ocitneš sama bez ochrany. Neotáčej se a pohni trochu."
*) Býti znalec ženské duše není imho nic složitého. Je třeba znát správnou odpověď na pár hloupých otázek (např:"pral by ses kvůli mě?"), přičemž dle ženské logiky je tato odpověď zpravidla v příkrém rozporu se zdravým rozumem (jak naznačeno výše). Krom toho je to pár detailů jako pozornost (= schopnost v záplavě balastu odhalit jedno skutečné přání, a to splnit, čímž člověk dokáže, že je pozorný), romantika (nejlepší je číst nějaké deníčky a lifestylové časopisy, co je aktuálně v kursu a prostě opakovat úspěšné recepty) etc. Není nutné chápat, proč to tak je, stačí přijmout, že to tak je. Kdo studoval VŠ, neměl by s tím mít problém.
Ale, ale...:-))
Znát chlapskou duši taky není nijak složité.
Jakmile nějakej vysloví: "S..l bych na každou, před kterou je třeba dělat dojem", tak jen dělá vlny a vytahuje se.
Pravda, když si chce člověk za****t, musí občas slevit ze svých zásad:o)
To jako že když si chceš za... za to... Tak se musíš jít poprat?!? :o)))
Tak to mě mrzí, že to máš tak komplikované.
Estli ty, člověče, neděláš nějakou tu chybu v tom...v komuikaci:-))
Tvůj příklad nesvědčí nic o znalectví ženské duše. Spíš bys měl manželce koupit publikaci "Zbytečné otázky v manželství"...
Jinak tě mohu uklidnit, ale tyhle triviálnosti zvládne i středoškolák...
Dyť to říkám, že "znalcem" je 95% chlapů, někdo ty pravidla přijme, jiný ne...
Jasně, že to zvládne každej retard, narážka v poslední větě je na způsob studia na VŠ. Nemusíš tomu rozumět, stačí na otázku správně odpovědět.
BTW nějaká taková publikace existuje? Hned bych měl dáreček pro ženu, třeba k výročí svatby:o)
Jj, existuje, ale tuším, že se to jmenuje "100 otázek, které ženy pokládají mužům..."
Ale teď se mi to nějak nedaří najít ani ne netu.
Současně tato kniha ale existuje ve verzi "100 otázek, které muži pokládají ženám..."
Tak mi z toho vyplynul logický závěr, že muži s velkým M jezdí po Praze na kole.
No já nevím,no, nestačilo by to u nás po vidlákově?
Tahat se s kolem do Prahy, abych měl velký M to se mi moc nechce.
Komu příroda nenadělí velký, tomu ani tahání kola do a po Praze nepomůže... ;-))
Já teda přemýšlím, že bych večer řek chlapům v hospodě, složíme se na mikrobus a vezmem si kola do Prahy a zkusíme tam pojezdit, abysme měli to velký M.
Mám jen technický dotaz: je k získání velkýho M předepsaná po Praze nějaká trasa anebo se prostě stačí jen někudy projet?
Řekl bych, že pro velké M bude nejlepší nějaká ta očíslovaná Cyklojízda...
Obavam se, ze tam bych to M nemohla dostatecne ocenit, protoze trpim lehkym odporem k akcim, ktere maji v nazvu slovo cyklojizda.
To byl spíš návrh, kde by běžný vidlák k velkému M přijít mohl. Tedy, kde se jím zaručeně s ostatními stane :-)
Pro vidlaky bych mela i jine tipy, jak ziskat velke M, treba potrebuju narezat a nasekat par sousek na podpal na zimu a v zari budu mit ke slozeni 15 metraku koksu ;-)
Odbíháš od tématu... ;-)
My vidláci topíme vrty, na soušky máme štěpkovačky a ti majetnější, co maj hodně peněz na otop, mají i plynový kotel.;-() Koks nebo uhlí je neekologický a my vidláci máme rádi v okolí svých hliněných chalup většinou čisto.;-) A protože vše toto máme, můžeme se pak plně oddávat cyklistice v okolních lesích a dokazovat tak svá velká M na bikerských soutěžích v našich hvozdech českých i zahraničních.:-)
jen 15 metráků? To je tak na hodinku a ani ne do půlky zimy, ne? Já skládal vždycky třicet a dvakrát za zimu, jestli si to dobře pamatuju.
