Ahoj, chtela bych koupit knihu o L.armstrongovi. Jsou ale k mani asi 4 a rada bych koupila tu nejlepsi;-) Poradite mi? Diky
čet jsem dvě (Návrat do života a Každá vterina se počítá) a vobě jsou silný - stojí za to si je přečíst, protože jsou o něčem jiným a je v nich taky vidět jeho vývoj, takže spousta věcí je v druhý knize jinak, než v první, ale to neznamená, že to předtím bylo špatně - jen se situace, čas a hlavní hrdina změnil
Suhlasím s Viktorem. Třetí kniha, Cesta k vítězství je pojata spíše jako nějaký návod k tomu, jak se chovat na kole. Jak jezdit, kolik jezdit, co jíst, jak se obléci, jakým způsobem projíždět zatáčky, probírá se v ní chování v balíku cyklistů, na co si dávat pozor při pohybu na kole na silnici, je tam velmi obecně nastíněn tréninkový plán, práce se sportesterem a spousta jiných záležitostí kolem cyklistiky. Autor píše obecně o nějakém problému a jsou k němu dodatky typu : co by udělal v dané věci Lance a jaké stanovisko zaujal trenér.
Obecně je to taková víceméně instruktážní literatura, rady, návody, ale vše popisováno v základech, některé věci jsou podány až obecně, nic podrobného. Záleží ovšem zkušenostech a znalostech o rychlostní cyklistice. Pro nováčka to může být velmi dobrá inspirace, zkušený cyklista, případně trenér se zase moc nového nedozví.
O čtvrté knize jen vím, že vyšla a když jsem ji v knihkupectví zběžně prolistoval, tak jsem udoudil, že v ní již o tomto člověku nenaleznu nic nového, tedy zásadního nebo překvapujícího. Ale je možné, že se mýlím. V ten den jsem si zakoupil knihu Hermanna Maiera, Nejtěžší závod mého života a nelituji. Autobiograficky napsáno, doplněné hezkými fotografiemi.