Nevím proč, ale nejvíc cykloturistů jezdí jen v červenci a srpnu. Myslím tím tedy hlavně cykloturisti, kteří jedou více dnů v kuse a ne jenom víkendové jezdce. Jak uhodí září, nastane konec. Když jsem se vracel po 20. září přes Alpy domů, tak jsem potkal za 1000 km jediné 3 německé cykloturisti u GG. Koukali jsme na sebe jako na zjevení. To samé před dvěma lety, když jsem jel v červnu, tak cestou opět ani noha (cykloturista). Prostě mě připadá jako kdyby všichni vytáhli kola s brašnami v červenci a na konci srpna je uklidili. Nebo, že by to bylo hlavně prázdninami? Ale pracujícím by to mělo být jedno. No nic, jen taková malá úvaha :o) Jsem zvědav, kolik cykloturistů potkám v červnu cestou do Alp, možná mě budou stačit prsty na jedné ruce :o). Fanda
no je to asi těma prázdninama, ale možná víc působí síla zvyku. navíc spousta kempů má otevřeno jen o prázdninách atd. jinak s tebou souhlasím, červen, září ale i květen jsou podle mně lepší měsíce než prázdniny.
No vidíš, s těma kempama mě to nenapadlo, asi proto, že je nepoužívám. Něco na tom taky bude. A asi početná skupina jsou též studentíci.
Vysokoškoláci mají prázdniny většinou až do konce září skoro.. a v červnu zkouškový (to ale většina ty zk. ještě nemá). Třeba jsou všichni družní a nechcou jezdit když nikoho nepotkávají. A když v červnu a září nikdo nejezdí, tož taky nejedou:-)
Víte někdo o někom kdo jezdí na vandr v zimě? A třeba i na běžkách?
Tak třeba já. I když to vandrování beru trošku víc sportovně, ale každý měsíc nějaká hřebenovka na 4-5 dní, a i v zimě (běžky, sněžnice, mačky), a od května do září potom i výpravy na více dnů.