CO si pamatuju určitě bylo to, že jsem se po složení nemohl dovlíct po schodech pomalu ani do sprchy :-D
Takže topíme plynem...
I nestraš! Ještě toho trochu!
To bychom měli 1. jarní vidláckou, 15. senosvážnou, 37. dožínkovou...
Co bychom si tady s těmi M počali?
Žádnej vopravdickej vidlák by nikdy nevyslovil slovo "cuklojízda" a uslyší-li ho tak se votřese.
Tak ti nevím, ale asi máš v rajónu škodnou :o)))
http://www.nakole.cz/seznamka/440-cyklojizda...
Koukej si tam udělat pořádek :o)))
Tam příjdeš tak maximálně k velkému G a to teda nemá s velkým M nic společného :o)))
tak teď už je to nepřehledný - jde vo Géčko nebo M ?
Abych věděl kvůli čemu potáhnem ty kola do Prahy.
Pozor! Radkou zmíněné "G" nemá nic společného s "bodem G". Abys nebyl posléze zklamán.
8-))
Taky musíš koukat, na co se reaguje...
To "G" se vztahovalo k návrhu rondy, že se dotyčný event. může připojit k nějaké té Cyglojízdě č. XY s názvem "Xtá nedělní" nebo "Ytá čtvrteční" :o)))
Ale jinak jste f tom fuct udělali guláš :o)))
To snad radši budu dál sbírat Céčka :o)))
joooo céčka! Tuhle jsme doma nějaký vylovil ze skříně. Tak dvě stovky. Dáme čáru?
Tak to jsi v tom případě muž s velkým C :o)))
Hele, vy jste o ně hráli čáru?!? To my jen o desetníky...
My taky hrali caru s ceckama :-)
Ehm, s čím že to?
Kvuli Tve predstavivosti s diakritikou psat nezacnu :-)
Že chybí čárka nad "á" mi samozřejmě došlo.
Vím že jsi hudebnice, jak to říct, myslel jsem, že jsi mladší, informace, že jste koncertovali před carem mne překvapila, a ta forma koncertu tedy také...
hmmm, asi tři roky skoro denně. A u školy to bylo zakázaný, protože hazard.
A byl jsem v tom docela dobrej. Už nevím kolik tisíc Ceček jsem měl, ale nikdy jsem si žádný nekoupil. Na začátku jsem si asi čtyři půjčil a pak všechno postupně vyhrál nebo povyměňoval. Měl jsem skoro celou abecedu.
Taky jsme začínali s desetníčkama - a když už nám na konci hrabalo, tak jsme házeli papírovkama do dálky (povolený jedno libovolný přeložení). Nebyla to zas taková sranda a v osmdesátým roce bylo mrštění kilem patřičně okázalý :-)
No ja pak presla na gympl a na marias, takze papirovkam jsem unikla :o)))
Mariáš mě potkal až na vojně. Ale to už jsem zůstal u desetníčků, sčítaných :-)
mariáš jsem chtěl umět od mala a už někdy v pěti jsme babičce říkal, že se těším na to až budu velkej, budu chodit do hospody, hrát mariáš a pít pivo :-D
Mariáš mě a brášku naučil z nudy strejda, když jsme byli obba nemocný a on nás jeden nebo dva dny hlídal, takže ho umím hrát tak od osmi devíti let...
To já se napřed od strejdy naučil asi v deseti lízanej. Pak až na vojně volenej. A v podstatě až na netu liciťák. Ten je nejlepší. Jo a čtyřka, ta mě nějak nebrala, o pauzíráku nemluvě.
lízanej jsmem uměl už dřív. Asi táta mě to naučil a já to učil brášku. Strejda nás taky učil trojku, volenej. Liciťák je prostě nejlepší, to je jasný...
Čtyřka mě taky tolik neba, ale když s enás sešlo víc...
My většinou hráli na rodinnejch oslavách, takže se občas hrála i čtyřka pauzírovaná. Kdo pauzíroval šel do kuchyně pro chlebíčky nebo pivo :-)
Marias uz jsem nehrala ani nepamatuju. Hravali jsme ho na gymplu o prestavkach, kdyz jsme zrovna nehrali bridge.
Clovece, kdybys byla starsi, tak te zacnu podezirat, ze jsme spolu chodily na gympl :o)))
Je ale fakt, ze my o prestavkach mastili jen ten marias. Bridge nas nebral...
v prváku jsem jezdil do Kutný hory. Hodina cesty. Celou cestu jsem hráli čtyřku mariáš nebo sedmu. Za rok jsem po třech štyších věděl jak to dopadne...
Ve škole jsme o přestávkách blbli a hodině hráli jen piškvorky a lodě..
nepojedeš v září na sraz, S Radkou už bychom mohli dát liciťáka a někdo se třeba přidá...:-)
Bridge jsem nikdy neuměl, protože jsem neznal nikoho, kdo by ho uměl a naučil mě to,. Jinak jsme hrál spoustu kartetních her, ale už si pamatuju tak sedmu, mariáš, ferbla, lzelenou louku, faraona, prší (pokud mluvíme o matiáškách) a bůh ví jestli. Už jsem dlouho nic nehrál.-
A taroky jsem vždycky chtěl umět... a neumím
Co třeba tohle:
http://www.bikemap.net/route/1248632
Zdá se, že muž s velkým M musí mít u každé ženy jiné přednosti. Jsem rád, že tomu tak je. Nemusím jezdit po Praze na kole a dokazovat tak své aspoň zvětšené M, protože já bych se tam na kole fakt bál....;-)Jen dodám, že v určitém věku muže má i žena s velkým Ž ty přednosti zcela někde jinde než lehce pod rameny a pod pasem.;-)..alespoň pro mě. A jsem tomu taky rád.;-) Ještě že lidé jsou tak různí i v proměnách času svého života.;-)))
Martisi, té Prahy se zas až tak moc nemusíš bát. Když jezdíš s rozumem a s vědomím, že 5 minut nebo kilometřík navíc tě ohrozí daleko méně, než 2 vteřiny ušetřené na frekventované křižovatce, tak to celkem jde.
Já dost často v Praze z kola sesednu a třeba překonám křižovatku pěkně po svých, když mi to přijde rozumné. A je mi úplně jedno, co o tom soudí některá obzvláště zvětšená M.
To je velmi rozumné.
(Jiná věc je ta, že křižovatky, které pro bezpečné překonání cyklistou bez zvětšeného M vyžadují kilometrovou zajížďku, by v Praze nebo kdekoliv jinde prostě neměly existovat.)
Je pravda, ze treba dneska jsem si pri odbocovani z Kapitana Jarose na Stefanikuv most rikala, jak by te krizovatce pomohlo, kdyby na tohle odbocovani byla sipka s prednosti a ne obycejne zelene kolecko. Byl tam takovy bordel, ze se do toho bala vjet i auta prede mnou a auto za mnou na ne troubilo.
No, přeci jenom by tam žena s velkým Ž neměla mít ty přednosti lehce pod rameny až pod pasem... :-))
Jo, to zase jo!!!...;-).. když už jsou ty přednosti, co maj být lehce pod rameny, až pod pasem, tak se tomu říká už nemoc = nemoc z gravitačního přetížení v důsledku nepoužívání podpůrných prostředků-;-)))
Je to napsané svižně a s určitým nadhledem. Také si občas zjednoduším cestování po Praze tak, aby bylo bezpečnější a nepřipadám si, že bych jezdil jako prase, či to změnilo velikost "M". Ale asi to nebyl jediný důvod, že se z muže s velkým M, stal EX. Na tom celém vidím jeden veliký přínos - začala jsi jezdit na kole, a dle i mého názoru: "Kolo je jedna z věcí, které Tě nikdy nezklamou."
P.S. Dva tisíce na jaře jsou solidní základ i pro delší vyjížďky, aby se při nich člověk netrápil.
Na jaře?!?
Proboha, co to máš za kalendář, vždyť je půlka léta a ti dva nedočkaví zdejší čutňáci už odpočítávají, kdy začne zase sněžit :o)))
Kalendář mám moc krásný, vyrobený partou nadšenců. Existuje jen asi ve sto šedesáti výtiscích. S tím sněhem to těm nedočkavým nezazlívám, každý má rád něco jiného, ale já jezdím raději bez náledí :-) ... i když na trojkolce je to skoro jedno.
Bojim se jezdit po Praze. Bojim se jezdit po silnicich mimo Prahu. Asfalt je sproste slovo!
Tak jsem se zase jednou nechtene diskvalifikoval... 8-)
A bojis se jezdit po Praze i autem?
Nepatrne to spravujes tim, ze jezdis na kole po snehu. To je jeste vetsi uchylka nez jezdeni na kole po Praze ;-)
Pche, on si pořídil kolo extra na sníh. Za mých mladých let se jezdilo na sněhu na mtb Velamos s cantilevrama, které nebrzdí pořádně ani na suchu, to byl aspoň adrenalin:-)))
To taky znam. Ale dnes davam prednost vetsimu pohodli. To vis, stari klepe na dvere...
A driv se jezdivalo i jinak: http://www.nakole.cz/knihy/113-muz-se-zeleznym...
Nejraději jezdím na kole po Praze, když napadne první sníh. Najednou je všude ticho, všichni jsou zalezlí vevnitř a to bílý svinstvo ještě nestačilo vytvořit náledí a nesjízdné koleje, které se vlivem nulové údržby ve vedlejších uličkách pak drží až do půlky dubna.
Ono staci, kdyz trochu mrholi a je po prazdninach. Ve ctvrtek jsem si cestou pres Kampu rikala, jak je to skvely, kdyz je cela Praha jen moje a nikde se nikdo nemota (az na udrzbu cyklostezek, co me nekolikrat vyhnala na silnici, a pak na me troubil bus, ze mu jedu v jeho pruhu).
Vpodstate tady priznavas, ze vlastne nechces, aby tech cyklistu po Praze jezdilo zase tak moc :-)
He, myslel jsem spíš řidiče a chodce ;-) Tam, kudy jezdím, je cyklistů dost málo i v sezóně (i když teď se to nějak rozjezdilo i na té proklínané Pankráci, dokonce už dvakrát za posledních 14 dnů jsem jel s někým z nám. Hrdinů k Arkádám v háku).
Cyklista je take ridic ;-)
Ale jinak jen vtipkuju, jasne ze kdyz uz se tam ti lidi motaji, je lepsi kdyz se motaji na kole nez v aute. Nastesti v zime opravdu pocet aut v Praze klesa, ale nevsimla jsem si, jestli nacpanost MHD roste. Mozna opravdu v zime lidi vic sedi doma.
Leden a únor mají v dopravní ročence u IAD -10% objemu dopravy. Ale myslel jsem to spíš tak, že když zrovna začne sněžit, lidi rraději odloží zbyté cesty a na ulicích je té dopravy pak ještě míň :-)
Ale kdo pak ma to kolo udrzovat, kdyz je vsude slany sajrajt?
Já bych náhodou souhlasil, aby se v Praze nesolilo.
Hele, kucíííí, nemohli byste to povolit aspoň u nás na chodníku?!?
Kdo to furt má čistit...
Cisteni bych zakazal!
Když mě pak nejdou otevřít dveře... :o)))
http://www.muellerhuette.eu/winter_en.html
máš mít dveře co se otvírají dovnitř...
A ti chudáci pejsci pak mají sůl mezi drápkama!
(Ne vážně, solit chodníky rozhodně neprospívá obuvi ani ničemu jinému. Nejjedodušší řešení, totiž vymést to do sucha, než se to rozšlape a zbytek nechat vymrznout, je bohužel v tomhle městě nereálné. U silnic to chápu, i když to má taky mnohé efekty.)